Hello,

I posted this question to freebsd-questions, but no response. I hope posting to 
this list is correct.

There is a USB connected UPS device, that shows as /dev/ugen1.2 and is 
identified by usbconfig:

ugen1.2: <CP425HG CPS> at usbus1, cfg=0 md=HOST spd=LOW (1.5Mbps) pwr=ON

The affected system: No updates needed to update system to 8.1-RELEASE-p3.

The device continuously disconnects and re-enumerates, as shown in 
/var/log/messages:

May  1 14:36:57 epicenter root: Unknown USB device: vendor 0x0764 product 
0x0501 bus uhub1
May  1 14:36:57 epicenter kernel: ugen1.2: <CPS> at usbus1
May  1 14:37:19 epicenter kernel: ugen1.2: <CPS> at usbus1 (disconnected)
May  1 14:37:22 epicenter root: Unknown USB device: vendor 0x0764 product 
0x0501 bus uhub1
May  1 14:37:22 epicenter kernel: ugen1.2: <CPS> at usbus1

I had this problem in 7.1, but it was corrected in upgrading to 7.3.

Now that I've upgraded to 8.1 the problem is back.

The device is listed in the device quirks:

epicenter# usbconfig -d ugen1.2 dump_device_quirks | grep 0x0764
VID=0x0764 PID=0x0501 REVLO=0x0000 REVHI=0xffff QUIRK=UQ_HID_IGNORE

dmesg | grep -v "<CPS> at usbus1" | tail yields:

usb_alloc_device: set address 2 failed (USB_ERR_TIMEOUT, ignored)
usb_alloc_device: getting device descriptor at addr 2 failed, USB_ERR_STALLED

I believe lack of the UQ_HID_IGNORE quirk was the issue in 7.1.

Any ideas why 8.1 is not identifying this device?

Thank You!

johnea

_______________________________________________
freebsd-usb@freebsd.org mailing list
http://lists.freebsd.org/mailman/listinfo/freebsd-usb
To unsubscribe, send any mail to "freebsd-usb-unsubscr...@freebsd.org"

Reply via email to