hm, no idea. whats vmstat -ia in the guest say?

-a


On 26 February 2016 at 03:09, richard bader <rich...@bader-muenchen.de> wrote:
> Hello,
>
> using ath0 (and wlan) on the host is work fine. But trying the same on the
> guest does not work.
>
> on the host freebsd 10.2 ist running
> on the guest freebsd 10.3 (10.3-BETA2 FreeBSD 10.3-BETA2 #0) is running
>
> the guest was started with:
> /usr/sbin/bhyve     -c 2 -m 2048M  -A -H -P -g 0  -s 0:0,hostbridge     -s
> 1:0,lpc  -s 2:0,virtio-net,tap0  -s 3:0,virtio-net,tap1  -s
> 4:0,virtio-blk,wlan.bader.loc.img  -s 5,passthru,5/0/0  -l com1,stdio   wlan
>
> As simple experiment I try to scan for wlans using:
>    root@wlan:~ #ifconfig wlan0 create wlandev ath0 && ifconfig wlan0 up scan
> but no wlan appears.
>
> the output of 'ifconfig wlan0' is the same as on the working host:
>
> root@wlan:~ # ifconfig wlan0
> wlan0: flags=8c43<UP,BROADCAST,RUNNING,OACTIVE,SIMPLEX,MULTICAST> metric 0
> mtu 1500
>         ether f4:f2:6d:7d:e7:52
>         inet6 fe80::f6f2:6dff:fe7d:e752%wlan0 prefixlen 64 scopeid 0x5
>         nd6 options=21<PERFORMNUD,AUTO_LINKLOCAL>
>         media: IEEE 802.11 Wireless Ethernet autoselect (autoselect)
>         status: no carrier
>         ssid "" channel 13 (2472 MHz 11g)
>         regdomain 32924 country CN indoor ecm authmode OPEN privacy OFF
>         txpower 20 bmiss 7 scanvalid 60 protmode CTS wme burst bintval 0
>
> the output for 'ssid "" channel 13 (2472 MHz 11g)' changes cyclic.
>
>
> root@wlan:~ # dmesg | grep ath0
> ath0: <Atheros 9287> mem 0xc0010000-0xc001ffff irq 16 at device 5.0 on pci0
> ath0: [HT] enabling HT modes
> ath0: [HT] enabling short-GI in 20MHz mode
> ath0: [HT] 1 stream STBC receive enabled
> ath0: [HT] 1 stream STBC transmit enabled
> ath0: [HT] 2 RX streams; 2 TX streams
> ath0: AR9287 mac 384.2 RF5133 phy 15.15
> ath0: 2GHz radio: 0x0000; 5GHz radio: 0x00c0
>
>
> root@wlan:~ # /usr/src/tools/tools/ath/athstats/athstats
> 235          data frames received
> 989          data frames transmit
> 1M           current transmit rate
> 50           rx failed 'cuz of bad CRC
> -0/+0        TDMA slot adjust (usecs, smoothed)
> 11           avg recv rssi
> -96          rx noise floor
> 989          tx frames through raw api
> 1            OFDM weak signal detect
> 990          ANI disabled OFDM weak signal detect
> 990          ANI disabled CCK weak signal threshold
> 3            bad FCS
> 11           average rssi (beacons only)
> Antenna profile:
> [0] tx      988 rx        0
> [1] tx        0 rx      235
>
>
> any hints to get it working?
>
> thanks
>
> richard
> _______________________________________________
> freebsd-wireless@freebsd.org mailing list
> https://lists.freebsd.org/mailman/listinfo/freebsd-wireless
> To unsubscribe, send any mail to "freebsd-wireless-unsubscr...@freebsd.org"
_______________________________________________
freebsd-wireless@freebsd.org mailing list
https://lists.freebsd.org/mailman/listinfo/freebsd-wireless
To unsubscribe, send any mail to "freebsd-wireless-unsubscr...@freebsd.org"

Reply via email to