RJ,

are you runing Zope 2.7.6 final? this was released recently and according 
to the collector on Zope.org should not be affected by this bug. If this is 
not the case then please take this up at Zope.org

Charlie

On 2005-05-05 at 16:47:14 [+0200], RJ Juneau <[EMAIL PROTECTED]> wrote:
> Charlie,
> 
> I found a fix. Here it is in case anyone else runs into this.
> 
> You were correct - the problem is in another part of Zope. Based on your
> feedback, I did a bit more searching and found something here:
> 
>     
> http://mail.zope.org/pipermail/zope-collector-monitor/2005-April/005362.
> html
> 
> The problem appears to be in Zope versions after 2.7.0. I'm running
> 2.7.6, and the post indicates that it also happens in 2.7.4.
> 
> The solution:
> 
> Edit file <Zope
> Directory>/lib/python/Shared/DC/ZRDB/dtml/customDefaultReport.dtml.
> 
> There are two lines in the file that start with <a href=...>. Edit them
> as follows:
> 
> Change first line to:
> <a
> href="&dtml-URL;&dtml-sequence-query;query_start=&dtml-previous-sequence
> -start-number;">
> 
> Change second line to:
> <a
> href="&dtml-URL;&dtml-sequence-query;query_start=&dtml-next-sequence-sta
> rt-number;">
> 
> Just to be after, I shut down Zope before I made the changes and
> restarted it after.
> 
> Thanks for the help!
> 
> RJ
> 
> -----Original Message-----
> From: RJ Juneau [mailto:[EMAIL PROTECTED]
> Sent: May 5, 2005 9:22 AM
> To: 'Charlie Clark'
> Cc: '[EMAIL PROTECTED]'
> Subject: RE: [egenix-users] mxodbc_zope_da_1.0.9 problem: KeyError,
> query
> 
> 
> At this point, I'm still only trying to display the query results within
> the "Test" tab of the ZSQL method. I have not called the ZSQL method
> from any template yet on this system.
> 
> -----Original Message-----
> From: Charlie Clark [mailto:[EMAIL PROTECTED]
> Sent: May 5, 2005 9:01 AM
> To: RJ Juneau
> Cc: [EMAIL PROTECTED]
> Subject: RE: [egenix-users] mxodbc_zope_da_1.0.9 problem: KeyError,
> query
> 
> 
> 
> On 2005-05-05 at 14:37:42 [+0200], RJ Juneau <[EMAIL PROTECTED]> wrote:
> > 
> > 
> > More interesting info on the problem:
> > 
> > If I execute the query directly in the "test" window of the base
> > eGenix mxODBC Database Connection window, it works fine and returns
> > the 20 lines expected. That could point to a problem in the rendering,
> 
> > which seems to be where the traceback ends.
> > 
> > Note that within the same Zope system I also have an ODBC connection
> > to a Sybase database, and I have successfully tested multi-line ZSQL
> > queries there.
> > 
> > This is the traceback:
> > 
> >     Time    2005/05/05 07:55:15.294 GMT-4
> > 
> >     Exception Type    KeyError
> >     Exception Value    'query'
> > 
> >     Traceback (innermost last):
> >     Module ZPublisher.Publish, line 101, in publish
> >     Module ZPublisher.mapply, line 88, in mapply
> >     Module ZPublisher.Publish, line 39, in call_object
> >     Module Shared.DC.ZRDB.DA, line 337, in manage_test
> >     Module DocumentTemplate.DT_String, line 474, in __call__
> >     Module DocumentTemplate.DT_In, line 602, in renderwb
> >     Module DocumentTemplate.DT_Var, line 219, in render
> >     KeyError: 'query'
> 
> This is definitely a problem in your DTML or some other part of Zope.
> Zope
> is raising a KeyError which means something is missing from a mapping.
> Are
> you trying to display the query itself?
> 
> Charlie
-- 
Charlie Clark
eGenix.com

Professional Python Services directly from the Source
 >>> Python/Zope Consulting and Support ...        http://www.egenix.com/
 >>> mxODBC.Zope.Database.Adapter ...             http://zope.egenix.com/
 >>> mxODBC, mxDateTime, mxTextTools ...        http://python.egenix.com/
________________________________________________________________________

::: Try mxODBC.Zope.DA for Windows,Linux,Solaris,FreeBSD for free ! ::::
_______________________________________________
Zope-DB mailing list
Zope-DB@zope.org
http://mail.zope.org/mailman/listinfo/zope-db

Reply via email to