Have recently installed some Snom phones into an office. Phones are
natted and connect to a 1.4 server on a public IP

We can make outgoing calls, but are unable to answer incoming calls.
The phone rings, but the call cannot be picked up. Other phones on
other sites connected to the server are working perfectly.

Looking at the SIP trace it appears the phone transmits:

Sent to udp:193.33.xx.xx:5060 at 6/1/2011 11:49:20:868 (849 bytes):

SIP/2.0 200 Ok
Via: SIP/2.0/UDP 193.33.xx.xx:5060;branch=z9hG4bK6e82052c;rport=5060
From: "xx"
<sip:07765000...@sip3.office-voip.com>;tag=as1b6fc27c
To: <sip:xxxxx_...@79.123.xx.xx:25380>;tag=37gg1zu3wp
Call-ID: 1b212085091e98387237125f0ab81...@sip3.office-voip.com
CSeq: 102 INVITE
Contact: <sip:xxxxx_...@192.168.4.19:2048>;reg-id=1
User-Agent: snom300/7.3.30
Allow: INVITE, ACK, CANCEL, BYE, REFER, OPTIONS, NOTIFY, SUBSCRIBE, PRACK,
MESSAGE, INFO
Allow-Events: talk, hold, refer, call-info
Supported: timer, 100rel, replaces, from-change
Content-Type: application/sdp
Content-Length: 220

v=0
o=root 641540583 641540584 IN IP4 192.168.4.19
s=call
c=IN IP4 192.168.4.19
t=0 0
m=audio 52386 RTP/AVP 18 101
a=rtpmap:18 g729/8000
a=rtpmap:101 telephone-event/8000
a=fmtp:101 0-16
a=ptime:20
a=sendrecv

but it is never received by the server.

Interestingly RINGING and REGISTER messages are working OK. The NAT
router is out of our control. Are we looking at a SIP ALG getting in
the way?

Thanks,

John

--
_____________________________________________________________________
-- Bandwidth and Colocation Provided by http://www.api-digital.com --
New to Asterisk? Join us for a live introductory webinar every Thurs:
               http://www.asterisk.org/hello

asterisk-users mailing list
To UNSUBSCRIBE or update options visit:
   http://lists.digium.com/mailman/listinfo/asterisk-users

Reply via email to