Thanks,  I'm sure it was a versioning issue as the server is 4.5, and i see
the default ubuntu 14.04 packages i was using were 3.3. Using the repo
Jochen Mentioned I can install 4.0 on ubuntu 14.04 but I will get the below
errors in the log during install, is this still due to 4.0 being too far
behind the server's 4.5 and i'll need to build from source? It's
complaining about the certificate but i've followed the instructions here
https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/freeipa/+bug/1635568/comments/6 and
added the root certificate to the NSS DB (which fixed the same error on the
centos fallback server I setup)  , and based on the following errors I
think it may be having other issues and complaining the cert as a by product


"Cannot connect to the server due to generic error: cannot connect to '
https://rd-freeipa1.redacted.net/ipa/json': [Errno -8172]
(SEC_ERROR_UNTRUSTED_ISSUER) Peer's certificate issuer has been marked as
not trusted by the user.

Installation failed. Rolling back changes.

dbus failed to start: Command ''/usr/sbin/service' 'dbus' 'start' '''
returned non-zero exit status 1

certmonger failed to start: Command ''/usr/sbin/service' 'certmonger'
'start' ''' returned non-zero exit status 1
"

I also get these in the freeipa install log

"2018-01-05T20:38:53Z ERROR dbus failed to start: Command
''/usr/sbin/service' 'dbus' 'start' ''' returned non-zero exit status 1

2018-01-05T20:38:53Z DEBUG Starting external process

2018-01-05T20:38:53Z DEBUG args='/usr/sbin/service' 'certmonger' 'start' ''

2018-01-05T20:38:53Z DEBUG Process finished, return code=1

2018-01-05T20:38:53Z DEBUG stdout=

2018-01-05T20:38:53Z DEBUG stderr=start: Job is already running: certmonger


2018-01-05T20:38:53Z ERROR certmonger failed to start: Command
''/usr/sbin/service' 'certmonger' 'start' ''' returned non-zero exit status
1

2018-01-05T20:38:53Z DEBUG Starting external process

2018-01-05T20:38:53Z DEBUG args='/usr/sbin/service' 'certmonger' 'status' ''

2018-01-05T20:38:53Z DEBUG Process finished, return code=0

2018-01-05T20:38:53Z DEBUG stdout=certmonger start/running, process 7415
"

On Thu, Jan 4, 2018 at 2:34 PM, Jochen Hein <joc...@jochen.org> wrote:

> Cody Rathgeber via FreeIPA-users <freeipa-users@lists.fedorahosted.org>
> writes:
>
> > I'm trying to deploy freeipa to an environment running a mix of ubuntu
> > 16.04 and 14.04 servers.
> > on 16.04 the servers join and can pull down users no problem, on 14.04
> when
> > joining it'll throw a
> >
> > "Unable to find 'admin' user with 'getent passwd ad...@redacted.net'!:"
>
> What packages do you use on 14.04?  I'm using the packages from
> ppa:freeipa/4.0.  What's your IPA server release?
>
> There were also reports about sssd problems:
> https://www.redhat.com/archives/freeipa-users/2017-January/msg00190.html
>
> Jochen
>
> --
> This space is intentionally left blank.
>
_______________________________________________
FreeIPA-users mailing list -- freeipa-users@lists.fedorahosted.org
To unsubscribe send an email to freeipa-users-le...@lists.fedorahosted.org

Reply via email to