On 05/04/2014 05:22 PM, Matt . wrote:
Hi Guys,

I'm trying to auth Dovecot agains FreeIPA using this tut:

http://www.freeipa.org/page/Dovecot_IMAPS_Integration_with_FreeIPA_using_Single_Sign_On

(and also Postfix using this: https://www.dalemacartney.com/2013/03/14/deploying-postfix-with-ldap-freeipa-virtual-aliases-and-kerberos-authentication/ (as it should be working with dovecot at the end I believe)

I'm having some issues here and get the following errors no matter what I do:

May 4 23:13:18 mail-01 dovecot: auth: Fatal: No passdbs specified in configuration file. LOGIN mechanism needs one May 4 23:13:18 mail-01 postfix/smtpd[2949]: error: open database /etc/aliases.db: No such file or directory May 4 23:13:18 mail-01 postfix/smtpd[2949]: warning: dict_nis_init: NIS domain name not set - NIS lookups disabled May 4 23:13:18 mail-01 dovecot: master: Error: service(auth): command startup failed, throttling May 4 23:13:18 mail-01 postfix/smtpd[2949]: connect from unknown[xxx.xxx.xxx.xxx] May 4 23:13:28 mail-01 dovecot: imap-login: Disconnected (no auth attempts): rip=xxx.xxx.xxx.xxx, lip=xxx.xxx.xxx.xxx May 4 23:13:28 mail-01 postfix/smtpd[2949]: fatal: no SASL authentication mechanisms May 4 23:13:29 mail-01 postfix/master[1627]: warning: process /usr/lib/postfix/smtpd pid 2949 exit status 1 May 4 23:13:29 mail-01 postfix/master[1627]: warning: /usr/lib/postfix/smtpd: bad command startup -- throttling May 4 23:14:18 mail-01 dovecot: auth: Fatal: No passdbs specified in configuration file. LOGIN mechanism needs one May 4 23:14:18 mail-01 dovecot: master: Error: service(auth): command startup failed, throttling May 4 23:15:09 mail-01 postfix/anvil[2952]: statistics: max connection rate 1/60s for (smtp:xxx.xxx.xxx.xxx) at May 4 23:13:18 May 4 23:15:09 mail-01 postfix/anvil[2952]: statistics: max connection count 1 for (smtp:xxx.xxx.xxx.xxx) at May 4 23:13:18 May 4 23:15:09 mail-01 postfix/anvil[2952]: statistics: max cache size 1 at May 4 23:13:18

Outside the issue that it cannot find the aliasses db, I'm kinda stuck here... the tut should be working "out of the box", but I have the feeling I'm missing something here.

I hope someone can help me out!

Thanks!

Matt


_______________________________________________
Freeipa-users mailing list
Freeipa-users@redhat.com
https://www.redhat.com/mailman/listinfo/freeipa-users

I am not a specialist but it seems that no authentication methods are configured.
See the SASL line.
Can it be that the authentication mechanism is configured as SASL instead of GSSAPI?

--
Thank you,
Dmitri Pal

Sr. Engineering Manager IdM portfolio
Red Hat, Inc.

_______________________________________________
Freeipa-users mailing list
Freeipa-users@redhat.com
https://www.redhat.com/mailman/listinfo/freeipa-users

Reply via email to