Hi Florian

> Subject: [Zope3-Users] Error when calling addform
> 
> Hello,
> I have an addform registered:
> 
>     <addform
>         label="Add Blog Comment"
>         name="AddBlogComment.html"
>         schema="..interfaces.IBlogComment"
>         content_factory="..blog.BlogComment"
>         permission="Blog.AddComment"
>     />

The add form renders the __parent__ field
which you can avoid by defining the fields=""
in the add form directive.

Regards
Roger Ineichen
_____________________________
END OF MESSAGE

>     <addMenuItem
>         class="..blog.BlogComment"
>         title="Blog Comment"
>         description="A Blog Comment"
>         permission="Blog.AddComment"
>         view="AddBlogComment.html"
>     />
> 
> 
> class IBlogComment(IContained):
>     containers(IBlogEntry)
>     
>     name = TextLine(
>         title = u"Your name",
>         description = u"Your name or nickname",
>         default = u"Guest",
>         required = True)
>         
>     
>     email = TextLine(
>         title = u"E-Mail",
>         required = False)
>         
>     content = Text(
>         title = u"Blog comment content",
>         default = u"",
>         required = True)
> 
> 
> class BlogComment(Contained):
>     """ A comment to a Blog entry. """
>     implements(IBlogComment)
>     
>     name = u""
>     email = u""
>     content = u""
> 
> 
> but when I call the addform resp. click on the addMenuItem  I 
> get an system
> error:
> 
> 2007-02-11T19:19:46 ERROR SiteError
> http://localhost:8080/xgm/Blog/2007_02_10_erster_post/+/AddBlo
gComment.html
> Traceback (most recent call last):
>   File "/home/florian/Zope3/src/zope/publisher/publish.py", 
> line 130, in publish
>     obj = request.traverse(obj)
>   File "/home/florian/Zope3/src/zope/publisher/browser.py", 
> line 511, in traverse
>     ob = super(BrowserRequest, self).traverse(obj)
>   File "/home/florian/Zope3/src/zope/publisher/http.py", line 
> 447, in traverse
>     ob = super(HTTPRequest, self).traverse(obj)
>   File "/home/florian/Zope3/src/zope/publisher/base.py", line 
> 263, in traverse
>     obj = publication.traverseName(self, obj, entry_name)
>   File 
> "/home/florian/Zope3/src/zope/app/publication/publicationtraverse.py",
> line 55, in traverseName
>     ob2 = ob.publishTraverse(request, nm)
>   File 
> "/home/florian/Zope3/src/zope/app/publisher/browser/viewmeta.p
> y", line 271, in publishTraverse
>     view = queryMultiAdapter((self, request), name=name)
>   File "/home/florian/Zope3/src/zope/component/_api.py", line 
> 114, in queryMultiAdapter
>     return sitemanager.queryMultiAdapter(objects, interface, 
> name, default)
>   File "/home/florian/Zope3/src/zope/component/registry.py", 
> line 206, in queryMultiAdapter
>     return self.adapters.queryMultiAdapter(
>   File "/home/florian/Zope3/src/zope/interface/adapter.py", 
> line 482, in queryMultiAdapter
>     result = factory(*objects)
>   File 
> "/home/florian/Zope3/src/zope/app/form/browser/editview.py", 
> line 62, in __init__
>     self._setUpWidgets()
>   File 
> "/home/florian/Zope3/src/zope/app/form/browser/add.py", line 
> 48, in _setUpWidgets
>     setUpWidgets(self, self.schema, IInputWidget, 
> names=self.fieldNames)
>   File "/home/florian/Zope3/src/zope/app/form/utility.py", 
> line 153, in setUpWidgets
>     context=context)
>   File "/home/florian/Zope3/src/zope/app/form/utility.py", 
> line 97, in setUpWidget
>     widget = _createWidget(context, field, viewType, view.request)
>   File "/home/florian/Zope3/src/zope/app/form/utility.py", 
> line 65, in _createWidget
>     return zapi.getMultiAdapter((field, request), viewType)
>   File "/home/florian/Zope3/src/zope/component/_api.py", line 
> 103, in getMultiAdapter
>     raise ComponentLookupError(objects, interface, name)
> ComponentLookupError: ((<zope.schema._bootstrapfields.Field object at 
> 0x9e95b2c>, <zope.publisher.browser.BrowserRequest instance
> URL=http://localhost:8080/xgm/Blog/2007_02_10_erster_post/+/Ad
dBlogComment.html>),
> <InterfaceClass zope.app.form.interfaces.IInputWidget>, u'')
> 
> 
> 
> .... what do I have misconfigured here?
> 
> Thanks,
> 
> Florian
> _______________________________________________
> Zope3-users mailing list
> Zope3-users@zope.org
> http://mail.zope.org/mailman/listinfo/zope3-users
> 

_______________________________________________
Zope3-users mailing list
Zope3-users@zope.org
http://mail.zope.org/mailman/listinfo/zope3-users

Reply via email to