On 07/03/13 04:18, Lev Serebryakov wrote:
Hello, Rui.
You wrote 30 июня 2013 г., 20:27:51:

RP> Actually, I just need to use svn diff --show-copies-as-adds. I've updated 
the patch:
RP>         http://people.freebsd.org/~rpaulo/wpa-2.0.diff.gz
  And I have some strange problems with 802.11n clients...
  Traffic stalls for 1-2 minutes every 10-15 minutes (client could not ping
  gateway, etc) without any disassociation, and it fixes "automagically" to
  repeat after next 10-15 minutes. I'm investigating it further.
I'm having different issues with (presumably) the patch, mostly on ACPI resume. I have to manually '/etc/rc.d/netif restart ath0' when I resume my laptop. Also I have the following wpa_supplicant error on the console:
Jul 2 21:42:22 laptop wpa_supplicant[57774]: ioctl[SIOCS80211, op=103, val=0, arg_len=128]: Device not configured
Snippet of /var/log/messages including suspend/resume:
Jul 2 21:42:15 laptop org.kde.powerdevil.backlighthelper: QDBusConnection: system D-Bus connection created before QCoreApplication. Application may misbehave. Jul 2 21:42:15 laptop kernel: can't evaluate \_SB_.PCI0.AGP_.VGA_.LCD_._DCS - AE_NOT_FOUND Jul 2 21:42:15 laptop dbus[1955]: [system] Successfully activated service 'org.kde.powerdevil.backlighthelper'
Jul  2 21:42:17 laptop acpi: suspend at 20130702 21:42:17
Jul  2 21:42:20 laptop kernel: info: [drm] Resetting GPU
Jul  2 21:42:21 laptop kernel: wlan0: link state changed to DOWN
Jul 2 21:42:21 laptop wpa_supplicant[57774]: wlan0: CTRL-EVENT-DISCONNECTED bssid=00:24:a8:bd:a7:20 reason=0 Jul 3 08:46:25 laptop kernel: uhub3: at usbus0, port 1, addr 1 (disconnected) Jul 3 08:46:25 laptop kernel: uhub0: at usbus1, port 1, addr 1 (disconnected) Jul 3 08:46:25 laptop kernel: uhub2: at usbus2, port 1, addr 1 (disconnected) Jul 3 08:46:25 laptop kernel: ath0: unable to reset hardware; hal status 3 Jul 3 08:46:25 laptop kernel: uhub1: at usbus3, port 1, addr 1 (disconnected) Jul 3 08:46:25 laptop kernel: ugen3.2: <XPB1M05K8> at usbus3 (disconnected)
Jul  3 08:46:25 laptop kernel: ugen3.3: <Generic> at usbus3 (disconnected)
Jul 3 08:46:25 laptop kernel: umass0: at uhub1, port 2, addr 3 (disconnected) Jul 3 08:46:25 laptop kernel: (da0:umass-sim0:0:0:0): lost device - 0 outstanding, 2 refs Jul 3 08:46:25 laptop kernel: (da0:umass-sim0:0:0:0): removing device entry Jul 3 08:46:25 laptop kernel: can't evaluate \_SB_.PCI0.AGP_.VGA_.LCD_._DCS - AE_NOT_FOUND Jul 3 08:46:25 laptop kernel: uhub0: <ATI EHCI root HUB, class 9/0, rev 2.00/1.00, addr 1> on usbus1 Jul 3 08:46:25 laptop kernel: uhub1: <ATI EHCI root HUB, class 9/0, rev 2.00/1.00, addr 1> on usbus3 Jul 3 08:46:25 laptop kernel: uhub2: <ATI OHCI root HUB, class 9/0, rev 1.00/1.00, addr 1> on usbus0 Jul 3 08:46:25 laptop kernel: uhub3: <ATI OHCI root HUB, class 9/0, rev 1.00/1.00, addr 1> on usbus2 Jul 2 21:42:22 laptop wpa_supplicant[57774]: