The result you got is what is supposed to happen.

By default Zope runs in 'debug' mode and doesn't unattach itself from the
console.

To make it unattach itself, basically making it run in the background, you
need to edit the start script and remove the '-D'.

See z2.py for more start options.

My start script looks something like this for instance.

"f:\zope\bin\python.exe" "f:\zope\z2.py" -X -w80 -f 21 %1 %2 %3 %4 %5 %6 %7
%8 %9

Which turns off all servers by default (-X), and then selectively turns on
http on port 80 (-w80) and ftp on port 21 (-f21).

hth

Phil
[EMAIL PROTECTED]

----- Original Message -----
From: "Ben Ocean" <[EMAIL PROTECTED]>
To: "seb bacon" <[EMAIL PROTECTED]>
Cc: <[EMAIL PROTECTED]>
Sent: Sunday, November 19, 2000 11:16 PM
Subject: Re: [Zope] Still More Problems On the Install...


| At 09:50 PM 11/19/2000 +0000, you wrote:
| >from INSTALL.txt:
| >
| >   <snip>
| >
| >     ./start
|
| I apparently didn't mention in my last email that I *tried* ./start and it
| hung my computer. It got this far:
|
| [webmaster@thor Zope-2.2.2-linux2-x86]$ ./start
| ------
| 2000-11-19T23:11:01 PROBLEM(100) ZServer Computing default hostname
| ------
| 2000-11-19T23:11:01 INFO(0) ZServer Medusa (V1.16.4.3) started at Sun Nov
| 19 15:11:01 2000
|          Hostname: thor.galaxynet.com
|          Port:8080
|
| ------
| 2000-11-19T23:11:01 INFO(0) ZServer FTP server started at Sun Nov 19
| 15:11:01 2000
|          Authorizer:None
|          Hostname: thor.galaxynet.com
|          Port: 8021
| ------
| 2000-11-19T23:11:01 INFO(0) ZServer PCGI Server started at Sun Nov 19
| 15:11:01 2000
|          Unix socket: /apache/vhosts/Zope-2.2.2-linux2-x86/var/pcgi.soc
| ------
| 2000-11-19T23:11:01 INFO(0) ZServer Monitor Server (V1.8.4.1) started on
| port 8099
|
|
| Then it hung. I did a ^C and it printed this:
|
|
| ÚTraceback (innermost last):
|    File "/apache/vhosts/Zope-2.2.2-linux2-x86/z2.py", line 719, in ?
|      asyncore.loop()
|    File "/apache/vhosts/Zope-2.2.2-linux2-x86/ZServer/medusa/asyncore.py",
| line 138, in loop
|      poll_fun (timeout, map)
|    File "/apache/vhosts/Zope-2.2.2-linux2-x86/ZServer/medusa/asyncore.py",
| line 66, in poll
|      r,w,e = select.select (r,w,e, timeout)
| KeyboardInterrupt
| Traceback (innermost last):
|    File "/apache/vhosts/Zope-2.2.2-linux2-x86/z2.py", line 537, in ?
|      zdaemon.run(sys.argv, os.path.join(CLIENT_HOME, Zpid))
|    File "/apache/vhosts/Zope-2.2.2-linux2-x86/lib/python/zdaemon.py", line
| 208, in run
|      p,s = os.waitpid(pid, 0)
| KeyboardInterrupt
| [webmaster@thor Zope-2.2.2-linux2-x86]$
|
|
| It would appear (from my limited knowledge of programming) that it's
having
| trouble finding that port. Now, for the record, I own the machine, and
it's
| co-located (goes through a server called *galaxynet.com*). Again, your
help
| is appreciated. Thank you in advance.
| BenO
|
|
| _______________________________________________
| Zope maillist  -  [EMAIL PROTECTED]
| http://lists.zope.org/mailman/listinfo/zope
| **   No cross posts or HTML encoding!  **
| (Related lists -
|  http://lists.zope.org/mailman/listinfo/zope-announce
|  http://lists.zope.org/mailman/listinfo/zope-dev )


_______________________________________________
Zope maillist  -  [EMAIL PROTECTED]
http://lists.zope.org/mailman/listinfo/zope
**   No cross posts or HTML encoding!  **
(Related lists - 
 http://lists.zope.org/mailman/listinfo/zope-announce
 http://lists.zope.org/mailman/listinfo/zope-dev )

Reply via email to