HI Ernie,

what is the error you are gettin in the in the .out log file?

Regards,
David

2018-02-14 15:57 GMT+01:00 Ernie Ostic <eos...@us.ibm.com>:

> Setting the variables in advance "helped", and they show up now, in the
> start console....
>
> configured for local hbase.
> hbase started.
> configured for local solr.
> solr started.
> setting up solr collections...
> starting atlas on host localhost
> starting atlas on port 21000
> ............................................................
> ............................................................
> ............................................................
> ............................................................
> ..............................................................
> Apache Atlas Server started!!!
>
> ...but the resulting symptom of the 503 remains the same....
>
> Thanks in advance for any thoughts or places to look....
>
> Ernie
>
>
>
>
>
> Ernie Ostic
>
> Worldwide Technical Sales
> InfoSphere Information Server
> IBM Analytics
>
> Cell: (617) 331 8238 <(617)%20331-8238>
> ---------------------------------------------------------------
> Apache Atlas Update! https://dsrealtime.wordpress.
> com/2017/11/16/apache-atlas-update-have-you-been-watching/
>
> Open IGC is here! https://dsrealtime.wordpress.com/2015/07/29/open-igc-is-
> here/
>
> [image: Inactive hide details for Graham Wallis ---02/14/2018 09:32:50
> AM---Hi David, If you build with the 'embedded-hbase-solr' profi]Graham
> Wallis ---02/14/2018 09:32:50 AM---Hi David, If you build with the
> 'embedded-hbase-solr' profile then it includes Solr
>
> From: Graham Wallis <graham_wal...@uk.ibm.com>
> To: dev@atlas.apache.org
> Date: 02/14/2018 09:32 AM
> Subject: Re: Server appears to start, but connections fail with 503
> ------------------------------
>
>
>
> Hi David,
> If you build with the 'embedded-hbase-solr' profile then it includes Solr
> 5.5.1.
>
> The default graph database is now JanusGraph so you should not use
> Titan0GraphDatabase, and the atlas.graphdb.backend property should already
> be set correctly (by the build).
> The properties file should not need editing, if using the embedded
> profile.
>
> Best regards,
>  Graham
>
> Graham Wallis
> IBM Analytics Emerging Technology Center
> Internet: graham_wal...@uk.ibm.com
> IBM Laboratories, Hursley Park, Hursley, Hampshire SO21 2JN
> Tel: +44-1962-815356 <+44%201962%20815356>    Tie: 7-245356
>
>
>
>
> From:   David Aspegren <david.aspeg...@gmail.com>
> To:     dev@atlas.apache.org
> Date:   14/02/2018 13:59
> Subject:        Re: Server appears to start, but connections fail with 503
>
>
>
> Hi,
>
> yes, I have set the two variables to MANAGE solr and hbase locally, which
> makes the atlas_start.py script also start those services.
> But this doesn't help.
> Don't we need to use solr5 rather than solr as well as the
> atlas.graph.index.search.backend ??
>
> Should
> "echo
> atlas.graphdb.backend=org.apache.atlas.repository.graphdb.titan0.
> Titan0GraphDatabase
> >> ${ATLAS_HOME}/conf/atlas-application.properties"
> be used for the 1.0.0-alpha version?
>
> Thanks a lot in advance!
>
> Regards,
> David
>
> 2018-02-14 14:55 GMT+01:00 Graham Wallis <graham_wal...@uk.ibm.com>:
>
> > Hi Ernie
> >
> > As Peter says in his email, there are a couple of environment variables
> > needed:
> >
> > I build the same as you, i.e.:
> >
> > mvn clean install -DskipTests -Pdist,embedded-hbase-solr
> >
> > Then I do the following (I am on Windows):
> >
> > set MANAGE_LOCAL_HBASE=true
> >
> > set MANAGE_LOCAL_SOLR=true
> >
> > set
> > ATLAS_HOME=c:\dev\atlas\atlas\distro\target\apache-atlas-1.
> > 0.0-SNAPSHOT-bin\apache-atlas-1.0.0-SNAPSHOT
> >
> > cd %ATLAS_HOME%
> >
> > cd bin
> >
> > atlas_start.py
> >
> > ### This will take a long time - several minutes - to claim that the
> > server is started.....