ioctl[SIOCS80211, op=103, val=0, arg_len=128]: Device not configured Jul 2 21:42:22 laptop wpa_supplicant[57774]: wlan0: Failed to initiate AP scan Jul 2 21:42:24 laptop wpa_supplicant[57774]: ioctl[SIOCS80211, op=103, val=0, arg_len=128]: Device not configured Jul 2 21:42:24 laptop wpa_supplicant[57774]: wlan0: Failed to initiate AP scan Jul 2 21:42:26 laptop wpa_supplicant[57774]: ioctl[SIOCS80211, op=103, val=0, arg_len=128]: Device not configured Jul 2 21:42:26 laptop wpa_supplicant[57774]: wlan0: Failed to initiate AP scan Jul 3 08:46:25 laptop wpa_supplicant[57774]: ioctl[SIOCS80211, op=103, val=0, arg_len=128]: Device not configured Jul 3 08:46:25 laptop wpa_supplicant[57774]: wlan0: Failed to initiate AP scan Jul 3 08:46:26 laptop kernel: uhub2: 5 ports with 5 removable, self powered Jul 3 08:46:26 laptop kernel: uhub3: 5 ports with 5 removable, self powered
Jul  3 08:46:25 laptop acpi: resumed at 20130703 08:46:25
Jul 3 08:46:26 laptop wpa_supplicant[57774]: ioctl[SIOCS80211, op=103, val=0, arg_len=128]: Device not configured Jul 3 08:46:26 laptop wpa_supplicant[57774]: wlan0: Failed to initiate AP scan
Jul  3 08:46:26 laptop kernel: info: [drm] Loading RS780/RS880 Microcode
Jul  3 08:46:26 laptop kernel: info: [drm] Resetting GPU
I've just uncommented the command '/usr/sbin/wpa_cli reassociate' in /etc/rc.resume, no change. After resume, 'ifconfig -a' shows:
[ajenkins@laptop ~]$ ifconfig -a
...
ath0: flags=8802<BROADCAST,SIMPLEX,MULTICAST> metric 0 mtu 2290
    ether 20:7c:8f:4e:8a:90
    nd6 options=29<PERFORMNUD,IFDISABLED,AUTO_LINKLOCAL>
    media: IEEE 802.11 Wireless Ethernet autoselect (autoselect)
    status: no carrier
...
wlan0: flags=8802<BROADCAST,SIMPLEX,MULTICAST> metric 0 mtu 1500
    ether 20:7c:8f:4e:8a:90
    nd6 options=29<PERFORMNUD,IFDISABLED,AUTO_LINKLOCAL>
    media: IEEE 802.11 Wireless Ethernet autoselect (autoselect)
    status: no carrier
    ssid "" channel 1 (2412 MHz 11g ht/20)
    regdomain 101 indoor ecm authmode OPEN privacy OFF txpower 20 bmiss 7
    scanvalid 60 protmode CTS -ampdutx ampdurx ampdulimit 8k
    ampdudensity 8 shortgi wme burst
pciconf -lv:
ath0@pci0:8:0:0: class=0x028000 card=0x23091a32 chip=0x002e168c rev=0x01 hdr=0x00
    vendor     = 'Atheros Communications Inc.'
    device     = 'AR9287 Wireless Network Adapter (PCI-Express)'
    class      = network
uname -a:
FreeBSD laptop.qtchat.org 10.0-CURRENT FreeBSD 10.0-CURRENT #1 r252464: Mon Jul 1 13:09:21 EDT 2013 r...@laptop.qtchat.org:/usr/obj/usr/src/sys/MYKERNEL amd64
Happy to help debug, just tell me what info you need or steps to perform.
--
Anthony Jenkins
_______________________________________________
freebsd-wireless@freebsd.org mailing list
http://lists.freebsd.org/mailman/listinfo/freebsd-wireless
To unsubscribe, send any mail to "freebsd-wireless-unsubscr...@freebsd.org"

Reply via email to