Carta al director publicada aquesta setmana:
 

Pel bloc al 2007

"No vos baralleu. Junts estau tots més guapos". Aquesta frase la va pronunciar el músic Víctor Uris a l'Auditòrium en l'acte central de la campanya de Progressistes a les passades eleccions al Congrés i al Senat.

Bipartidisme? PP o PSOE? És normal que la gent cada vegada passi més de la política. Tanmateix els dos grans partits estatals acaben fent el mateix. Després hi ha una altra cara de la democràcia, altres partits que, compartint molts dels seus principis i accions, fins ara han anat separats a les eleccions. El cert és que al carrer, a les ONG, a les organitzacions ecologistes, a les entitats per a la defensa de la llengua catalana, ens trobam molta gent amb la qual feim feina plegats i que simpatitza amb distints partits polítics. No importa que un voti el PSM i un altre EU, o si és simpatitzant d'Els Verds, com si va votar a les passades eleccions ERC. Et trobes gent que té una cosa molt clara: a Mallorca s'han de fer les coses d'una altra manera. No podem destruir i dividir el nostre territori de la manera en què ho està fent el PP i UM, i amb la complicitat del PSOE des de Madrid. La llengua pròpia d'aquesta terra de cada vegada es parla menys, i molta gent ho lamenta, fins i tot n'hi ha que ho lamenten en la seva llengua pròpia (llengua castellana), llengua que tenen clar que transmetran als seus fills, però duent-los a una escola on el català sigui llengua vehicular. El nacionalisme espanyol està destrossant la identitat d'aquesta terra, nega el dret que les Illes Balears es puguin autodeterminar, donant la raó a aquells que cada dia ens recorden que estam vivint a la seva frontera, i per això hem de parlar en la seva llengua. El capitalisme salvatge actua en aquesta illa a cop de ciment i d'asfalt. L'obra pública només serveix per fer més rics els que ja són rics i augmentar la pobresa, duent gent que, escapant-se de la fam, vénen a viure en aquesta terra, cobrant uns mísers salaris amb els quals no queda més remei que haver de compartir pis amb 2 o 3 famílies d'immigrants.

En el mercat turístic, venem qualitat mediambiental, però a canvi, quadriplicam el volum d'emissions de CO2 que recomana Kyoto. No està tan clar que el PP vulgui abandonar el model de sol i platja de Magaluf o l'Arenal. Compartint tants de principis, per què hem d'acudir separats a les eleccions? Pels sentiments identitaris? Per la llengua que parlam? No tenim clar com volem construir la Mallorca del segle XXI? Clar que ho tenim, clar que ho sabem, a posta estam junts a les escoles, a les ONG, a les associacions de veïnats, als clubs d'esplai, als sindicats, a les federacions empresarials, fent el cafè al bar, a la botiga, a les discoteques, als concerts de l'estiu, als actes culturals.... Només ens fa falta estar plegats en una llista electoral.

A tots aquells que des del PSM, des d'Alternativa EU-Verds, des d'ERC, des de col·lectius ciutadans, demanen a crits que ens posem d'acord abans del 2007, a tots aquells, vos donc el meu suport. Anem en BLOC i guanyem la Mallorca del futur!

Jaume Perelló Cardell.
IncaLLama Gratis a cualquier PC del Mundo.
Llamadas a fijos y móviles desde 1 céntimo por minuto.
http://es.voice.yahoo.com
http://www.araisempre.org
http://araisempre.org/mailman/listinfo/ais_araisempre.org

Responder a