Public bug reported:

In a failed hyperv CI run I'm seeing this in the hyperv agent logs:

http://cloudbase-ci.com/nova/324720/5/Hyper-
V_logs/192.168.3.143-compute01/neutron-hyperv-agent.log.gz

2018-04-06 02:43:29.230 588 91983184 MainThread INFO 
networking_hyperv.neutron.agent.layer2 [-] Hyper-V VM vNIC added: 
5d31e08c-957c-45a5-a13d-fa114ea68b56
2018-04-06 02:43:29.230 588 91983184 MainThread INFO 
networking_hyperv.neutron.agent.layer2 [-] Hyper-V VM vNIC added: None
2018-04-06 02:43:29.246 588 91983184 MainThread INFO 
networking_hyperv.neutron.agent.layer2 [-] Hyper-V VM vNIC added: None
2018-04-06 02:43:29.246 588 91983184 MainThread INFO 
networking_hyperv.neutron.agent.layer2 [-] Hyper-V VM vNIC added: None
2018-04-06 02:43:29.262 588 91983184 MainThread INFO 
networking_hyperv.neutron.agent.layer2 [-] Hyper-V VM vNIC added: None
2018-04-06 02:43:30.496 588 35292864 MainThread DEBUG 
networking_hyperv.neutron.agent.layer2 
[req-1c72ef49-f85f-4776-8219-ac410b3a00e6 - - - - -] Agent loop has new 
devices! _work 
c:\openstack\build\networking-hyperv\networking_hyperv\neutron\agent\layer2.py:427
2018-04-06 02:43:30.526 588 35292864 MainThread DEBUG 
networking_hyperv.neutron.agent.layer2 
[req-1c72ef49-f85f-4776-8219-ac410b3a00e6 - - - - -] Unable to get ports 
details for devices set([u'5d31e08c-957c-45a5-a13d-fa114ea68b56', None]): 
'NoneType' object has no attribute 'startswith'
Traceback (most recent call last):

  File "/usr/local/lib/python2.7/dist-packages/oslo_messaging/rpc/server.py", 
line 163, in _process_incoming
    res = self.dispatcher.dispatch(message)

  File 
"/usr/local/lib/python2.7/dist-packages/oslo_messaging/rpc/dispatcher.py", line 
220, in dispatch
    return self._do_dispatch(endpoint, method, ctxt, args)

  File 
"/usr/local/lib/python2.7/dist-packages/oslo_messaging/rpc/dispatcher.py", line 
190, in _do_dispatch
    result = func(ctxt, **new_args)

  File "/opt/stack/neutron/neutron/plugins/ml2/rpc.py", line 157, in 
get_devices_details_list
    for device in kwargs.pop('devices', [])

  File "/opt/stack/neutron/neutron/plugins/ml2/rpc.py", line 80, in 
get_device_details
    port_id = plugin._device_to_port_id(rpc_context, device)

  File "/opt/stack/neutron/neutron/plugins/ml2/plugin.py", line 1864, in 
_device_to_port_id
    if device.startswith(prefix):

AttributeError: 'NoneType' object has no attribute 'startswith'
 _treat_devices_added 
c:\openstack\build\networking-hyperv\networking_hyperv\neutron\agent\layer2.py:360

In this test run, the nova-compute service is also being reported as
down, so the nova-scheduler is filtering it out and all server build
requests fail. I don't know if the two are related, but thta's how I
stumbled onto this error in the hyperv agent logs.

