I'm having problem getting xml-rpc calls to work with zope running on
apache/pcgi.  I'm using the python xml-rpc module to send an xml-rpc
request that looks like this (when captured at the socket level):

POST /asdf/1/ HTTP/1.0
User-Agent: xmlrpclib.py/0.9.5
Host: localhost:8888
Content-Type: text/xml
Content-Length: 107

<?xml version='1.0'?>
<methodCall>
<methodName>listServices</methodName>
<params>
</params>

</methodCall>


What I get back from a zope running zserver only is:


HTTP/1.0 200 OK
Server: Zope/Zope 2.3.0a2 (source release, python 1.5.2, linux2) ZServer/1.1b1
Date: Thu, 11 Jan 2001 04:44:21 GMT
Connection: close
Content-Type: text/xml
Content-Length: 229

<?xml version='1.0'?>
<methodResponse>
<params>
<param>
<value><array><data>
<value><string>troubleTickets</string></value>
<value><string>openTicket</string></value>
</data></array></value>
</param>
</params>

</methodResponse>

When I send the exact same request through the same zope server
running with apache/pcgi the response I get is a 404 (not found)
error. I have an apache rewrite rule set up that works fine - I can
go to /manage and so forth, and it works.

The 404 makes a little sense, as the above posts to /asdf/1 which
doesn't have an index_html in it, so in apache land this would be a
bit like posting to a directory, but I thought that zope would have
taken care of this some how.

I have included the full error message sent back from the zope/apache
below.  We are working on a flash application that we were planning on
having talk to zope via xml-rpc, but if xml-rpc won't work through
apache, I guess we'll have to come up with some other way of talking
to zope.

Any help is greatly appreciated.

^Roman



HTTP/1.1 404 Not Found
Date: Thu, 11 Jan 2001 04:46:45 GMT
Server: Apache/1.3.14 (Unix) mod_snake/0.4.1
Bobo-Exception-File: /home/Zope2/lib/python/ZPublisher/HTTPResponse.py
Bobo-Exception-Line: 528
Bobo-Exception-Type: NotFound
Bobo-Exception-Value: <HTML><HEAD><TITLE>asdf</TITLE></HEAD><BODY BGCOLOR="#FFFFF
F">   <HTML> <HEAD><TITLE>Zope Error</TITLE></HEAD> <BODY>  <TABLE BORDER="0" WID
TH="100%"> <TR VALIGN="TOP">  <TD WIDTH="10%" ALIGN="CENTER"> &nbsp; </TD>  <TD W
IDTH="90%">   <H2>Zope Error</H2> 
X-Powered-By: Zope (www.zope.org), Python (www.python.org)
Content-Length: 1591
Connection: close
Content-Type: text/html

<HTML><HEAD><TITLE>asdf</TITLE></HEAD><BODY BGCOLOR="#FFFFFF">

 <HTML>
<HEAD><TITLE>Zope Error</TITLE></HEAD>
<BODY>

<TABLE BORDER="0" WIDTH="100%">
<TR VALIGN="TOP">

<TD WIDTH="10%" ALIGN="CENTER">
&nbsp;

blah blah blah...



_______________________________________________
Zope maillist  -  [EMAIL PROTECTED]
http://lists.zope.org/mailman/listinfo/zope
**   No cross posts or HTML encoding!  **
(Related lists - 
 http://lists.zope.org/mailman/listinfo/zope-announce
 http://lists.zope.org/mailman/listinfo/zope-dev )

Reply via email to