Hi Bob,

Thanks for your reply.
Sorry if I've replied to this twice, but I thought I replied ages ago, and
it hasn't appeared yet. If at first you don't succeed ...

I've tried this approach, but with no luck. Which db adaptor do you use?
I've been using gvib, as I don't seem to be able to install kinterbase
properly, I'm hoping to change that today, with a bit of luck.

If I don't get anywhere with this, then I'll try finding the Zope-DB list,
and basically go and bother someone else!

Thanks again for your help.
Kind regards
Ashley

"Bob Corriher" <[EMAIL PROTECTED]> wrote in message
news:[EMAIL PROTECTED]
> Hi Ashely,
>
> I use Interbase (and Firebird) in Zope regularly and I just use the
> regular ZSQL Method syntax for blob fields:
>
>  <dtml-sqlvar name="blob_fld" type="nb">
>
> to update the field.If the field may be left null, I usually use
> something like this in the ZSQL Method:
>
> <dtml-if blob_fld>
> <dtml-sqlvar name="blob_fld" type="nb">
> <dtml-else>
> null
> </dtml-if>
>
> Apply commas at the end (or beginning) of the <dtml-sqlvar> and null  if
> necessary.
>
> This should work for Interbase from version 4.x thru Interbase 6.x and
> for all versions of Firebird.
>
> If you need further help, just email me (and the list). Also, there is a
> Zope-DB list for discussing Zope and RDBMS issues and the real gurus
> hang out there.
>
> HTH
>
> Bob Corriher
> CTO
> P-Wave Inc.
>
> Ashley wrote:
>
> Hi bobb, thanks for your reply.
>
> If I found the right post (reading an image from blob in mysql and
> displaying it), then thanks very much but I don't think it'll apply too
much
> to my situation. I can retrieve the contents of the blob field fine, its
> updating it that causes the problems.
>
> Thanks again, though.
>
> I posted directly out of Outlook Express, by the way, just hitting "New
> Post".
>
> Kind regards
>
> Ashley
>
>
>
> "bobb" <[EMAIL PROTECTED]> wrote in message
> news:[EMAIL PROTECTED]
>
> >> I posted some stuff I was doing some time ago w/ mysql / blobs and zope
> >
> >
> some
>
> >> time ago so that my grandchildren could google for it :)...
> >>
> >> if you goggle for zope mysql blob bobb
> >> you'll get it.  It's not interbase.
> >> hth
> >>
> >> bobb
> >>
> >> Also, your post came through as a newsgroup posting, which means I had
to
> >> cut / paste / finagle the whole thing to reply... It's the first time
I've
> >> ever seen that (I use m$ outlook express) How are you posting to here?
> >> (curious, that's all)
> >>
> >> "Ashley" <[EMAIL PROTECTED]> wrote in message
> >> news:[EMAIL PROTECTED]
> >
> >
> >>> > I'm not sure if this is the right place for this, if not, my
apologies.
> >>> >
> >>> > I've got a Clients table in an interbase db with various fields, one
of
> >>> > which is a BLOB field (subtype text), used to maintain some notes.
> >>> >
> >>> > When inserting a Client into the table, this field populates fine.
> >>> >
> >>> > However, when attempting to update the client, for some reason, it
> >>
> >>
> won't.
>
> >> It
> >
> >
> >>> > just will not allow me to do an update with the notes field in the
> >>> > statement. I've googled around, and found lots of bits helping with
> >>
> >>
> >> Delphi,
> >
> >
> >>> > and lots of statements that BLOB fields in Interbase are tricky to
> >>
> >>
> update,
>
> >>> > but nothing that helps.
> >>> >
> >>> > Has anyone out there found a way around this?
> >>> >
> >>> > I'm using currently using gvib as my database adaptor, as kinterbase
> >>
> >>
> does
>
> >>> > not seem to want to install at all (seemingly problems with ldap
..).
> >>> >
> >>> > My Zope instance is installed from a Plone installer.
> >>> >       Zope Version  (Zope 2.6.1 (binary release, python 2.1,
win32-x86),
> >>> > python 2.1.3, win32)
> >>> >       Python Version  2.1.3 (#35, Apr 8 2002, 17:47:50) [MSC 32 bit
> >>
> >>
> >> (Intel)]
> >
> >
> >>> >       System Platform  win32
> >>> >
> >>> >
> >>> > Thanks in advance
> >>> > Ashley
> >>> >
> >>> >
> >>> >
> >>> > _______________________________________________
> >>> > Zope maillist  -  Zope@zope.org
> >>> > http://mail.zope.org/mailman/listinfo/zope
> >>> > **   No cross posts or HTML encoding!  **
> >>> > (Related lists -
> >>> >  http://mail.zope.org/mailman/listinfo/zope-announce
> >>> >  http://mail.zope.org/mailman/listinfo/zope-dev )
> >>
> >>
> >>
> >> _______________________________________________
> >> Zope maillist  -  Zope@zope.org
> >> http://mail.zope.org/mailman/listinfo/zope
> >> **   No cross posts or HTML encoding!  **
> >> (Related lists -
> >>  http://mail.zope.org/mailman/listinfo/zope-announce
> >>  http://mail.zope.org/mailman/listinfo/zope-dev )
> >>
> >
> >
>
>
>
>
>
> ------------------------------
>
>
>
>
> -- 
> No virus found in this outgoing message.
> Checked by AVG Anti-Virus.
> Version: 7.0.338 / Virus Database: 267.9.7/60 - Release Date: 7/28/2005
>
> _______________________________________________
> Zope maillist  -  Zope@zope.org
> http://mail.zope.org/mailman/listinfo/zope
> **   No cross posts or HTML encoding!  **
> (Related lists -
>  http://mail.zope.org/mailman/listinfo/zope-announce
>  http://mail.zope.org/mailman/listinfo/zope-dev )
>



_______________________________________________
Zope maillist  -  Zope@zope.org
http://mail.zope.org/mailman/listinfo/zope
**   No cross posts or HTML encoding!  **
(Related lists - 
 http://mail.zope.org/mailman/listinfo/zope-announce
 http://mail.zope.org/mailman/listinfo/zope-dev )

Reply via email to