On 14.10.05 13:40:02, [EMAIL PROTECTED] wrote:
> I installed Zope2.7 and created an instance home in /var/lib/zope2.7/instance
> But whenever I try to run a instance by using "runzope" in 
> /var/lib/zope2.7/instance/, I will get the following error: ------------------
> -bash: runzope: command not found. 

Please read the documentation for zope (found in
/usr/share/doc/zope2.7) and maybe also an introduction to Linux systems.
Your shell cannot find the runzope script, as there is none in the
instance directory.

> ------------------
> Whenever I try to run the server on the instance, I ll get the following 
> error: 

I guess you mean running /etc/init.d/zope27 start? Hmm, no you probably
mean zopectl start... The Debian package is set up to start all
instances in /var/lib/zope2.7/instance when starting zope via
/etc/init.d/zope2.7 start. The runzope and zopectl scripts are useful if
you want to up/down a specific instance among a list of instances...

> ------------------
> failed: missing required path(/var/lib/zop/cgi-bin/default) 

That looks like a screwed setup. Did you remove any old stuff from the
zope 2.6 package you installed before? Do a dpkg -P zope and also check
that there is no /etc/init.d/zope, no /etc/zope/ directory and no

And I also hope that you used mkzope2.7instance to create the instance.

> Waiting instances in late: donae

Hmm, that looks like the instance got up, can you browse to
localhost:9673 and see the zope page?


PS: I just did a apt-get install zope2.7 followed by a mkzope2.7instance
and a /etc/init.d/zope2.7 start and can browse the fresh zope instance.

You will soon meet a person who will play an important role in your life.
Zope maillist  -  Zope@zope.org
**   No cross posts or HTML encoding!  **
(Related lists - 
 http://mail.zope.org/mailman/listinfo/zope-dev )

Reply via email to