On Mon, Jun 27, 2005 at 10:28:45AM -0500, Tim Suter wrote:
> I deleted the Zope dir to start over.  Went through the configure make
> and make install routine from the source directory....ran
> mkzopeinstance.py then after running:
> 
> # su -c "/opt/zope/knowledge/bin/runzope" itadmin
> 
> I get this:
> 
> Traceback (most recent call last):
>   File "/opt/zope/lib/python/Zope2/Startup/run.py", line 56, in ?
>     run()
>   File "/opt/zope/lib/python/Zope2/Startup/run.py", line 21, in run
>     starter.prepare()
>   File "/opt/zope/lib/python/Zope2/Startup/__init__.py", line 92, in
> prepare
>     self.setupServers()
>   File "/opt/zope/lib/python/Zope2/Startup/__init__.py", line 207, in
> setupServers
>     raise ZConfig.ConfigurationError(socket_err
> ZConfig.ConfigurationError: There was a problem starting a server of
> type "HTTPServer". This may mean that your user does not have permission
> to bind to the port which the server is trying to use or the port may
> already be in use by another application. (Address already in use)
> 
> Can someone tell me what this is?

Did you read the error message?
Most likely, you left your old version of Zope running
on the same port. You can't run two servers on the same port at once.

-PW
 
-- 

Paul Winkler
http://www.slinkp.com
_______________________________________________
Zope maillist  -  Zope@zope.org
http://mail.zope.org/mailman/listinfo/zope
**   No cross posts or HTML encoding!  **
(Related lists - 
 http://mail.zope.org/mailman/listinfo/zope-announce
 http://mail.zope.org/mailman/listinfo/zope-dev )

Reply via email to