Jan Kiszka wrote:
> Klaas Gadeyne wrote:
>>> I just wanted to drop a note that I did some refactoring on the
>>> drivers directory (16550A->serial) and the config menus. If anything is
>>> broken, shoot me.
>> I don't think this is related, but 2 students of mine got stuck on a linker
>> error this morning trying to compile xenomai-trunk on a i386 target
>> (2.4.33 kernel with the adeos-ipipe-2.4.32-i386-1.2-06.patch (applied
>> with a few minor hunks), gcc 3.3.6 from Debian).
>>
>> ld -m elf_i386 -T /usr/src/linux-2.4.33/arch/i386/vmlinux.lds -e stext
>> arch/i386/kernel/head.o arch/i386/kernel/init_task.o init/
>> main.o init/version.o init/do_mounts.o \
>>                --start-group \
>>                arch/i386/kernel/kernel.o arch/i386/mm/mm.o
>> kernel/kernel.o mm/mm.o fs/fs.o ipc/ipc.o \
>>                 drivers/acpi/acpi.o drivers/char/char.o
>> drivers/block/block.o drivers/misc/misc.o drivers/net/net.o
>> drivers/char             /agp/agp.o drivers/ide/idedriver.o
>> drivers/cdrom/driver.o drivers/pci/driver.o drivers/pcmcia/pcmcia.o
>> drivers/net/pcmcia/pcmcia_             net.o drivers/video/video.o
>> drivers/media/media.o kernel/xenomai/nucleus/xeno_nucleus.o
>> kernel/xenomai/skins/native/xeno_native.o
>> kernel/xenomai/skins/posix/xeno_posix.o
>> kernel/xenomai/skins/rtdm/xeno_rtdm.o
>> drivers/xenomai/16550A/xeno_16550A.o drivers/xenom
>> ai/testing/xeno_timerbench.o arch/i386/xenomai/built-in.o \
>>                net/network.o \
>>                /usr/src/linux-2.4.33/arch/i386/lib/lib.a
>> /usr/src/linux-2.4.33/lib/lib.a
>> /usr/src/linux-2.4.33/arch/i386/lib/lib             .a \
>>                --end-group \
>>                -o vmlinux
>> drivers/char/char.o: In function `handle_scancode':
>> (.text+0x1b25a): undefined reference to `pckbd_sysrq_xlate'
>> make: *** [vmlinux] Error 1
>>
>> The "quick-fix" solution was to disable the magic_sysrq_key option
>> from the kernel.  I first thought the problem was due to a missing
>> dependency in the the kernel and not at all xenomai-related (and since
>> the quick hack worked, they didn't search any further), but now that
>> I've read your mail I started to doubt if it might be related.
>>
>> Let me know if it might be related and if you want further info.
> 
> Could you post your .config (bzipped or privately)? Maybe it's also
> related to the pending issues around the kd_mksound stuff. I assume you
> checked that the problem disappears over vanilla 2.4.33, thus is
> actually Xenomai or Adeos related...
> 

Further hint: 2.4 is sometimes very sensitive to reconfiguring without
appropriate cleaning. It may help to run "make clean" and then retry the
build.

So far I found no problems here with CONFIG_MAGIC_SYSRQ=y.

Jan

Attachment: signature.asc
Description: OpenPGP digital signature

_______________________________________________
Xenomai-core mailing list
Xenomai-core@gna.org
https://mail.gna.org/listinfo/xenomai-core

Reply via email to