Thanks Brian

>-----Original Message-----
>From: Brian Rohrbacher [mailto:[EMAIL PROTECTED]
>Sent: Wednesday, November 15, 2006 09:41 PM
>To: 'WISPA General List'
>Subject: Re: [WISPA] External battery on UPS
>
>I'm pasting Gino's link to the right thread.
>Then I can search me email in a year and find the correct thread....
>
>Connectors:
>
>http://www.partsexpress.com/pe/showdetl.cfm?&Partnumber=263-110
>
>Batteries:
>
>http://www.donrowe.com/batteries/8a31dt.html
>
>
>
>Brian Rohrbacher wrote:
>
>> Can we get some links to these batteries that work well?
>> Gino,
>> Got a link to the DC block connectors you were talking about?
>>
>> Brian
>>
>>
>> Travis Johnson wrote:
>>
>>> Hi,
>>>
>>> We run two 4 gauge power wires out the front of the case, connect the 
>>> positive to a 60A fuse, and then to the batteries.
>>>
>>> We are using AGM type (same thing used in UPS systems) big batteries 
>>> (a little bigger than a car battery, but each battery is 110 pounds). 
>>> We wire them in series (to get 24VDC).
>>>
>>> This setup has only been installed for 12-18 months at various 
>>> locations, so I don't have an estimate on battery life.
>>>
>>> Travis
>>> Microserv
>>>
>>> Brian Rohrbacher wrote:
>>>
>>>> You got any pics of this or similar Travis....anyone?
>>>>
>>>> Travis,
>>>> What APC do you use and what batteries are added? What do you draw 
>>>> and what is th run time? Do you know how many times the one with 
>>>> the most cycles has been drawn down? How long do the batteries last?
>>>>
>>>> Brian
>>>>
>>>> Travis Johnson wrote:
>>>>
>>>>> You can't use just 1 battery. The APC units want to see 24vdc, so 
>>>>> you need two batteries running in series.
>>>>>
>>>>> It works perfectly, as I have 20+ remote locations running off two 
>>>>> gel type batteries. Make sure you install some type of a fuse on 
>>>>> the positive side of the connection.
>>>>>
>>>>> Travis
>>>>> Microserv
>>>>>
>>>>> Mark Nash - Lists wrote:
>>>>>
>>>>>> I believe I remember some discussion on this list on connecting an 
>>>>>> external battery to an APC UPS. I'm in the middle of doing it 
>>>>>> right now and am having problems. The UPS just beep continuously 
>>>>>> with the 'bad battery' light on. I'm using a Lifeline deep cycle 
>>>>>> battery. Any ideas?
>>>>>>
>>>>>> Mark Nash
>>>>>> Network Engineer
>>>>>> UnwiredOnline.Net
>>>>>> 350 Holly Street
>>>>>> Junction City, OR 97448
>>>>>> http://www.uwol.net
>>>>>> 541-998-5555
>>>>>> 541-998-5599 fax
>>>>>>
>>>>>>
>-- 
>WISPA Wireless List: wireless@wispa.org
>
>Subscribe/Unsubscribe:
>http://lists.wispa.org/mailman/listinfo/wireless
>
>Archives: http://lists.wispa.org/pipermail/wireless/
>

-- 
WISPA Wireless List: wireless@wispa.org

Subscribe/Unsubscribe:
http://lists.wispa.org/mailman/listinfo/wireless

Archives: http://lists.wispa.org/pipermail/wireless/

Reply via email to