https://bugzilla.wikimedia.org/show_bug.cgi?id=26036

           Summary: Inconsistent behavior of redirects on existing images
                    in pages versus API
           Product: MediaWiki
           Version: 1.17-svn
          Platform: All
        OS/Version: All
            Status: NEW
          Severity: enhancement
          Priority: Normal
         Component: API
        AssignedTo: roan.katt...@gmail.com
        ReportedBy: b-jor...@alum.northwestern.edu
                CC: bryan.tongm...@gmail.com, s...@reedyboy.net,
                    vasi...@gmail.com, soxre...@gmail.com


If an image is uploaded and the description page is edited to be a redirect,
MediaWiki generally seems to ignore the redirect and use the existing image.
However, prop=imageinfo treats it as if it is a redirect with no image present
at the title.

To reproduce:
1. Upload an image, e.g. File:Test.png
2. Edit the description page to make it a redirect to another image.
3. Use an image link to [[File:Test.png]] in the page. Note that it displays
the image at File:Test.png, not whatever the redirect points to.
4. Use the API's prop=imageinfo with titles=File:Test.png. Note that it
displays no imagerepository="" instead of imagerepository="local", and gives no
other information about the image.

I personally don't care whether the API is changed to match the in-page
behavior, or the in-page behavior is changed to match the API. But one or the
other needs fixing.

-- 
Configure bugmail: https://bugzilla.wikimedia.org/userprefs.cgi?tab=email
------- You are receiving this mail because: -------
You are on the CC list for the bug.

_______________________________________________
Wikibugs-l mailing list
Wikibugs-l@lists.wikimedia.org
https://lists.wikimedia.org/mailman/listinfo/wikibugs-l

Reply via email to