Dieter Maurer schrieb:
> Andreas Krasa // WUW wrote at 2005-8-16 18:37 +0200:
> 
>>...
>>======================================================================
>>ERROR: checkMultipleAddresses
>>(ZEO.tests.testConnection.MappingStorageConnectionTests)
>>----------------------------------------------------------------------
>>Traceback (most recent call last):
>> File
>>"/usr/local/src/__zope__/Zope-2.7.7-final/lib/python/ZEO/tests/ConnectionTests.py",
>>line 121, in tearDown
>>   os.waitpid(pid, 0)
>>OSError: [Errno 10] No child processes
> 
> 
> I have seen similar errors happening non deterministically
> in the presence of a "SIGCHLD" handler set to "SIG_IGN".
> Such a handler causes the operating system to reap away
> so called zombie processes and if the zombie no longer exists,
> "waitpid" will fail.
> 
> 
> Some *nix variants automatically pass the "SIG_IGN" down to child processes.
> Our Debian and SuSE Linux versions do.
> I had to change "Zope.Startup.run" not to use "SIG_IGN" as
> "SIGCHLD" handler in order to avoid such problems.
> 
> In case, you run your tests with "zopectl test", you may
> see this problem...
> 

Hi Dieter!

Thanks very much for your help! I will give this one a try!

Btw. since this also happens on 5 other machines - all natively
installed with RHEL4 - there actually might really be something wrong
within the OS.

Is that worth submitting a bug to RedHat? Or is ist more like a
"feature"? ;)

Thanks again,
Andreas
_______________________________________________
Zope maillist  -  Zope@zope.org
http://mail.zope.org/mailman/listinfo/zope
**   No cross posts or HTML encoding!  **
(Related lists - 
 http://mail.zope.org/mailman/listinfo/zope-announce
 http://mail.zope.org/mailman/listinfo/zope-dev )

Reply via email to