On Fri, Sep 30, 2005 at 07:53:03AM +0200, Andreas Jung wrote:
> You have to configure your locale support in etc/zope.conf properly.

Ah, that seems to be part of the mix yes.  Thanks.  I am now trying:


I am also wondering about the following two settings, that seem to be
needed as well:

rest-input-encoding utf-8
rest-output-encoding utf-8

According to 

Zope 2.X includes a StructuredText module that has several problems:

    * undefined behaviour in i18n environments (which characters are
allowed inside StructuredText markup? Which characters count as
punctuation characters?)

So I guess I should be using REstructured text instead.  This indeed
seems to help, though I haven't got all problems ironed out yet.  In
this new format the following:

.. _Zope: http://www.zope.org/ 

I like the `Zöpe platform`__.

__ Zope_ 

gets transformed into something like:

<p>I like the <a class="reference" href="http://www.zope.org/";>Zöpe 

Some other linking methods and other encodings either don't work (Zope
doesn't start or throws an error on the page or doesn't produce a
link) or they produce a correct link but with ugly characters like

Maybe I can get it to work with some more trying and guessing.  But
does anyone have a good link on how to get Zope to work correctly with


Maurits van Rees | http://maurits.vanrees.org/ [Dutch/Nederlands] 
Public GnuPG key:  http://maurits.vanrees.org/var/gpgkey.asc
"It can seem like you're doing just fine,
but the creep's creeping into your mind." - Neal Morse

Attachment: signature.asc
Description: Digital signature

Zope maillist  -  Zope@zope.org
**   No cross posts or HTML encoding!  **
(Related lists - 
 http://mail.zope.org/mailman/listinfo/zope-dev )

Reply via email to