HI List,

how can i solve this? is this a bug ,normal behavior or any missing
configuration from my end,

Till now i didn't get ant clue on this.

Regards
Ben

On Thu, Jan 5, 2017 at 1:21 PM, Fraser Tweedale <ftwee...@redhat.com> wrote:

> On Thu, Jan 05, 2017 at 01:08:58PM +0300, Ben .T.George wrote:
> > HI
> >
> > there is no filrewall running on both servers,
> >
> > [root@zkwipamstr01 ~]# systemctl status firewalld
> > ● firewalld.service - firewalld - dynamic firewall daemon
> >    Loaded: loaded (/usr/lib/systemd/system/firewalld.service; disabled;
> > vendor preset: enabled)
> >    Active: inactive (dead)
> >      Docs: man:firewalld(1)
> >
> > [root@zkwipamstr01 ~]# sestatus
> > SELinux status:                 disabled
> >
> OK, very well.  And actually, forget about my idea about connecting
> to port 8009 from client - that is not what happens at all.  It is
> the end of day for me and my brain checked out :/
>
> I shall continue analysis of your problem tomorrow.
>
> Thanks,
> Fraser
>
> >
> > On Thu, Jan 5, 2017 at 1:05 PM, Fraser Tweedale <ftwee...@redhat.com>
> wrote:
> >
> > > On Thu, Jan 05, 2017 at 12:43:47PM +0300, Ben .T.George wrote:
> > > > HI,
> > > >
> > > > on master server and replica server, i have enabled ipv6
> > > >
> > > > below on master server
> > > >
> > > > [root@zkwipamstr01 ~]# ip addr | grep inet6
> > > >
> > > >     inet6 fe80::250:56ff:fea0:3857/64 scope link
> > > >
> > > > [root@zkwipamstr01 ~]# systemctl restart pki-tomcatd@pki-tomcat
> > > > [root@zkwipamstr01 ~]# netstat -tunap | grep 8009
> > > > tcp6       0      0 ::1:8009                :::*
> > > LISTEN
> > > >      12692/java
> > > >
> > > >
> > > > after that 8009 is listening on master server.
> > > >
> > > > on replica side uninstalled ipa and tried to enrolled again. Do i
> need to
> > > > enable any service replica side?
> > > >
> > > > [28/44]: restarting directory server
> > > > ipa         : CRITICAL Failed to restart the directory server
> (Command
> > > > '/bin/systemctl restart dirsrv@KW-EXAMPLE-COM.service' returned
> non-zero
> > > > exit status 1). See the installation log for details.
> > > >   [29/44]: setting up initial replication
> > > >   [error] error: [Errno 111] Connection refused
> > > > Your system may be partly configured.
> > > > Run /usr/sbin/ipa-server-install --uninstall to clean up.
> > > >
> > > > ipa.ipapython.install.cli.install_tool(Replica): ERROR    [Errno
> 111]
> > > > Connection refused
> > > > ipa.ipapython.install.cli.install_tool(Replica): ERROR    The
> > > > ipa-replica-install command failed. See /var/log/ipareplica-install.
> log
> > > for
> > > > more information
> > > > [root@zkwiparepa01 ~]# systemctl restart pki-tomcatd@pki-tomcat
> > > > Job for pki-tomcatd@pki-tomcat.service failed because the control
> > > process
> > > > exited with error code. See "systemctl status
> > > pki-tomcatd@pki-tomcat.service"
> > > > and "journalctl -xe" for details.
> > > >
> > > > Still same error.
> > > >
> > > > is this service restart pki-tomcatd@pki-tomcat only applicable on
> master
> > > > server?
> > > >
> > > Yes, because no CA has been created on replica (yet).
> > >
> > > Can you confirm that your firewall (if any/enabled) on master is
> > > letting the traffic from client/replica through to :8009?
> > > Executing: ``nc -v $MASTER_IP 8009`` from the client machine
> > > suffices to check.
> > >
> > > Thanks,
> > > Fraser
> > >
> > > > Regards,
> > > > Ben
> > > >
> > > >
> > > > On Thu, Jan 5, 2017 at 11:12 AM, Petr Vobornik <pvobo...@redhat.com>
> > > wrote:
> > > >
> > > > > On 01/05/2017 07:10 AM, Ben .T.George wrote:
> > > > > > HI
> > > > > >
> > > > > > yes i did the same and still port is not listening.