> >
> > ### A further a long time (several minutes) after Atlas claims to have
> > started,  I can see the Atlas console in the browser (@localhost:21000)
> >
> > ### It is possible to now run quick_start...
> >
> > quick_start.py
> >
> >
> > Best regards,
> >   Graham
> >
> > Graham Wallis
> > IBM Analytics Emerging Technology Center
> > Internet: graham_wal...@uk.ibm.com
> > IBM Laboratories, Hursley Park, Hursley, Hampshire SO21 2JN
> > Tel: +44-1962-815356 <+44%201962%20815356>    Tie: 7-245356
> >
> >
> >
> >
> > From:   "Ernie Ostic" <eos...@us.ibm.com>
> > To:     dev@atlas.apache.org
> > Date:   14/02/2018 13:47
> > Subject:        Re: Server appears to start, but connections fail with
> 503
> >
> >
> >
> > ....the doc implies that if you use embedded, there is nothing special
> to
> > set (unless you want to override the defaults)...
> >
> > Ernie
> >
> >
> >
> >
> > Ernie Ostic
> >
> > Worldwide Technical Sales
> > InfoSphere Information Server
> > IBM Analytics
> >
> > Cell: (617) 331 8238 <(617)%20331-8238>
> > ---------------------------------------------------------------
> > Apache Atlas Update!
> >
> https://urldefense.proofpoint.com/v2/url?u=https-3A__
> dsrealtime.wordpress.com_2017_11_16_apache-2Datlas-2D&d=
> DwIBaQ&c=jf_iaSHvJObTbx-siA1ZOg&r=Li6zJa6pLsu8dGS1GSW1j00glumVmL
> p0H5HVkn5QyAA&m=fBklEJZLGyZo0Kz0IdKUqe8Kc6zY7ms1MbkXC-4I2TQ&s=
> zlcAsVOioSri4zhOos2RgtKUENeIk5q4cHp1DCpP6Wg&e=
>
> > update-have-you-been-watching/
> >
> >
> > Open IGC is here!
> >
> https://urldefense.proofpoint.com/v2/url?u=https-3A__
> dsrealtime.wordpress.com_2015_07_29_open-2Digc-2Dis-2Dhere_&
> d=DwIBaQ&c=jf_iaSHvJObTbx-siA1ZOg&r=Li6zJa6pLsu8dGS1GSW1j00glumVmL
> p0H5HVkn5QyAA&m=fBklEJZLGyZo0Kz0IdKUqe8Kc6zY7ms1MbkXC-4I2TQ&s=YC17_
> j2zAo7FMjikpq1NcDXPpinCe9vVGUlfOIoC72Y&e=
>
> >
> > David Aspegren ---02/14/2018 08:40:19 AM---Hi, I have the same issue.
> > Where are those environment variables for embedded
> >
> > From: David Aspegren <david.aspeg...@gmail.com>
> > To: dev@atlas.apache.org
> > Date: 02/14/2018 08:40 AM
> > Subject: Re: Server appears to start, but connections fail with 503
> >
> >
> >
> > Hi,
> >
> > I have the same issue. Where are those environment variables for
> embedded
> > hbase described?
> >
> > regards,
> > David
> >
> > 2018-02-14 14:32 GMT+01:00 Ernie Ostic <eos...@us.ibm.com>:
> >
> > > Thanks David...
> > >
> > > build string I am using is: *mvn clean -DskipTests package
> > > -Pdist,embedded-hbase-solr*
> > >
> > > Will check again the environment variables....thx.
> > >
> > > Ernie
> > >
> > >
> > >
> > >
> > >
> > > Ernie Ostic
> > >
> > > Worldwide Technical Sales
> > > InfoSphere Information Server
> > > IBM Analytics
> > >
> > > Cell: (617) 331 8238 <(617)%20331-8238> <(617)%20331-8238>
> > > ---------------------------------------------------------------
> > > Apache Atlas Update!
> > https://urldefense.proofpoint.com/v2/url?u=https-3A__
> > dsrealtime.wordpress&d=DwIBaQ&c=jf_iaSHvJObTbx-siA1ZOg&r=BRpv_
> > IJLfOPKPg5CMvWe7vPrIiVO97XiMOUrvOhs2KY&m=M35fKxVn4QneHylVYfwieO03S865S_
> > inu-tl_w8GZ3A&s=g4tN6Qrv0ZvUhv-nq7KDKXHIH-OpCQcNIxVvHDG1Au0&e=
> > .
