Hi,

while testing 2.6.20 with RTnet, I got this kernel BUG during the slave
startup procedure:

<4>[  137.799234] TDMA: calibrated master-to-slave packet delay: 34 us 
(min/max: 33/38 us)
<4>[  142.291455] BUG: at kernel/fork.c:993 copy_process()
<4>[  142.291585]  [<c0103a8f>] show_trace_log_lvl+0x1f/0x40
<4>[  142.291767]  [<c0104237>] show_trace+0x17/0x20
<4>[  142.291896]  [<c010432b>] dump_stack+0x1b/0x20
<4>[  142.292026]  [<c0111e94>] copy_process+0x914/0x13d0
<4>[  142.292190]  [<c0112b80>] do_fork+0x70/0x1b0
<4>[  142.292323]  [<c0101078>] sys_clone+0x38/0x40
<4>[  142.292620]  [<c010320f>] syscall_call+0x7/0xb
<4>[  142.292747]  =======================
<3>[  142.292860] BUG: sleeping function called from invalid context at 
mm/slab.c:3034
<4>[  142.293052] in_atomic():0, irqs_disabled():1
<4>[  142.293152] no locks held by init/1.
<4>[  142.293244] irq event stamp: 500992
<4>[  142.293335] hardirqs last  enabled at (500991): [<c010b77c>] 
__ipipe_handle_exception+0xdc/0x188
<4>[  142.293737] hardirqs last disabled at (500992): [<c010306e>] 
ret_from_exception+0xe/0x20
<4>[  142.293967] softirqs last  enabled at (500868): [<c01189ab>] 
__do_softirq+0xab/0xc0
<4>[  142.294189] softirqs last disabled at (500861): [<c0118a55>] 
do_softirq+0x95/0xa0
<4>[  142.294562]  [<c0103a8f>] show_trace_log_lvl+0x1f/0x40
<4>[  142.294743]  [<c0104237>] show_trace+0x17/0x20
<4>[  142.294897]  [<c010432b>] dump_stack+0x1b/0x20
<4>[  142.295050]  [<c010f35d>] __might_sleep+0xcd/0x100
<4>[  142.295220]  [<c017d771>] kmem_cache_alloc+0xa1/0xc0
<4>[  142.295527]  [<c0110f89>] dup_fd+0x29/0x2d0
<4>[  142.295689]  [<c0111279>] copy_files+0x49/0x70
<4>[  142.295851]  [<c0111c2f>] copy_process+0x6af/0x13d0
<4>[  142.296019]  [<c0112b80>] do_fork+0x70/0x1b0
<4>[  142.296178]  [<c0101078>] sys_clone+0x38/0x40
<4>[  142.296326]  [<c010320f>] syscall_call+0x7/0xb
<4>[  142.296641]  =======================

I'm seeing this with Xenomai trunk + the xnpod_suspend_thread patch. I
attached my .config. The interesting thing is that this doesn't show up
with v2.3.x head (kernel & config identical). Switching back to 2.6.19
doesn't change the picture.

Anyone any idea? No-COW is now both in trunk and 2.3.x, right?

Jan

Attachment: config.bz2
Description: application/bzip

Attachment: signature.asc
Description: OpenPGP digital signature

_______________________________________________
Xenomai-core mailing list
Xenomai-core@gna.org
https://mail.gna.org/listinfo/xenomai-core

Reply via email to