> > > > > >
> > > > > > [root@zkwipamstr01 ~]# cat /etc/hosts
> > > > > > 127.0.0.1   localhost localhost.localdomain localhost4
> > > > > localhost4.localdomain4
> > > > > > ::1         localhost localhost.localdomain localhost6
> > > > > localhost6.localdomain6
> > > > > > 10.151.4.64 zkwipamstr01.kw.example.com <http://zkwipamstr01.kw.
> > > > > example.com>
> > > > > >     zkwipamstr01
> > > > > > 10.151.4.65 zkwiparepa01.kw.example.com <http://zkwiparepa01.kw.
> > > > > example.com>
> > > > > >     zkwiparepa01
> > > > > > [root@zkwipamstr01 ~]# systemctl restart pki-tomcatd@pki-tomcat
> > > > > > [root@zkwipamstr01 ~]# netstat -tunap | grep 8009
> > > > > >
> > > > > >
> > > > > > Regards
> > > > > > Ben
> > > > >
> > > > > Also IPv6 stack needs to be enabled.
> > > > >
> > > > > >
> > > > > > On Thu, Jan 5, 2017 at 9:03 AM, Fraser Tweedale <
> ftwee...@redhat.com
> > > > > > <mailto:ftwee...@redhat.com>> wrote:
> > > > > >
> > > > > >     On Wed, Jan 04, 2017 at 03:12:12PM +0300, Ben .T.George
> wrote:
> > > > > >     > HI
> > > > > >     >
> > > > > >     > port 8009 is not listening in master server
> > > > > >     >
> > > > > >     > and i added ::1         localhost localhost.localdomain
> > > localhost6
> > > > > >     > localhost6.localdomain6 in hosts file.
> > > > > >     >
> > > > > >
> > > > > >     Did you add this to the host file on the master (then
> `systemctl
> > > > > >     restart pki-tomcatd@pki-tomcat` and confirm it is listening
> on
> > > port
> > > > > >     8009)?  Or just the client you are trying to promote?
> > > > > >
> > > > > >     It is needed on the master.  Won't hurt to make this change
> to
> > > > > >     /etc/hosts on both machines, though.
> > > > > >
> > > > > >     HTH,
> > > > > >     Fraser
> > > > > >
> > > > > >      > still getting same error
> > > > > >      >
> > > > > >      >  [28/44]: restarting directory server
> > > > > >      > ipa         : CRITICAL Failed to restart the directory
> server
> > > > > (Command
> > > > > >      > '/bin/systemctl restart dirsrv@KW-EXAMPLE-COM.service'
> > > returned
> > > > > non-zero
> > > > > >      > exit status 1). See the installation log for details.
> > > > > >      >   [29/44]: setting up initial replication
> > > > > >      >   [error] error: [Errno 111] Connection refused
> > > > > >      > Your system may be partly configured.
> > > > > >      > Run /usr/sbin/ipa-server-install --uninstall to clean up.
> > > > > >      >
> > > > > >      > ipa.ipapython.install.cli.install_tool(Replica): ERROR
> > > [Errno
> > > > > 111]
> > > > > >      > Connection refused
> > > > > >      > ipa.ipapython.install.cli.install_tool(Replica): ERROR
>   The
> > > > > >      > ipa-replica-install command failed. See
> > > > > /var/log/ipareplica-install.log for
> > > > > >      > more information
> > > > > >      >
> > > > > >      >
> > > > > >      > Also  ipv6 is disabled on both nodes
> > > > > >      >
> > > > > >      > Regards,
> > > > > >      > Ben
> > > > > >      >
> > > > > >      > On Wed, Jan 4, 2017 at 2:05 PM, Petr Vobornik <
> > > > > pvobo...@redhat.com
> > > > > >     <mailto:pvobo...@redhat.com>> wrote:
> > > > > >      >
> > > > > >      > > On 01/04/2017 10:59 AM, Ben .T.George wrote:
> > > > > >      > > > HI
> > > > > >      > > >
> > > > > >      > > > i tried the method mentioned on that document and it
> end
> > > up
> > > > > with below
> > > > > >      > > error. My
> > > > > >      > > > DNS is managed by external box and i dont want to
> create
> > > any
> > > > > DNS record
> > > > > >      > > on these
> > > > > >      > > > servers.
