On Sat, 2007-11-17 at 16:01 +0300, Vladimir Grebenschikov wrote:
> On Fri, 2007-11-16 at 16:38 -0600, Matt wrote:
> > On Nov 14, 2007 4:45 PM, James <[EMAIL PROTECTED]> wrote:
> > > Hi folks,
> > >
> > > first, I know the subject line is a goldmine for jokes, but I couldn't
> > > think of a better way to phrase it.
> > >
> > > Ever since I moved to FreeBSD 7.0, the evolution mail client has become
> > > ridiculously slow for me. It takes two or three minutes to start up,
> > > right clicking on a folder takes several minutes to display a context
> > > menu etc
> 
> Same here on sched_4bsd.
> Also I can say, that problem appears earlier than last release of gnome.
> And it becomes worse with last update.

  I second that, I have noticed the slowness & cpu usage with evo 2.10 &
FreeBSD 6.2.  I was going to upgrade before I reported, but looks like 
the upgrade won't fix the problem.


> 
> (same bits: startup, right-click on attachment, move message to folder,
> change sort order /that only on last evolution/).
> 
> 
> 
> 
> > > My install process was as follows:
> > >
> > > 1. backup my home directory from a FreeBSD 6.2 install
> > > 2. Format the hard drive
> > > 3. Install 7.0 beta 1.5
> > > 4. csup sources and install beta 2.0
> > > 5. pkg_add xorg, gnome etc -- evolution was slow as a dog from this
> > > 6. portsnap fetch extract
> > > 7. follow the instructions in UPDATING for updating gnome
> > >
> > > I tried cd /usr/ports/mail/evolution && make deinstall && make
> > > reinstall, to see if something had simply gone wrong during the build,
> > > but nothing changed.
> > >
> > > Any ideas?
> > >
> > > James
> > 
> > I've also experienced this since moving to 7-CURRENT (and tracking
> > through to the current 7.0-BETA2) and have been unable to figure out
> > why.  Startup takes between 30 and 40 seconds, during with the
> > "evolution" process consumes 100% of one of the cores of the dual-core
> > processor.  After startup, various actions (including right-clicking
> > on attachments) take approximately 10 seconds to complete the first
> > time the action is done, this time with the "evolution-data-server"
> > process consuming 100% of one core.  Running ktrace against the
> > evolution process during startup shows large amounts of apparently
> > random information, but I don't have a pre-7 system to compare it to.
> > 
> > I use SCHED_ULE and have had no other noticeable system slowdowns.
> > All ports have been built from source with no extra settings in
> > /etc/make.conf.
> > 
> > $ cat /var/db/ports/evolution/options
> > 
> > # This file is auto-generated by 'make config'.
> > # No user-servicable parts inside!
> > # Options for evolution-2.12.1_3
> > _OPTIONS_READ=evolution-2.12.1_3
> > WITHOUT_PILOT=true
> > WITHOUT_LDAP=true
> > WITHOUT_SPAMASSASSIN=true
> > _______________________________________________
> > [EMAIL PROTECTED] mailing list
> > http://lists.freebsd.org/mailman/listinfo/freebsd-gnome
> > To unsubscribe, send any mail to "[EMAIL PROTECTED]"
-- 
Scott T. Hildreth <[EMAIL PROTECTED]>
_______________________________________________
freebsd-questions@freebsd.org mailing list
http://lists.freebsd.org/mailman/listinfo/freebsd-questions
To unsubscribe, send any mail to "[EMAIL PROTECTED]"

Reply via email to