At the o/s command prompt, type:  ps -eLf

You should see a listing which contains some zope/python entries if zope is running.


If zope is not running try starting zope with the command: ./zopectl fg
this should allow you to see any errors that are generated while zope tries to start up.


hth

Jonathan

----- Original Message ----- From: "russ" <[EMAIL PROTECTED]>
To: <[EMAIL PROTECTED]>; <zope@zope.org>
Sent: Wednesday, July 05, 2006 11:05 AM
Subject: RE: [Zope] Zope installation woes


Hi Jake,

Firstly I'll just mention a little bit more about the server.  We have
cPanel and Apache running. There's a number of accounts setup in cPanel and I've tried to access Zope via one of these urls (www.domain.tld:8080) but to no avail. I've also tried the IP of the server with no luck. I don't know
what else to try now, as I mentioned before I'm completely new to all of
this stuff so it's quite a steep learning curve. I also don't know what you
mean by "use top" :S

Thanks for your reply BTW.

R.

-----Original Message-----
From: Jake [mailto:[EMAIL PROTECTED]
Sent: 05 July 2006 15:56
To: russ
Cc: zope@zope.org
Subject: Re: [Zope] Zope installation woes

It looks like it is already running. Use top and look for a process called
"python".

Did you try the url in a browser on port 8080?

Jake
_______________________
http://www.ZopeZone.com


On Wed, July 5, 2006 10:31 am, russ said:
Hello Zopesters,

Firstly, I must say that I'm completely new to this as I usually develop
front-end stuff, so excuse my ignorance. Right... that's out of the way -
I
have been trying to install Zope on a server I have access to via SSH.
I've
followed the instructions for installing it from source found here:

http://plone.org/documentation/how-to/setup-from-source

I've got as far as making an instance and then attempting to start Zope.
First of all I got this:

[EMAIL PROTECTED] [~]# /usr/local/zope/instance3/bin/runzope
/usr/local/zope/zope2.9.3/lib/python/ZServer/utils.py:33:
DeprecationWarning: The zLOG package is deprecated and will be removed in
Zope 2.11. Use the Python logging module instead.
LOG('ZServer', severity[type], message)
/usr/local/zope/zope2.9.3/lib/python/Signals/SignalHandler.py:39:
DeprecationWarning: The zLOG package is deprecated and will be removed in
Zope 2.11. Use the Python logging module instead.
zLOG.LOG('Z2', zLOG.BLATHER, "Installed sighandler for %s" % (


...and then nothing :-|  I tried running it again & got the following:

<snipped output>
ZConfig.ConfigurationError: There was a problem starting a server of type
"HTTPS erver". This may mean that your user does not have permission to
bind
to the por t which the server is trying to use or the port may already be
in
use by another application. (Address already in use)

The log file reports it's running, yet I cannot seem to access the start
page from http://myserverip:8080.

I don't know what to do next?  Can anyone please help me out?

:(

R.

_______________________________________________
Zope maillist  -  Zope@zope.org
http://mail.zope.org/mailman/listinfo/zope
**   No cross posts or HTML encoding!  **
(Related lists -
 http://mail.zope.org/mailman/listinfo/zope-announce
 http://mail.zope.org/mailman/listinfo/zope-dev )




_______________________________________________
Zope maillist  -  Zope@zope.org
http://mail.zope.org/mailman/listinfo/zope
**   No cross posts or HTML encoding!  **
(Related lists -
http://mail.zope.org/mailman/listinfo/zope-announce
http://mail.zope.org/mailman/listinfo/zope-dev )


_______________________________________________
Zope maillist  -  Zope@zope.org
http://mail.zope.org/mailman/listinfo/zope
**   No cross posts or HTML encoding!  **
(Related lists - http://mail.zope.org/mailman/listinfo/zope-announce
http://mail.zope.org/mailman/listinfo/zope-dev )

Reply via email to