Nota: mensaje reenviado como archivo adjunto.LLama Gratis a cualquier PC del Mundo.
Llamadas a fijos y móviles desde 1 céntimo por minuto.
http://es.voice.yahoo.com
--- Begin Message ---
Dijous, 23 de març de 2006 a les 11:58
Informa: Guillem
el mundoAlgú va dir una vegada que és millor callar i semblar un inepte que obrir la boca i confirmar les sospites. I probablement tenia raó. A El Mundo-El dia de les Balears sembla ser però que encara no ho han sentit mai, o almenys això sembla, si es té en compte el seu article d'ahir on es desinforma alegrement sobre el domini .CAT, sobre Racó Català, sobre l'independentisme i fins i tot sobre anunciants de la nostra web, entre d'altres.

Hom diria que, a més a més, no és ni tant sols un acte de mala fe; més aviat és pura i simple ignorància, doncs l'article és plè de tòpics i d'errades clamoroses, típiques d'algú que no coneix ni l'àmbit ni el tema que està tractant, i seguidament en fem un anàlisi, punt per punt:

Comencem pel titular..


DOMINIO.CAT
Los creadores del .cat promocionan a Terra lliure i piden con ERC la autodeterminación


Atenció a la desinformació: "Los creadores de .CAT promocionan a Terra Lliure !!". Primer de tot, qui carai són els creadors del .CAT ? Racó Català ? Vilaweb ? I on és la promoció de Terra Lliure ? Però no ens aturem ací, seguim amb l'article que després 'raona' aquests dubtes.

Subtitular:


Racó Català hace una encuesta: «¿Quiénes son los peores enemigos de los Països Catalans: el Estado español, los castellanoparlantes o las bacterias?» - El Parlament decide hoy si adopta el dominio catalán


Benvolgut/da redactor/a (M.A.Ruiz): Sap vostè la diferència entre el que és un fòrum i l'opinió de la web en qüestió ? Resa el nostre peu de pàgina "els comentaris i opinions de cada usuari són propietat d'ell mateix, i Racó Català no se'n fa responsable. Les opinions del Racó Català les expressen els seus redactors a la portada". I afegeixo: i a l'enquesta oficial, que ara mateix tracta el tema (com no) de l'Estatut del Principat. No senyor/a, Racó Català no "hace una encuesta". Un usuari de Racó Català (que a més a més no és català de naixement, doncs és de fora dels Països Catalans i també de fora de l'Estat Espanyol) va fer una enquesta, en to evidentment humorístic, doncs només així es pot qualificar una enquesta on "les bacteries" hi apareix com a opció.


I comencem amb l'article, on també se'n parla en aquest fil dels fòrums de Racó Català:


M. A. RUIZ

PALMA.- PP y PSOE decidirán probablemente hoy si aceptan la propuesta del PSM para que el Parlament use el dominio catalanista .cat en su página web, como ya ha hecho el Ayuntamiento de Inca, en el que los popular gobiernan con mayoría absoluta.

El presidente del Parlament y alcalde de Inca, Pere Rotger, ya ha mostrado su apoyo a esta iniciativa y ha encargado un informe técnico a los servicios informáticos de la Cámara para dejar claro que el dominio .cat no sustituirá al actual dominio .es, sino que ambos estarán accesibles para que los internautas puedan elegir.

El Círculo Balear, presidido por Jorge Campos, tiene previsto entregar esta semana al Parlament un informe en el que explica que el dominio .cat ha sido promovido por varios grupos independentistas.Oh, sorpresa. Els independentistes estaven a favor del .CAT !! "Válgame Dios". Quants centenars d'hores de periodisme d'investigació ha costat arribar a aquesta conclusió ? Però atenció, que ara la redactora "s'explica" i les deixa anar de l'alçada d'un campanar:Entre ellos se encuentra el portal de Internet Racó Català, que no oculta sus simpatías con las posiciones radicales que defiende Esquerra Republicana de Catalunya (ERC). Este portal incluye varios enlaces para promocionar las movilizaciones que ha convocado el partido de Carod-Rovira el próximo 1 de abril, con el fin de reivindicar la autodeterminación, e invita a visitar una página web sobre la organización terrorista Terra Lliure, bajo el lema: «Por unos Països Catalans reunificados, independientes y socialista».


