Hi Guys,

I'm trying to auth Dovecot agains FreeIPA using this tut:

http://www.freeipa.org/page/Dovecot_IMAPS_Integration_with_FreeIPA_using_Single_Sign_On

(and also Postfix using this:
https://www.dalemacartney.com/2013/03/14/deploying-postfix-with-ldap-freeipa-virtual-aliases-and-kerberos-authentication/(as
it should be working with dovecot at the end I believe)

I'm having some issues here and get the following errors no matter what I
do:

May  4 23:13:18 mail-01 dovecot: auth: Fatal: No passdbs specified in
configuration file. LOGIN mechanism needs one
May  4 23:13:18 mail-01 postfix/smtpd[2949]: error: open database
/etc/aliases.db: No such file or directory
May  4 23:13:18 mail-01 postfix/smtpd[2949]: warning: dict_nis_init: NIS
domain name not set - NIS lookups disabled
May  4 23:13:18 mail-01 dovecot: master: Error: service(auth): command
startup failed, throttling
May  4 23:13:18 mail-01 postfix/smtpd[2949]: connect from
unknown[xxx.xxx.xxx.xxx]
May  4 23:13:28 mail-01 dovecot: imap-login: Disconnected (no auth
attempts): rip=xxx.xxx.xxx.xxx, lip=xxx.xxx.xxx.xxx
May  4 23:13:28 mail-01 postfix/smtpd[2949]: fatal: no SASL authentication
mechanisms
May  4 23:13:29 mail-01 postfix/master[1627]: warning: process
/usr/lib/postfix/smtpd pid 2949 exit status 1
May  4 23:13:29 mail-01 postfix/master[1627]: warning:
/usr/lib/postfix/smtpd: bad command startup -- throttling
May  4 23:14:18 mail-01 dovecot: auth: Fatal: No passdbs specified in
configuration file. LOGIN mechanism needs one
May  4 23:14:18 mail-01 dovecot: master: Error: service(auth): command
startup failed, throttling
May  4 23:15:09 mail-01 postfix/anvil[2952]: statistics: max connection
rate 1/60s for (smtp:xxx.xxx.xxx.xxx) at May  4 23:13:18
May  4 23:15:09 mail-01 postfix/anvil[2952]: statistics: max connection
count 1 for (smtp:xxx.xxx.xxx.xxx) at May  4 23:13:18
May  4 23:15:09 mail-01 postfix/anvil[2952]: statistics: max cache size 1
at May  4 23:13:18

Outside the issue that it cannot find the aliasses db, I'm kinda stuck
here... the tut should be working "out of the box", but I have the feeling
I'm missing something here.

I hope someone can help me out!

Thanks!

Matt
_______________________________________________
Freeipa-users mailing list
Freeipa-users@redhat.com
https://www.redhat.com/mailman/listinfo/freeipa-users

Reply via email to