Hello all,

here is the error message from /var/log/ipaclient-install.log on the client 
machine:

Connecting to myserver|myserver ip|:80... failed: No route to host.
Retrieving CA from myserver failed.
Command '/usr/bin/wget -O /tmp/tmpjibrhe/ca.crt -T 15 -t 2 
http://myserver/ipa/config/ca.crt' returned non-zero exit status 4


but httpd seems running on myserver and port 80 is open.
# systemctl status httpd.service

httpd.service - The Apache HTTP Server (prefork MPM)
      Loaded: loaded (/usr/lib/systemd/system/httpd.service; enabled)
      Active: active (running) since Sun, 17 Jun 2012 11:17:07 -0400; 22h ago
     Process: 16225 ExecStop=/usr/sbin/httpd $OPTIONS -k stop (code=exited, 
status=0/SUCCESS)
     Process: 16230 ExecStart=/usr/sbin/httpd $OPTIONS -k start (code=exited, 
status=0/SUCCESS)
    Main PID: 16233 (httpd)
      CGroup: name=systemd:/system/httpd.service
          ├ 16231 /usr/sbin/nss_pcache 1212421 off /etc/httpd/alias
          ├ 16233 /usr/sbin/httpd -k start
          ├ 16236 /usr/sbin/httpd -k start
          ├ 16237 /usr/sbin/httpd -k start
          ├ 16238 /usr/sbin/httpd -k start
          ├ 16239 /usr/sbin/httpd -k start
          ├ 16240 /usr/sbin/httpd -k start
          ├ 16241 /usr/sbin/httpd -k start
          ├ 16242 /usr/sbin/httpd -k start
          ├ 16243 /usr/sbin/httpd -k start
          ├ 16244 /usr/sbin/httpd -k start
          └ 16245 /usr/sbin/httpd -k start
I have been working on this for days to set this thing up. Any help will be 
very appreciated.
George



>________________________________
> From: george he <george_...@yahoo.com>
>To: "freeipa-users@redhat.com" <freeipa-users@redhat.com> 
>Sent: Saturday, June 16, 2012 4:02 PM
>Subject: is not an IPA v2 Server.
> 
>
>Hello all,
>
>
>I'm trying to install freeipa for a small lab with <10 computers, all running 
>fedora 17.
>I seemed to have installed ipa server (without DNS) successfully,
>
>
>
># ipactl status
>Directory Service: RUNNING
>KDC Service: RUNNING
>KPASSWD Service: RUNNING
>MEMCACHE Service: RUNNING
>HTTP Service: RUNNING
>CA Service: RUNNING
>
>
>
>but when I try to run ipa-client-install on a client machine, I get this error 
>message:
>
>
><server.my.edu> is not an IPA v2 Server.
>Installation failed. Rolling back changes.
>IPA client is not configured on this system.
>
>
>
>what am I missing?
>ps, I'm following the instructions here: 
>
>https://docs.fedoraproject.org/en-US/Fedora/16/html/FreeIPA_Guide/Installing_the_IPA_Client_on_Linux.html
>
>Thanks,
>George
>
>
>
>
_______________________________________________
Freeipa-users mailing list
Freeipa-users@redhat.com
https://www.redhat.com/mailman/listinfo/freeipa-users

Reply via email to