Ne znam koliko vas je čulo za program Métro - ukratko, program je jedan od najboljih komada softvera za prenosive uređaje koji poznaje linije gradskog prevoza širom sveta i koji savršeno radi planiranje rute između dve korisnički zadate tačke. Testirao sam njegovo znanje širom Evrope u poslednje 3-4 godine i više ne mogu da zamislim da je alternativa takvom planiranju rute gledanje u raspored vožnji na nekom random jeziku. Stvar koja mi je smetala svo to vreme je što Beograd nije u bazi tog programa. Sinoć sam se, napokon, naterao da napišem program koji će sa GSP- ovog sajta da skine spisak linija i napravi datoteku u formatu kakav je opisan na Métro sajtu, ali to je samo pola posla, a za drugu polovinu mi treba vaša pomoć.

Naime, program radi tako dobro jer sem spiska stanica ima i spisak turističkih atrakcija i ostalih bitnijih lokacija. Povrh toga, program "zna" da je između izvesnih stanica pametnije prošetati 5 minuta nego praviti akrobacije nekim prevozom.


Tu vi nastupate.

Pošto nekim čudom nisam upoznat sa svim mogućim stanicama u gradu, zamolio bih vas da mi pošaljete vama poznate "konekcije" i "atrakcije". Bilo bi krajnje dobro da znate i tačno ime GSP stanice, ali ako ne znate, dajte mi bar neki orijentir (tipa "treća stanica sedmicom od Vuka" ili slično).

Primer jedne "konekcije":
Sava Centar (Auto Put) - Sava Centar - 3 minuta
(stanica 1) - (stanica 2) - (vreme pešačenja)

Primer jedne "atrakcije":
Kolarac - Studentski Trg - 2 minuta
(atrakcija) - (stanica) - (vreme pešačenja)

Ko je zainteresovan da odradi testiranje i ispravke spiska stanica isto može da mi se javi jer ću od Métro razvojnog tima prvo tražiti test verziju baze, pre nego je puste mučenim turistima (i meni) u ruke :) Ispravki će biti jer spisak stanica na GSP sajtu nije dovoljno dobar, naime, stanice Sava Centar (Auto Put) i Sava Centar na GSP sajtu nose isto ime, što nikako ne valja jer bi program onda mogao da izda rutu "idite tramvajem 7 do stanice Sava Centar; sačekajte autobus 18".

Hvala!

--
Dachaz
[Е-ПОШТА 
ЗАШТИЋЕНА]
Freelance web developer
http://www.dachaz.net/


Одговори путем е-поште