On 2018-03-12 07:44, Шевченко Тарас Григорьевич wrote:
> Ok, 
> could you describe in few words  - how to do that ?

Diff the RTnet driver against the corresponding upstream driver, look
for deviating patterns that are not RTnet related.

Also, check in the upstream history how support for the device type 8168
came in, via which commits. Maybe porting them over is enough, maybe
it's just the ID that is missing.

Jan

> 
> С уважением и надеждой на сотрудничество,
> Шевченко Т.Г.
> 
> ----- Original Message -----
> From: "Jan Kiszka" <jan.kis...@siemens.com>
> To: "Шевченко Тарас Григорьевич" <shevchenko.ta...@triolcorp.com.ua>
> Cc: "xenomai" <xenomai@xenomai.org>
> Sent: Monday, March 12, 2018 4:24:08 PM
> Subject: Re: [Xenomai] rtnet no eth 0
> 
> On 2018-03-12 05:12, Шевченко Тарас Григорьевич wrote:
>> is there a way to debug my installation ?
>>
>> i do
>> 1)add rtnet in menuconfig  and add driver  8169
>> 2)remove r8169
>>
>> yeti@yeti-UDOO-x86:/usr/xenomai/sbin$ sudo ./rtnet  start
>> sh: echo: I/O error
>> ioctl: No such device
>> ./rtnet: 193: ./rtnet: cannot open : No such file
>> vnic0: ERROR while getting interface flags: No such device
>> SIOCSIFADDR: No such device
>> vnic0: ERROR while getting interface flags: No such device
>> SIOCSIFNETMASK: No such device
>> Waiting for all slaves...ioctl: No such device
>> ioctl: No such device
>>
>> yeti@yeti-UDOO-x86:/usr/xenomai/sbin$ lsmod|grep rt
>> rtmac                  20480  1 tdma
>> rtcfg                  45056  0
>> rtpacket               20480  0
>> rtudp                  24576  0
>> rt_r8169               24576  0
>> rtipv4                 32768  2 rtudp,rtcfg
>> rtnet                  65536  7 
>> rtipv4,rtmac,rt_r8169,rtpacket,rtudp,rtcfg,tdma
>>
>>
>> yeti@yeti-UDOO-x86:/usr/xenomai/sbin$ lspci -knn |grep Ethernet
>>
>> 02:00.0 Ethernet controller [0200]: Realtek Semiconductor Co., Ltd. 
>> RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 
>> 0c)
>>      Subsystem: Realtek Semiconductor Co., Ltd. RTL8111/8168/8411 PCI 
>> Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:0123]
>>      Kernel modules: r8169
>> yeti@yeti-UDOO-x86:/usr/xenomai/sbin$ sudo rmmod r8169
>> rmmod: ERROR: Module r8169 is not currently loaded
> 
> Still, rt_r8169 didn't bind. Maybe our driver doesn't list this card ID
> (i.e. is too old)... and that is the case here (no 8168). You can try
> integrating the state of the current upstream driver /wrt to this new
> device ID into the RTnet variant, but that's not a simple task
> 
> Jan
> 


_______________________________________________
Xenomai mailing list
Xenomai@xenomai.org
https://xenomai.org/mailman/listinfo/xenomai
  • [Xenomai] rtnet no eth0 Шевченко Тарас Григорьевич
    • Re: [Xenomai] rtne... Шевченко Тарас Григорьевич
      • Re: [Xenomai] ... Jan Kiszka
        • Re: [Xenom... Шевченко Тарас Григорьевич
          • Re: [X... Jan Kiszka
            • R... Шевченко Тарас Григорьевич
              • ... Шевченко Тарас Григорьевич
                • ... Шевченко Тарас Григорьевич

Reply via email to