> > > > > >      > > >
> > > > > >      > > > and the command which i tried is(non client server)
> > > > > >      > > >
> > > > > >      > > > ipa-replica-install --principal admin --admin-password
> > > > > P@ssw0rd --domain
> > > > > >      > > > kw.example.com <http://kw.example.com> <
> > > http://kw.example.com>
> > > > > --server
> > > > > >      > > zkwipamstr01.kw.example.com <http://zkwipamstr01.kw.
> > > example.com
> > > > > >
> > > > > >      > > > <http://zkwipamstr01.kw.example.com <
> > > http://zkwipamstr01.kw.
> > > > > example.com>>
> > > > > >      > > >
> > > > > >      > > >
> > > > > >      > > >
> > > > > >      > > > ipa         : CRITICAL Failed to restart the directory
> > > server
> > > > > (Command
> > > > > >      > > > '/bin/systemctl restart dirsrv@KW-EXAMPLE-COM.service
> '
> > > > > returned
> > > > > >      > > non-zero exit
> > > > > >      > > > status 1). See the installation log for details.
> > > > > >      > > >    [29/44]: setting up initial replication
> > > > > >      > > >    [error] error: [Errno 111] Connection refused
> > > > > >      > > > Your system may be partly configured.
> > > > > >      > > > Run /usr/sbin/ipa-server-install --uninstall to clean
> up.
> > > > > >      > > >
> > > > > >      > > > ipa.ipapython.install.cli.install_tool(Replica):
> ERROR
> > > > > [Errno 111]
> > > > > >      > > Connection
> > > > > >      > > > refused
> > > > > >      > > > ipa.ipapython.install.cli.install_tool(Replica):
> ERROR
> > >   The
> > > > > >      > > > ipa-replica-install command failed. See
> > > > > /var/log/ipareplica-install.log
> > > > > >      > > for more
> > > > > >      > > > information
> > > > > >      > >
> > > > > >      > > This looks like bug https://fedorahosted.org/
> > > > > freeipa/ticket/6575
> > > > > >     <https://fedorahosted.org/freeipa/ticket/6575>
> > > > > >      > >
> > > > > >      > > To verify that, could you check if master server
> internally
> > > > > listens on
> > > > > >      > > port 8009 or if ipareplica-install.log contains
> > > CA_UNREACHABLE
> > > > > string
> > > > > >      > > near  step 27.
> > > > > >      > >
> > > > > >      > > Usual fix is to add following line to /etc/hosts
> > > > > >      > >   ::1         localhost localhost.localdomain localhost6
> > > > > >      > > localhost6.localdomain6
> > > > > >      > >
> > > > > >      > >
> > > > > >      > > > [root@zkwiparepa01 ~]# /bin/systemctl restart
> > > > > >      > > dirsrv@KW-EXAMPLE-COM.service
> > > > > >      > > > Job for dirsrv@KW-EXAMPLE-COM.service failed because
> the
> > > > > control
> > > > > >      > > process exited
> > > > > >      > > > with error code. See "systemctl status
> > > > > dirsrv@KW-EXAMPLE-COM.service"
> > > > > >      > > and
> > > > > >      > > > "journalctl -xe" for details.
> > > > > >      > > >
> > > > > >      > > > [root@zkwiparepa01 ~]# systemctl status
> > > > > dirsrv@KW-EXAMPLE-COM.service
> > > > > >      > > > ● dirsrv@KW-EXAMPLE-COM.service - 389 Directory
> Server
> > > > > KW-EXAMPLE-COM.
> > > > > >      > > >     Loaded: loaded (/usr/lib/systemd/system/dirsrv@
> > > .service;
> > > > > enabled;
> > > > > >      > > vendor
> > > > > >      > > > preset: disabled)
> > > > > >      > > >     Active: failed (Result: exit-code) since Wed
> > > 2017-01-04
> > > > > 12:54:46
> > > > > >      > > AST; 13s ago
> > > > > >      > > >    Process: 14893 ExecStart=/usr/sbin/ns-slapd -D
> > > > > /etc/dirsrv/slapd-%i -i
> > > > > >      > > > /var/run/dirsrv/slapd-%i.pid (code=exited,
> > > status=1/FAILURE)
> > > > > >      > > >    Process: 14887 ExecStartPre=/usr/sbin/ds_
> > > > > systemd_ask_password_acl
> > > > > >      > > > /etc/dirsrv/slapd-%i/dse.ldif (code=exited,
> > > status=0/SUCCESS)
> > > > > >      > > >   Main PID: 14893 (code=exited, status=1/FAILURE)
> > > > > >      > > >
> > > > > >      > > > Jan 04 12:54:46 zkwiparepa01.kw.example.com
> > > > > >     <http://zkwiparepa01.kw.example.com> <http://zkwiparepa01.kw
> .