> > > com/2017/11/16/apache-atlas-update-have-you-been-watching/
> > >
> > > Open IGC is here!
> > https://urldefense.proofpoint.com/v2/url?u=https-3A__
> > dsrealtime.wordpress.com_2015_07_29_open-2Digc-2Dis-2D&d=
> > DwIBaQ&c=jf_iaSHvJObTbx-siA1ZOg&r=BRpv_IJLfOPKPg5CMvWe7vPrIiVO97XiMOU
> > rvOhs2KY&m=M35fKxVn4QneHylVYfwieO03S865S_inu-tl_w8GZ3A&s=
> > FbLTJa1kLcMv0I3DkMzJP2aJpR0aTWpXb3SyAduO2gs&e=
> >
> > > here/
> > >
> > > [image: Inactive hide details for David Radley ---02/14/2018 07:44:19
> > > AM---Hi Ernie, There are 2 ways to build and run Atlas
> currently:]David
> > > Radley ---02/14/2018 07:44:19 AM---Hi Ernie, There are 2 ways to build
> > and
> > > run Atlas currently:
> > >
> > > From: David Radley <david_rad...@uk.ibm.com>
> > > To: dev@atlas.apache.org
> > > Date: 02/14/2018 07:44 AM
> > > Subject: Re: Server appears to start, but connections fail with 503
> > > ------------------------------
> > >
> > >
> > >
> > > Hi Ernie,
> > > There are 2 ways to build and run Atlas currently:
> > >        - external Hbase and Solr and ZK
> > >        - embedded HBase Solr and ZK
> > >
> > > I am not sure which one you are trying. Sharing your build string
> would
> > be
> > > helpful. If you are using the embedded HBase option then you need to
> > > specify environment variables, for the runtime Atlas to work,
> > >
> > > As per yesterdays call - Madhan suggests running with an external
> HBase,
> > > as he seems a performance delay using the embedded HBase.
> > >   all the best, David.
> > >
> > >
> > >
> > > From:   "Ernie Ostic" <eos...@us.ibm.com>
> > > To:     "Atlas" <dev@atlas.apache.org>
> > > Date:   14/02/2018 11:52
> > > Subject:        Server appears to start, but connections fail with 503
> > >
> > >
> > >
> > >
> > >
> > > Hi all...
> > >
> > > Using "master", the build appears to be successful, and the server is
> > > properly listening on port 21000, but quick start or even direct
> access
> > > fails with 503.   Any suggestions on where to look?   Thanks!
> > >
> > > Ernie
> > >
> > >
> > >
> > > $ bin/quick_start.py
> > >
> > > log4j:WARN No such property [maxFileSize] in
> > > org.apache.log4j.PatternLayout.
> > > log4j:WARN No such property [maxBackupIndex] in
> > > org.apache.log4j.PatternLayout.
> > > log4j:WARN No such property [maxFileSize] in
> > > org.apache.log4j.PatternLayout.
> > > log4j:WARN No such property [maxBackupIndex] in
> > > org.apache.log4j.PatternLayout.
> > > log4j:WARN No such property [maxFileSize] in
> > > org.apache.log4j.PatternLayout.
> > >
> > > Enter username for atlas :- admin
> > > Enter password for atlas :-
> > >
> > > Creating sample types:
> > >
> > > Exception in thread "main" org.apache.atlas.AtlasServiceException:
> > > Metadata
> > > service API org.apache.atlas.AtlasClientV2$API_V2@1033576a failed with
> > > status 503 (Service Unavailable) Response Body (<html>
> > > <head>
> > > <meta http-equiv="Content-Type"
> content="text/html;charset=ISO-8859-1"/>
> > > <title>Error 503 </title>
> > > </head>
> > > <body>
> > > <h2>HTTP ERROR: 503</h2>
> > > <p>Problem accessing /api/atlas/v2/types/typedefs/. Reason:
> > > <pre>    Service Unavailable</pre></p>
> > > <hr /><a href="
> > > https://urldefense.proofpoint.com/v2/url?u=http-3A__eclipse.
