Hello everyone,

I am just trying to install gtk-sharp from ports. mono installed just fine, but the gtk-sharp build seems to hang at some point:

#################################################################
===> Building for gtk-sharp-1.0_2
gmake all-recursive
gmake[1]: Entering directory `/usr/ports/x11-toolkits/gtk-sharp/work/gtk-sharp-1.0'
Making all in sources
gmake[2]: Entering directory `/usr/ports/x11-toolkits/gtk-sharp/work/gtk-sharp-1.0/sources'
gmake[2]: Nothing to be done for `all'.
gmake[2]: Leaving directory `/usr/ports/x11-toolkits/gtk-sharp/work/gtk-sharp-1.0/sources'
Making all in generator
gmake[2]: Entering directory `/usr/ports/x11-toolkits/gtk-sharp/work/gtk-sharp-1.0/generator'
/usr/local/bin/mcs /out:gapi_codegen.exe ./AliasGen.cs ./BoxedGen.cs ./ByRefGen.cs ./CallbackGen.cs ./ClassBase.cs ./ClassGen.cs ./CodeGenerator.cs ./ConstStringGen.cs ./Ctor.cs ./CustomMarshalerGen.cs ./EnumGen.cs ./Field.cs ./GenBase.cs ./GenerationInfo.cs ./GObjectGen.cs ./IGeneratable.cs ./ImportSignature.cs ./InterfaceGen.cs ./ManagedCallString.cs ./ManualGen.cs ./MethodBody.cs ./Method.cs ./ObjectGen.cs ./OpaqueGen.cs ./Parameters.cs ./Parser.cs ./Property.cs ./Signal.cs ./SignalHandler.cs ./Signature.cs ./SimpleGen.cs ./Statistics.cs ./StringGen.cs ./StructBase.cs ./StructGen.cs ./SymbolTable.cs ./TimeTGen.cs ./VMSignature.cs
Compilation succeeded
gmake[2]: Leaving directory `/usr/ports/x11-toolkits/gtk-sharp/work/gtk-sharp-1.0/generator'
Making all in parser
gmake[2]: Entering directory `/usr/ports/x11-toolkits/gtk-sharp/work/gtk-sharp-1.0/parser'
source='formatXml.c' object='formatXml.o' libtool=no \
depfile='.deps/formatXml.Po' tmpdepfile='.deps/formatXml.TPo' \
depmode=gcc3 /bin/sh ../depcomp \
cc -DHAVE_CONFIG_H -I. -I. -I.. -I/usr/local/include/glib-2.0 -I/usr/local/lib/glib-2.0/include -I/usr/local/include/libxml2 -I/usr/local/include -Wall -Wunused -Wmissing-prototypes -Wmissing-declarations -Wstrict-prototypes -Wmissing-prototypes -Wnested-externs -Wshadow -Wpointer-arith -Wno-cast-qual -Wcast-align -Wwrite-strings -c `test -f 'formatXml.c' || echo './'`formatXml.c
/bin/sh ../libtool --mode=link cc -Wall -Wunused -Wmissing-prototypes -Wmissing-declarations -Wstrict-prototypes -Wmissing-prototypes -Wnested-externs -Wshadow -Wpointer-arith -Wno-cast-qual -Wcast-align -Wwrite-strings -o gapi_format_xml formatXml.o -L/usr/local/lib -lgobject-2.0 -lglib-2.0 -liconv -L/usr/local/lib -lxml2 -lz -liconv -lm
mkdir .libs
cc -Wall -Wunused -Wmissing-prototypes -Wmissing-declarations -Wstrict-prototypes -Wmissing-prototypes -Wnested-externs -Wshadow -Wpointer-arith -Wno-cast-qual -Wcast-align -Wwrite-strings -o gapi_format_xml formatXml.o -L/usr/local/lib -lgobject-2.0 -lglib-2.0 -lxml2 -lz -liconv -lm
/usr/bin/ld: warning: libm.so.2, needed by /usr/local/lib/libxml2.so, may conflict with libm.so.3
/usr/local/bin/mcs /out:gapi-fixup.exe ./gapi-fixup.cs
Compilation succeeded
#################################################################


At this point mono will start eating huge amount of cpu-cycles. I don't know if this is to be expected, but after mono had gathered about an hour of cpu-time, I aborted.
I'm going to give it another try tonight, but I wanted to ask, if it is normal for a gtk-sharp build to take so long.
The machine is a dual AthlonMP 2400+ (only one cpu used for building) with 512MB RAM, the system is 5.3-BETA7.
mono is version 1.0_1 and gtk-sharp - as you can see above - is version 1.0_2


Thank you very much,
Benjamin
_______________________________________________
[EMAIL PROTECTED] mailing list
http://lists.freebsd.org/mailman/listinfo/freebsd-questions
To unsubscribe, send any mail to "[EMAIL PROTECTED]"

Reply via email to