Duizenden supporters geven in slechts acht dagen €50.000 aan The Document Foundation


 - LibreOffice gemeenschap zet volgende grote stap -

Extra donaties voor marketing, infrastructuur en ontwikkelingDe gemeenschap rond LibreOffice, het vrije office productiviteits-programma, heeft weer een grote stap gezet in het oprichten van de rechtspersoon voor The Document Foundation. In maar acht dagen hebben ongeveer 2000 gevers van over de gehele wereld de 50.000 Euro bijeengebracht, die nodig zijn als kapitaal voor de het opzetten van de rechtspersoon in Duitsland.

"We kunnen het nog niet geloven," zegt Florian Effenberger, lid van het Steering Committee. "Het is in zo'n korte tijd gelukt en overtrof onze stoutste verwachtingen. Jullie zijn echt super! Namens de Gemeenschap, het Steering Committe, wil ik alle gevers enorm bedanken voor hun royale steun."

De ingezamelde €50.000 zal het kapitaal vormen van de Stichting, gevestigd in Duitsland, en verzekert de toekomst als het verplichte papierwerk is afgerond. Het geld vormt een vast kapitaal van de Stichting, waarvan alleen de jaarlijkse renten kunnen worden besteed. Alle donaties die vanaf nu worden ontvangen, zullen wel direct ten goede komen van lopende kosten zoals marketing, hardware, infrastructuur, het bezoeken van beurzen, financiering van merchandising, en natuurlijk het ontwikkelen van nieuwe ideeën en functies.

"Dus we hebben jullie steun nog steeds nodig: elke donatie helpt om onze toekomstige activiteiten te betalen," voegt Effenberger er aan toe.

Details over de wijze van doneren aan The Document Foundation en over hoe het geld zal worden besteed, zijn beschikbaar op http://challenge.documentfoundation.org

Informatie over LibreOffice staat op http://www.libreoffice.org
Het thuis van The Document Foundation is op http://www.documentfoundation.org


Over The Document Foundation

The Document Foundation heeft als missie het ondersteunen van de evolutie van de LibreOffice-gemeenschap naar een nieuwe, open, onafhankelijke en meritocratische organisatie in de komende maanden. Een onafhankelijke stichting past beter bij de waarden van de ontwikkelaars, gebruikers en supporters. Het zal de weg vrij maken voor een effectievere, efficiëntere, opener en betrokken gemeenschap. The Document Foundation beschermt bestaande investeringen door voort te bouwen op wat in het eerste decennium is gebouwd, en door een grote betrokkenheid van de gemeenschap te bevorderen en ondersteunen.


Media Contacts

Florian Effenberger (Germany)
Mobile: +49 151 14424108 - E-mail: flo...@documentfoundation.org
Olivier Hallot (Brazil)
Mobile: +55 21 88228812 - E-mail: olivier.hal...@documentfoundation.org
Charles H. Schulz (France)
Mobile: +33 6 98655424 - E-mail: charles.sch...@documentfoundation.org
Italo Vignoli (Italy)
Mobile: +39 348 5653829 - E-mail: italo.vign...@documentfoundation.org

Cor Nouws (Nederland, Vlaanderen)
Mobiel: +31 6 25027001 - E-mail: cor.no...@documentfoundation.org


--
Unsubscribe instructions: E-mail to announce+h...@nl.libreoffice.org
List archive: http://listarchives.libreoffice.org/nl/announce/

Antwoord per e-mail aan