De vegades sembla que llegeixen molt els fòrums i de vegades sembla que no. Perquè no serà que no hi ha fils en contra d'ERC als fòrums de Racó Català ... (i també a favor, evident). Però alerta, que la reportera es fica completament de peus a la galleda: "Este portal incluye varios enlaces para promocionar las movilizaciones que ha convocado el partido de Carod-Rovira el próximo 1 de abril". Au, cullerada ! De plè al fregat, que diuen per Castella. Benvolgut/da M.A. Ruiz, les movilitzacions de l'1 d'abril no les ha convocat ERC, les ha convocat l'Esquerra Independentista, que no té res a veure amb ERC, i que sovint hi manté postures enfrontades.

Continuem: "e invita a visitar una página web sobre la organización terrorista Terra Lliure, bajo el lema: «Por unos Països Catalans reunificados, independientes y socialista." Ah sí ? Primer ... on és aquesta invitació ? I segon, des de quan una pàgina amb informació sobre Terra Lliure (com n'hi ha tantíssimes d'informació d'ETA ... o és que El Mundo no publica informació d'ETA avui al seu diari?) és "promocionar Terra Lliure" com desinforma el seu titular ? És que El Mundo "promociona" ETA avui per informar a tota pàgina sobre ETA amb motiu del comunicat d'ahir ?Uno de los foros más animados del Racó Catalá plantea la siguiente pregunta a los internautas: «¿Quiénes son los peores enemigos de los Països Catalans?». Las posibilidades de elegir en la votación muy variadas: los traidores, el Estado Español, los castellanoparlantes, el pueblo de España, los pijoguays o «los virus y bacterias».


Oh vaja, ara resulta que de fet sí que s'ha adonat que l'enquesta no era "de Racó Català" sinó que es troba als fòrums. Per tant no era tanta la ignorància, com sí la mala fe. Per cert on han deixat el sentit de l'humor ? Perquè l'enquesta, feta per un usuari d'Amèrica, és en clau d'humor, com tota persona amb dos dits de front pot veure. Desinformació o mala fe, de nou ? Per cert, no és cert que sigui "uno de los foros más animados de Racó Catalá", només cal veure els altres que hi ha per adonar-se'n.Para que no quede ninguna duda, el Racó Catalá ofrece un amplio aparado de información... en el que todas las noticias referidas a España quedan relegadas a la sección de «Internacional». La agenda cultural de esta página informa, casi de forma monográfica, sobre los actos convocados por los Maulets y la Coordinadora de Estudiantes de los Països Catalans (CEPC), ambos grupos de clara orientación independentista.


Oh, s'han adonat que posem les notícies espanyoles a Internacional ? Quin detall el seu. I què és un "amplio aparado de información" ? Pel que fa a l'agenda, es veu que no la deuen visitar gaire tampoc, perquè l'agenda parla de concerts, d'actes, de presentacions, de festivals ... no parla només de Maulets i de la CEPC (i què si només parlés d'ells?). Per exemple la manifestació del dia 18-F, la de "Som una nació" bé que hi era a l'agenda, i no la convocava pas Maulets ni la CEPC.Otra de las organizaciones que ha impulsado la creación del dominio .cat, que el PP quiere implantar en todos los ayuntamientos de Baleares, es el portal Vilaweb, que tampoco oculta sus simpatías. En un insólito editorial publicado el 23 de mayo de 2003, 48 horas antes de las elecciones autonómicas, Vilaweb invitaba a los internautas «a votar de forma masiva contra el PP. Entre todos tenemos que conseguir que los resultados del PP sean malos, porque en caso contrario reforzaría la operación de recorte de las libertades que desde la extrema derecha patrocina José María Aznar».


