Brian, the tranalyser reported a clean (old) data.fs and I don't use any
python base classes for any of my zclasses - however, in the interests
of my own sanity, I'm pleased to report success with an old recipe - I
started with a fresh Data.fs and cleaned out some cruft from my Products
folder. After removing all the stuff I'm not using now (ZopePTK and
ZDConfera/ZDiscussions products in particular), I was able to import my
zclasses and then the major application folder - everything looks fine
now and seems to work.

Lesson may be that a Data.fs which works with an earlier zope version
may fail when upgrading to 2.2.1 - if so, try 

1. Export everything you need (zclasses and data) from your current
working zope into the target zope /import directory
2. clear out all that old cruft which you don't use anymore from your
zinstancehome or other Products folder, 
3. start 2.2.1 with a copy of the distribution Data.fs (cp Data.fs.in
Data.fs)
4. import all your zclasses
5. import all your folders

worked for me.


Brian Lloyd wrote:
> 
> > 2000-08-26T06:03:27 ERROR(200) ZODB Couldn't load state for
> > '\000\000\000\000\000\000\016\204'
> > Traceback (innermost last):
> >   File /usr/local/zope/zope221/lib/python/ZODB/Connection.py,
> > line 447,
> > in setstate
> >   File /usr/local/zope/zope221/lib/python/ZODB/Connection.py,
> > line 213,
> > in _persistent_load
> >     (Info:
> >   File /usr/local/zope/zope221/lib/python/ZODB/Connection.py,
> > line 154,
> > in __getitem__
> >     (Info: ('\000\000\000\000\000\000*\252',
> > '(cExtensionClass\012ExtensionClass\012q\001(U\006ZDItemq\002(
> > cZClasses.ZClass\012PersistentCl$
> > Could not load oid
> >
> >
> > --- In [EMAIL PROTECTED], Andy Dustman <[EMAIL PROTECTED]> wrote:
> > > Sadly, 2.2.1 seems to break all my ZClass objects. The
> > Products themselves
> > > look fine, but any object made with them comes up as
> > broken. The Class ID
> > > (in the HTML source) looked like it had a * in front of it.
> > I retrograded
> > > to 2.2.0 and the problems went away.
> 
> Hi Ross -
> 
> I'm having trouble reproducing this here, so I wanted to see
> if I could try to rule out a few things:
> 
>   - Does this happen with _all_ of your custom ZClasses, or
>     just certain ones?
> 
>   - They dont depend on a Python-level base class or something
>     that maybe didn't get moved into the new installation do
>     they?
> 
>   - Does tranalyzer.py give your database a clean bill of health?
> 
> If none of the above apply, would it be possible for you to
> send me an export file of one of the products so I can look
> into this further?
> 
> Thanks!
> 
> Brian Lloyd        [EMAIL PROTECTED]
> Software Engineer  540.371.6909
> Digital Creations  http://www.digicool.com

-- 

Dr Ross Lazarus
Associate Professor and Sub-Dean for Information Technology
Faculty of Medicine, Room 114, A27, University of Sydney,
Camperdown, NSW 2006, Australia
Tel: (+61 2) 93514429   Mobile: +61414872482  
Fax: (+61 2) 93516646   Email: [EMAIL PROTECTED]

_______________________________________________
Zope-Dev maillist  -  [EMAIL PROTECTED]
http://lists.zope.org/mailman/listinfo/zope-dev
**  No cross posts or HTML encoding!  **
(Related lists - 
 http://lists.zope.org/mailman/listinfo/zope-announce
 http://lists.zope.org/mailman/listinfo/zope )

Reply via email to