Hi,
I have tried this code on Python 2.7.1 (r271:86832, Nov 27 2010, 18:30:46)
[MSC v.1500 32 bit (Intel)] on win32. It seems that it is possible to have
no milliseconds returned by datetime.now.

>>> while 1:
...     datetime.now(pytz.utc)
datetime.datetime(2011, 2, 17, 23, 48, 17, 984000, tzinfo=<UTC>)
datetime.datetime(2011, 2, 17, 23, 48, 17, 984000, tzinfo=<UTC>)
datetime.datetime(2011, 2, 17, 23, 48, 18, tzinfo=<UTC>)
datetime.datetime(2011, 2, 17, 23, 48, 18, tzinfo=<UTC>)
datetime.datetime(2011, 2, 17, 23, 48, 18, tzinfo=<UTC>)
...
datetime.datetime(2011, 2, 17, 23, 48, 18, tzinfo=<UTC>)
datetime.datetime(2011, 2, 17, 23, 48, 18, tzinfo=<UTC>)
...
datetime.datetime(2011, 2, 17, 23, 48, 18, 15000, tzinfo=<UTC>)
datetime.datetime(2011, 2, 17, 23, 48, 18, 15000, tzinfo=<UTC>)
datetime.datetime(2011, 2, 17, 23, 48, 18, 15000, tzinfo=<UTC>)
datetime.datetime(2011, 2, 17, 23, 48, 18, 125000, tzinfo=<UTC>)
Traceback (most recent call last):
  File "<stdin>", line 2, in <module>
  File
"C:\Python27\lib\site-packages\pytz-2011b-py2.7.egg\pytz\__init__.py", li
ne 186, in utcoffset
KeyboardInterrupt
>>>

Simon

On Thu, Feb 17, 2011 at 4:58 PM, Tres Seaver <tsea...@palladion.com> wrote:

> -----BEGIN PGP SIGNED MESSAGE-----
> Hash: SHA1
>
> On 02/17/2011 06:58 AM, Zope Tests Summarizer wrote:
>
> > Subject: FAILED : Zope Buildbot / zopetoolkit-1.1_win-py2.5 slave-win
> > From: jdriessen at thehealthagency.com
> > Date: Wed Feb 16 15:03:12 EST 2011
> > URL: http://mail.zope.org/pipermail/zope-tests/2011-February/032218.html
> >
> > Subject: FAILED : Zope Buildbot / zopetoolkit_win-py2.5 slave-win
> > From: jdriessen at thehealthagency.com
> > Date: Wed Feb 16 15:18:08 EST 2011
> > URL: http://mail.zope.org/pipermail/zope-tests/2011-February/032223.html
> >
> > Subject: FAILED : Zope Buildbot / zopetoolkit_win-py2.6 slave-win
> > From: jdriessen at thehealthagency.com
> > Date: Wed Feb 16 15:25:31 EST 2011
> > URL: http://mail.zope.org/pipermail/zope-tests/2011-February/032226.html
>
> These three failures are due to a quirk in how datetime.datetime repr
> works:  if the 'microseconds' field happens to be zero, it isn't
> printed, e.g.:
>
> Expected:
>    datetime.datetime(<DATETIME>, tzinfo=<UTC>)
> Got:
>    datetime.datetime(2011, 2, 16, 20, 0, 43, tzinfo=<UTC>)
>
> The regex (in zope.dublincore.tests.test_timeannotators), expects the
> microseconds value to be present:
>
>  datetime_re = (
>     '[0-9]{4}, [0-9]{1,2}, [0-9]{1,2}, [0-9]{1,2}, [0-9]{1,2}, \
>     [0-9]{1,2}, '
>    '[0-9]{1,6}')
>
>
> I have no idea why that value is suddenly exactly zero for the THA box.
>
>
> Tres.
> - --
> ===================================================================
> Tres Seaver          +1 540-429-0999          tsea...@palladion.com
> Palladion Software   "Excellence by Design"    http://palladion.com
> -----BEGIN PGP SIGNATURE-----
> Version: GnuPG v1.4.10 (GNU/Linux)
> Comment: Using GnuPG with Mozilla - http://enigmail.mozdev.org/
>
> iEYEARECAAYFAk1dRasACgkQ+gerLs4ltQ4R6ACfTV1r4oXAPee23hIDnA5GEaqQ
> pX8AoJLVWCq35GWNDCxxqeDmyfezzg9U
> =Lnxh
> -----END PGP SIGNATURE-----
>
> _______________________________________________
> Zope-Dev maillist  -  Zope-Dev@zope.org
> https://mail.zope.org/mailman/listinfo/zope-dev
> **  No cross posts or HTML encoding!  **
> (Related lists -
>  https://mail.zope.org/mailman/listinfo/zope-announce
>  https://mail.zope.org/mailman/listinfo/zope )
>
_______________________________________________
Zope-Dev maillist  -  Zope-Dev@zope.org
https://mail.zope.org/mailman/listinfo/zope-dev
**  No cross posts or HTML encoding!  **
(Related lists - 
 https://mail.zope.org/mailman/listinfo/zope-announce
 https://mail.zope.org/mailman/listinfo/zope )

Reply via email to