Hi Dieter. Many thanks for your reply. The place in my workflow that it failed was opening the image.

IOError: cannot identify image file

                for image_data in image_data_list:
                        # Get original image data into string object
                        original_file = StringIO(str(image_obj.data))
                        image_size_px = image_data['size']
                        # Create an image instance
error here -->       image = PIL.Image.open(original_file)

This had me puzzled since my workflow works in all other cases in the portal including cutting an image from one folder and pasting into the folder the workflow acts on (just not FTP case). So I wrote a very simple workflow script that will only cut and paste an image back in same folder to see what would happen:

# Get the object and its id
image_obj = state_change.object
id = image_obj.getId()

# This is the folder we are starting from
upload_dir = image_obj.aq_parent

# Do cut and paste
objs = upload_dir.manage_cutObjects([id])


I discovered that it does not appear possible to have a workflow act on content immediately after being FTP'd to a site without generating the 'FTP 426 Error creating file' error. If I FTP an image to the folder as Manager with copy or move permission, it will trigger 426 Error creating file and the following traceback. The workflow will work for regular operations within the portal, just not FTP.

    *  Module OFS.CopySupport, line 92, in manage_cutObjects

Copy Error: <HTML> <HEAD> <TITLE>Not Supported</TITLE> </HEAD> <BODY BGCOLOR="#FFFFFF"> <FORM ACTION="manage_main" METHOD="GET" > <TABLE BORDER="0" WIDTH="100%" CELLPADDING="10"> <TR> <TD VALIGN="TOP"> <BR> <CENTER><B><FONT SIZE="+6" COLOR="#77003B">!</FONT></B></CENTER> </TD> <TD VALIGN="TOP"> <BR><BR> <CENTER> The action against the <em>A084.JPG</em> object could not be carried out. One of the following constraints caused the problem: <br><br>The object does not support this operation.<br><br>-- OR --<br><br>The currently logged-in user does not have the <b>Copy or Move</b> permission respective to the object. </CENTER> </TD> </TR> <TR> <TD VALIGN="TOP"> </TD> <TD VALIGN="TOP"> <CENTER> <INPUT TYPE="SUBMIT" VALUE=" Ok "> </CENTER> </TD> </TR> </TABLE> </FORM> </BODY></HTML>

The body of the image appears in my traceback as well

My folders work fine with FTP without the workflow - no errors. Only generates errors when workflow is attached to type it acts on and then 426 error appears.


On Wednesday, August 17, 2005, at 05:07 PM, Dieter Maurer wrote:

David Pratt wrote at 2005-8-17 00:13 -0300:
but when I FTP
my images to this directory it fails giving me a 426 Error creating

Look at your "error_log" object to find out the real reason
(and get the traceback).


Zope maillist  -  Zope@zope.org
**   No cross posts or HTML encoding!  **
(Related lists - http://mail.zope.org/mailman/listinfo/zope-announce
http://mail.zope.org/mailman/listinfo/zope-dev )

Reply via email to