Apa, ara li toca el torn a Vilaweb "otra de las organizaciones -junt amb Racó Català- que ha impulsado la creación del dominio .CAT". Partal, som famosos, som els impulsors del .CAT, nosaltres, exclusivament. "La organización 'Vilaweb' y la organización 'Racó Català' ". En fi. I d' "insólito" qualifica M.A. Ruiz un editorial de Vicent Partal on es recomanava no votar el PP. Caram, que "insòlit" que un diari recomani no votar un partit. És que el seu diari, senyor/a Ruiz, recomana votar ERC ? O no ho recomana ? Insólito. Per cert, senzillament al.lucinant la frase que diu "el dominio .cat, que el PP quiere implantar en todos los ayuntamientos de Baleares". Deuen ser separatistas radicales, també. Aquest PP !

el mundo

Continuem:


'Lejos de España'

Tras las elecciones autonómicas catalanas, Vilaweb celebraba que esta región «está más lejos de España», gracias al fuerte crecimiento de ERC: «Ayer los gritos independentistas y las banderas esteladas fueron más contundentes que nunca en la historia reciente del país», relataba. Y el 13M, el día de reflexión de las elecciones generales, exigía en su editorial la dimisión de Aznar por protagonizar «uno de los casos más escandalosos de manipulación informativa» en torno a los atentados del 11M.Aquest paràgraf no entenc a què treu cap. Si ERC, partit independentista, creix al Principat ... no és evident que una majoria de Principatins no vol estar amb l'Estat Espanyol ? No entenc de què es sorpren aquest/a redactor/a. És molt bo el detall subliminal del subtitular "Lejos de España". Des d'ací es pot notar com li cau la llagrimeta a qui ho va redactar. Lejos de España, snif.

Ah, i per acabar ... la traca final ! La desinformació màxima, imitant Libertad Digital. Losantos presente!Entre las asociaciones que han impulsado el dominio .cat se encuentran también Omnium Cultural, que a través de Internet pide el boicot activo a todos los productos etiquetados en castellano.


Vaaa, encara estem així ? Altre cop ! S'està referint a la campanya "Compra en català" que va fer la delegació d'Igualada d'Òmnium Cultural l'any 2002, i que per cert estava allotjada a Racó Català. La campanya consistia a fer una llista de productes etiquetats en català, al costat dels productes més habituals que es podien trobar als supermercats i que en canvi no etiquetaven en català. Es tractava de promocionar, d'incentivar l'etiquetatge en català. Boicots ... en fi. I a part, ni que Òmnium es dediqués exclusivament a aquesta fita. Òmnium és una organització que duu a terme centenars de milers d'accions culturals. I evidentment no es dedica a fer boicots a ningú.así como ADD.CT, que va más lejos y reclama el dominio .ct que equivaldría a un Estado independiente.


El .ct seria un domini territorial, però no implica tenir un Estat independent, com desinforma M.A. Ruiz. Hi ha desenes de casos a Internet que demostren que M.A. Ruiz no sap de què parla, i a la pàgina d'ADD-CT n'hi ha una llista ben extensa de situacions de dominis territorials en territoris no independents. Per a veure'ls només cal que aneu a la web d'ADD-CT, i entreu a l'apartat Documentació - Dominis existents. M'he permès de recopilar, d'aquella llista, tots els territoris amb domini d'alt nivell (Top Level Domain, TLD) de dues lletres (cc, geogràfics) que no disposen de sobirania pròpia:


ccTLDs de territoris no sobirans indexats per nombre d'habitants:

