Hi,

I am using this script to set up my tap device before
running BHyve:

=================================================================
#!/bin/sh


#iface=em0
iface=wlan0

ifconfig bridge0 create
ifconfig tap0 create
ifconfig bridge0 addm $iface addm tap0 up

sysctl net.link.tap.user_open=1
sysctl net.link.tap.up_on_open=1
=================================================================


If I change the value of "iface" so that it uses em0 instead of
wlan0, networking works without a problem in my BHyve VM, and my BHyve VM
can send out a DHCP request, and get an address.

However, if I set the value of "iface" to wlan0, to use the wireless NIC
in my laptop, then networking does not work in my BHyve VM, and
my BHyve VM tries to send out a DHCP request to get an address, but it
doesn't go out over the network.

Any ideas why this isn't working for me?

================================================================
em0: flags=8843<UP,BROADCAST,RUNNING,SIMPLEX,MULTICAST> metric 0 mtu 1500

options=4219b<RXCSUM,TXCSUM,VLAN_MTU,VLAN_HWTAGGING,VLAN_HWCSUM,TSO4,WOL_MAGIC,VLAN_HWTSO>
        ether e4:11:5b:55:a2:2c
        nd6 options=29<PERFORMNUD,IFDISABLED,AUTO_LINKLOCAL>
        media: Ethernet autoselect
        status: no carrier
iwn0: flags=8843<UP,BROADCAST,RUNNING,SIMPLEX,MULTICAST> metric 0 mtu 2290
        ether 8c:70:5a:1b:92:54
        nd6 options=21<PERFORMNUD,AUTO_LINKLOCAL>
        media: IEEE 802.11 Wireless Ethernet autoselect mode 11ng
        status: associated
lo0: flags=8049<UP,LOOPBACK,RUNNING,MULTICAST> metric 0 mtu 16384
        options=600003<RXCSUM,TXCSUM,RXCSUM_IPV6,TXCSUM_IPV6>
        inet6 ::1 prefixlen 128
        inet6 fe80::1%lo0 prefixlen 64 scopeid 0x3
        inet 127.0.0.1 netmask 0xff000000
        nd6 options=21<PERFORMNUD,AUTO_LINKLOCAL>
wlan0: flags=8943<UP,BROADCAST,RUNNING,PROMISC,SIMPLEX,MULTICAST> metric 0
mtu 1500
        ether 8c:70:5a:1b:92:54
        inet 10.2.1.110 netmask 0xffff0000 broadcast 10.2.255.255
        nd6 options=29<PERFORMNUD,IFDISABLED,AUTO_LINKLOCAL>
        media: IEEE 802.11 Wireless Ethernet MCS mode 11ng
        status: associated
        ssid Blahblah channel 1 (2412 MHz 11g ht/20) bssid 20:aa:4b:38:55:91
        country US authmode WPA2/802.11i privacy ON deftxkey UNDEF
        AES-CCM 2:128-bit AES-CCM 3:128-bit txpower 11 bmiss 10 scanvalid 60
        bgscan bgscanintvl 300 bgscanidle 250 roam:rssi 7 roam:rate 64
        protmode CTS ampdulimit 64k ampdudensity 8 -amsdutx amsdurx shortgi
        wme roaming MANUAL
bridge0: flags=8843<UP,BROADCAST,RUNNING,SIMPLEX,MULTICAST> metric 0 mtu
1500
        ether 02:3e:3a:7a:d0:00
        nd6 options=9<PERFORMNUD,IFDISABLED>
        id 00:00:00:00:00:00 priority 32768 hellotime 2 fwddelay 15
        maxage 20 holdcnt 6 proto rstp maxaddr 2000 timeout 1200
        root id 00:00:00:00:00:00 priority 32768 ifcost 0 port 0
        member: tap0 flags=143<LEARNING,DISCOVER,AUTOEDGE,AUTOPTP>
                ifmaxaddr 0 port 6 priority 128 path cost 2000000
        member: wlan0 flags=143<LEARNING,DISCOVER,AUTOEDGE,AUTOPTP>
                ifmaxaddr 0 port 4 priority 128 path cost 33333
tap0: flags=8902<BROADCAST,PROMISC,SIMPLEX,MULTICAST> metric 0 mtu 1500
        options=80000<LINKSTATE>
        ether 00:bd:8e:95:01:00
        nd6 options=29<PERFORMNUD,IFDISABLED,AUTO_LINKLOCAL>
        media: Ethernet autoselect
        status: no carrier
================================================================

--
Craig
_______________________________________________
freebsd-virtualization@freebsd.org mailing list
http://lists.freebsd.org/mailman/listinfo/freebsd-virtualization
To unsubscribe, send any mail to 
"freebsd-virtualization-unsubscr...@freebsd.org"

Reply via email to