using ath0 (and wlan) on the host is work fine. But trying the same on the guest does not work.

on the host freebsd 10.2 ist running
on the guest freebsd 10.3 (10.3-BETA2 FreeBSD 10.3-BETA2 #0) is running

the guest was started with:
/usr/sbin/bhyve -c 2 -m 2048M -A -H -P -g 0 -s 0:0,hostbridge -s 1:0,lpc -s 2:0,virtio-net,tap0 -s 3:0,virtio-net,tap1 -s 4:0,virtio-blk,wlan.bader.loc.img -s 5,passthru,5/0/0 -l com1,stdio wlan

As simple experiment I try to scan for wlans using:
root@wlan:~ #ifconfig wlan0 create wlandev ath0 && ifconfig wlan0 up scan
but no wlan appears.

the output of 'ifconfig wlan0' is the same as on the working host:

root@wlan:~ # ifconfig wlan0
wlan0: flags=8c43<UP,BROADCAST,RUNNING,OACTIVE,SIMPLEX,MULTICAST> metric 0 mtu 1500
        ether f4:f2:6d:7d:e7:52
        inet6 fe80::f6f2:6dff:fe7d:e752%wlan0 prefixlen 64 scopeid 0x5
        nd6 options=21<PERFORMNUD,AUTO_LINKLOCAL>
        media: IEEE 802.11 Wireless Ethernet autoselect (autoselect)
        status: no carrier
        ssid "" channel 13 (2472 MHz 11g)
        regdomain 32924 country CN indoor ecm authmode OPEN privacy OFF
        txpower 20 bmiss 7 scanvalid 60 protmode CTS wme burst bintval 0

the output for 'ssid "" channel 13 (2472 MHz 11g)' changes cyclic.

root@wlan:~ # dmesg | grep ath0
ath0: <Atheros 9287> mem 0xc0010000-0xc001ffff irq 16 at device 5.0 on pci0
ath0: [HT] enabling HT modes
ath0: [HT] enabling short-GI in 20MHz mode
ath0: [HT] 1 stream STBC receive enabled
ath0: [HT] 1 stream STBC transmit enabled
ath0: [HT] 2 RX streams; 2 TX streams
ath0: AR9287 mac 384.2 RF5133 phy 15.15
ath0: 2GHz radio: 0x0000; 5GHz radio: 0x00c0

root@wlan:~ # /usr/src/tools/tools/ath/athstats/athstats
235          data frames received
989          data frames transmit
1M           current transmit rate
50           rx failed 'cuz of bad CRC
-0/+0        TDMA slot adjust (usecs, smoothed)
11           avg recv rssi
-96          rx noise floor
989          tx frames through raw api
1            OFDM weak signal detect
990          ANI disabled OFDM weak signal detect
990          ANI disabled CCK weak signal threshold
3            bad FCS
11           average rssi (beacons only)
Antenna profile:
[0] tx      988 rx        0
[1] tx        0 rx      235

any hints to get it working?


freebsd-wireless@freebsd.org mailing list
To unsubscribe, send any mail to "freebsd-wireless-unsubscr...@freebsd.org"

Reply via email to