** Affects: neutron
     Importance: Undecided
         Status: New


** Tags: hyperv

** Tags added: hyperv

-- 
You received this bug notification because you are a member of Yahoo!
Engineering Team, which is subscribed to neutron.
https://bugs.launchpad.net/bugs/1761748

Title:
  hyperv: Unable to get ports details for devices: AttributeError:
  'NoneType' object has no attribute 'startswith'

Status in neutron:
  New

Bug description:
  In a failed hyperv CI run I'm seeing this in the hyperv agent logs:

  http://cloudbase-ci.com/nova/324720/5/Hyper-
  V_logs/192.168.3.143-compute01/neutron-hyperv-agent.log.gz

  2018-04-06 02:43:29.230 588 91983184 MainThread INFO 
networking_hyperv.neutron.agent.layer2 [-] Hyper-V VM vNIC added: 
5d31e08c-957c-45a5-a13d-fa114ea68b56
  2018-04-06 02:43:29.230 588 91983184 MainThread INFO 
networking_hyperv.neutron.agent.layer2 [-] Hyper-V VM vNIC added: None
  2018-04-06 02:43:29.246 588 91983184 MainThread INFO 
networking_hyperv.neutron.agent.layer2 [-] Hyper-V VM vNIC added: None
  2018-04-06 02:43:29.246 588 91983184 MainThread INFO 
networking_hyperv.neutron.agent.layer2 [-] Hyper-V VM vNIC added: None
  2018-04-06 02:43:29.262 588 91983184 MainThread INFO 
networking_hyperv.neutron.agent.layer2 [-] Hyper-V VM vNIC added: None
  2018-04-06 02:43:30.496 588 35292864 MainThread DEBUG 
networking_hyperv.neutron.agent.layer2 
[req-1c72ef49-f85f-4776-8219-ac410b3a00e6 - - - - -] Agent loop has new 
devices! _work 
c:\openstack\build\networking-hyperv\networking_hyperv\neutron\agent\layer2.py:427
  2018-04-06 02:43:30.526 588 35292864 MainThread DEBUG 
networking_hyperv.neutron.agent.layer2 
[req-1c72ef49-f85f-4776-8219-ac410b3a00e6 - - - - -] Unable to get ports 
details for devices set([u'5d31e08c-957c-45a5-a13d-fa114ea68b56', None]): 
'NoneType' object has no attribute 'startswith'
  Traceback (most recent call last):

    File "/usr/local/lib/python2.7/dist-packages/oslo_messaging/rpc/server.py", 
line 163, in _process_incoming
      res = self.dispatcher.dispatch(message)

    File 
"/usr/local/lib/python2.7/dist-packages/oslo_messaging/rpc/dispatcher.py", line 
220, in dispatch
      return self._do_dispatch(endpoint, method, ctxt, args)

    File 
"/usr/local/lib/python2.7/dist-packages/oslo_messaging/rpc/dispatcher.py", line 
190, in _do_dispatch
      result = func(ctxt, **new_args)

    File "/opt/stack/neutron/neutron/plugins/ml2/rpc.py", line 157, in 
get_devices_details_list
      for device in kwargs.pop('devices', [])

    File "/opt/stack/neutron/neutron/plugins/ml2/rpc.py", line 80, in 
get_device_details
      port_id = plugin._device_to_port_id(rpc_context, device)

    File "/opt/stack/neutron/neutron/plugins/ml2/plugin.py", line 1864, in 
_device_to_port_id
      if device.startswith(prefix):

  AttributeError: 'NoneType' object has no attribute 'startswith'
   _treat_devices_added 
c:\openstack\build\networking-hyperv\networking_hyperv\neutron\agent\layer2.py:360

  In this test run, the nova-compute service is also being reported as
  down, so the nova-scheduler is filtering it out and all server build
  requests fail. I don't know if the two are related, but thta's how I
  stumbled onto this error in the hyperv agent logs.

To manage notifications about this bug go to:
https://bugs.launchpad.net/neutron/+bug/1761748/+subscriptions

-- 
Mailing list: https://launchpad.net/~yahoo-eng-team
Post to     : yahoo-eng-team@lists.launchpad.net
Unsubscribe : https://launchpad.net/~yahoo-eng-team
More help   : https://help.launchpad.net/ListHelp

Reply via email to