> > > org_jetty&d=DwMFAg&c=jf_iaSHvJObTbx-siA1ZOg&r=
> > > QhpUQPr5YlG95aAgCvZGStEXHg4hBbSYQ9JkRqR_svY&m=
> > > 0y7mtLMoBMEc2RNTv8nhllpgWZHIGzqdnqcU0FUYtvg&s=
> > > yRGEThijdpp0lFksddATlowggX7r9D_zX0z2DXZR8EA&e=
> > > ">Powered by Jetty://
> > > 9.3.14.v20161028</a><hr/>
> > > </body>
> > > </html>
> > > )
> > >                 at
> org.apache.atlas.AtlasBaseClient.callAPIWithResource
> > > (AtlasBaseClient.java:388)
> > >                 at
> org.apache.atlas.AtlasBaseClient.callAPIWithResource
> > > (AtlasBaseClient.java:323)
> > >                 at
> > > org.apache.atlas.AtlasBaseClient.callAPI(AtlasBaseClient.java:211)
> > >                 at org.apache.atlas.AtlasClientV2.createAtlasTypeDefs
> > > (AtlasClientV2.java:227)
> > >                 at org.apache.atlas.examples.QuickStartV2.createTypes
> > > (QuickStartV2.java:185)
> > >                 at
> org.apache.atlas.examples.QuickStartV2.runQuickstart
> > > (QuickStartV2.java:141)
> > >                 at
> > > org.apache.atlas.examples.QuickStartV2.main(QuickStartV2.java:126)
> > >
> > > No sample data added to Apache Atlas Server.
> > >
> > >
> > >
> > > Ernie Ostic
> > >
> > > Worldwide Technical Sales
> > > InfoSphere Information Server
> > > IBM Analytics
> > >
> > > Cell: (617) 331 8238 <(617)%20331-8238> <(617)%20331-8238>
> > > ---------------------------------------------------------------
> > > Apache Atlas Update!
> > > https://urldefense.proofpoint.com/v2/url?u=https-3A__
> > > dsrealtime.wordpress.com_2017_11_16_apache-2Datlas-2Dupdate-
> > >
> >
> 2Dhave-2Dyou-2Dbeen-2Dwatching_&d=DwIBAg&c=jf_iaSHvJObTbx-siA1ZOg&r=BRpv_
> > >
> IJLfOPKPg5CMvWe7vPrIiVO97XiMOUrvOhs2KY&m=M6GayZu1Kz1n1GaBTw60dDAEVnvATx
> > > HnnOZGJSEzcpU&s=gs5vWioZh6a6c0_9DRS06onmI6SoY4Wxjtoi5INdgyc&e=
> > >
> > >
> > > Open IGC is here!
> > > https://urldefense.proofpoint.com/v2/url?u=https-3A__
> > > dsrealtime.wordpress.com_2015_07_29_open-2Digc-2Dis-2Dhere_&
> > >
> d=DwIBAg&c=jf_iaSHvJObTbx-siA1ZOg&r=BRpv_IJLfOPKPg5CMvWe7vPrIiVO97XiMOU
> > > rvOhs2KY&m=M6GayZu1Kz1n1GaBTw60dDAEVnvATxHnnOZGJSEzcpU&s=
> > > zBAZF9LhSU96ytXo2OgCgXnZ8rriyL26nX82uskl8bY&e=
> > >
> > >
> > >
> > > Unless stated otherwise above:
> > > IBM United Kingdom Limited - Registered in England and Wales with
> number
> > > 741598.
> > > Registered office: PO Box 41, North Harbour, Portsmouth, Hampshire PO6
> > 3AU
> > >
> > >
> > >
> > >
> >
> >
> >
> >
> > Unless stated otherwise above:
> > IBM United Kingdom Limited - Registered in England and Wales with number
> > 741598.
> > Registered office: PO Box 41, North Harbour, Portsmouth, Hampshire PO6
> 3AU
> >
>
>
> Unless stated otherwise above:
> IBM United Kingdom Limited - Registered in England and Wales with number
> 741598.
> Registered office: PO Box 41, North Harbour, Portsmouth, Hampshire PO6 3AU
>
>
>
>

Reply via email to