deshabitada .bv Bouvet Island - illa de Noruega (Atlàntic Sud) (informació)
deshabitada .hm Heard and McDonald Islands - illes d'Austràlia (Índic) (informació)
sense població indígena .ac Ascension Island - illa de UK (Atlàntic Sud) (informació junt amb St. Helena)
sense població indígena .aq Antarctica - CAS ESPECIAL (informació)
sense població indígena .gs South Georgia and the South Sandwich Islands - illes de UK; també reclamades per Argentina (Atlàntic Sud) (informació)
sense població indígena .io British Indian Ocean Territory - illes de UK (Índic) (informació)
sense població indígena .tf French Southern Territories - illes de França (Índic) (informació)
sense població indígena .um US Minor Outlying Islands - altres illes de USA que no tenen codi ISO propi (informació de Baker Island) (informació de Howland Island) (informació de Jarvis Island) (informació de Johnston Atoll) (informació de Kingman Reef) (informació de Midway Islands) (informació de Navassa Island) (informació de Palmyra Atoll) (informació de Wake Island)
47 .pn Pitcairn Island - illes de UK (Pacífic Sud) (informació)
433 .cx Christmas Island - illa d'Austràlia (Índic) (informació)
630 .cc Cocos (Keeling) Islands - illes d'Austràlia (Índic) (informació)
1418 .tk Tokelau - illes de Nova Zelanda (Pacífic Sud) (informació)
1853 .nf Norfolk Island - illes d'Austràlia (Pacífic Sud) (informació)
2145 .nu Niue - illa amb auto-govern en associació lliure amb Nova Zelanda (Pacífic Sud) (informació)
2811 .sj Svalbard and Jan Mayen Islands - illes de Noruega (Atlàntic Nord) (informació de Svalbard) (informació de Jan Mayen)
2967 .fk Falkland Islands (Malvina) - illes de UK; també reclamades per Argentina (Atlàntic Sud) (informació)
6976 .pm St. Pierre and Miquelon - col·lectivitat territorial de França (Atlàntic Nord) (informació)
7367 .sh St. Helena - illa de UK (Atlàntic Sud) (informació)
8995 .ms Montserrat - illa de UK (Carib) (informació)
12738 .ai Anguilla - illa de UK (Carib) (informació)
15734 .wf Wallis and Futuna Islands - illes de França (Pacífic Sud) (informació)
19350 .tc Turks and Caicos Islands - illes de UK (Atlàntic Nord) (informació)
19717 .pw Palau (informació)
21008 .ck Cook Islands - illes amb auto-govern en associació lliure amb Nova Zelanda (Pacífic Sud) (informació)
21730 .vg Virgin Islands (British) - illes de UK (Carib) (informació)
27776 .gi Gibraltar - península de UK (Península Ibèrica) (informació)
41934 .ky Cayman Islands - illes de UK (Carib) (informació)
46345 .fo Faroe Islands - illes de Dinamarca (Atlàntic Nord) (informació)
56385 .gl Greenland - illa de Dinamarca (Atlàntic Nord) (informació)
64482 .bm Bermuda - illa de UK (Atlàntic Nord) (informació)
64818 .gg Guernsey - depenent de la Corona Britànica (Canal de la Mànega) (informació)
70260 .as American Samoa - illa dels USA (Pacífic Sud) (informació)
70844 .aw Aruba - illa d'Holanda (Carib) (informació)
74261 .im Isle of Man - depenent de la Corona Britànica (mar d'Irlanda) (informació)
80006 .mp Northern Mariana Islands - commonwealth en unió política amb USA (Pacífic Nord) (informació)
90156 .je Jersey - illa depenent de la Corona Britànica (canal de la Mànega) (informació)
124778 .vi Virgin Islands (USA) - illes de USA (Carib) (informació)
163941 .gu Guam - illa dels USA (Pacífic Nord) (informació)
178437 .yt Mayotte - col·lectivitat territorial de França (informació)
186917 .gf French Guiana - departament de França (Amèrica del Sud) (informació)
210798 .nc New Caledonia - illes de França (Pacífic Sud) (informació)
216226 .an Netherlands Antilles - illes d'Holanda (Carib) (informació)
261794 .eh Western Sahara - de facto sota control del Marroc (informació)
262125 .pf French Polynesia - illes de França (Pacífic Sud) (informació)
425966 .mq Martinique - illa de França (Carib) (informació)
440189 .gp Guadeloupe - illes de França (Carib) (informació)
469903 .mo Macau - regió administrativa especial de Xina (antiga colònia de Portugal) (informació)
755171 .re Reunion Island - illa de França; administra altres illes també reclamades per Madagascar i Mauritius (Índic) (informació)
3512062 .ps Palestinian Territories - ocupats per Israel (informació de la franja de Gaza) (informació de Cisjordània)
3885877 .pr Puerto Rico - commonwealth associada amb USA (Carib) (informació)
7394170 .hk Hong Kong - regió administrativa especial de Xina (antiga colònia de UK) (informació)
22603001 .tw Taiwan - entre la reunificació amb Xina i la independència (informació)

--- End Message ---
http://www.araisempre.org
http://araisempre.org/mailman/listinfo/ais_araisempre.org

Responder a