> > > > > >      > > example.com <http://example.com>>
> > > > > >      > > > ns-slapd[14893]: [04/Jan/2017:12:54:46.177617891
> +0300]
> > > > > Error:
> > > > > >      > > > betxnpostoperation plu...arted
> > > > > >      > > > Jan 04 12:54:46 zkwiparepa01.kw.example.com
> > > > > >     <http://zkwiparepa01.kw.example.com> <http://zkwiparepa01.kw
> .
> > > > > >      > > example.com <http://example.com>>
> > > > > >      > > > ns-slapd[14893]: [04/Jan/2017:12:54:46.178379752
> +0300]
> > > > > Error: object
> > > > > >      > > plugin
> > > > > >      > > > Roles Pl...arted
> > > > > >      > > > Jan 04 12:54:46 zkwiparepa01.kw.example.com
> > > > > >     <http://zkwiparepa01.kw.example.com> <http://zkwiparepa01.kw
> .
> > > > > >      > > example.com <http://example.com>>
> > > > > >      > > > ns-slapd[14893]: [04/Jan/2017:12:54:46.179162340
> +0300]
> > > > > Error:
> > > > > >      > > preoperation
> > > > > >      > > > plugin su...arted
> > > > > >      > > > Jan 04 12:54:46 zkwiparepa01.kw.example.com
> > > > > >     <http://zkwiparepa01.kw.example.com> <http://zkwiparepa01.kw
> .
> > > > > >      > > example.com <http://example.com>>
> > > > > >      > > > ns-slapd[14893]: [04/Jan/2017:12:54:46.179993432
> +0300]
> > > > > Error: object
> > > > > >      > > plugin USN
> > > > > >      > > > is n...arted
> > > > > >      > > > Jan 04 12:54:46 zkwiparepa01.kw.example.com
> > > > > >     <http://zkwiparepa01.kw.example.com> <http://zkwiparepa01.kw
> .
> > > > > >      > > example.com <http://example.com>>
> > > > > >      > > > ns-slapd[14893]: [04/Jan/2017:12:54:46.181305209
> +0300]
> > > > > Error: object
> > > > > >      > > plugin
> > > > > >      > > > Views is...arted
> > > > > >      > > > Jan 04 12:54:46 zkwiparepa01.kw.example.com
> > > > > >     <http://zkwiparepa01.kw.example.com> <http://zkwiparepa01.kw
> .
> > > > > >      > > example.com <http://example.com>>
> > > > > >      > > > ns-slapd[14893]: [04/Jan/2017:12:54:46.182094981
> +0300]
> > > > > Error:
> > > > > >      > > extendedop plugin
> > > > > >      > > > whoa...arted
> > > > > >      > > > Jan 04 12:54:46 zkwiparepa01.kw.example.com
> > > > > >     <http://zkwiparepa01.kw.example.com> <http://zkwiparepa01.kw
> .
> > > > > >      > > example.com <http://example.com>>
> > > > > >      > > > systemd[1]: dirsrv@KW-EXAMPLE-COM.service: main
> process
> > > > > exited,
> > > > > >      > > code=exited,
> > > > > >      > > > status=1/FAILURE
> > > > > >      > > > Jan 04 12:54:46 zkwiparepa01.kw.example.com
> > > > > >     <http://zkwiparepa01.kw.example.com> <http://zkwiparepa01.kw
> .
> > > > > >      > > example.com <http://example.com>>
> > > > > >      > > > systemd[1]: Failed to start 389 Directory Server
> > > > > KW-EXAMPLE-COM..
> > > > > >      > > > Jan 04 12:54:46 zkwiparepa01.kw.example.com
> > > > > >     <http://zkwiparepa01.kw.example.com> <http://zkwiparepa01.kw
> .
> > > > > >      > > example.com <http://example.com>>
> > > > > >      > > > systemd[1]: Unit dirsrv@KW-EXAMPLE-COM.service
> entered
> > > > > failed state.
> > > > > >      > > > Jan 04 12:54:46 zkwiparepa01.kw.example.com
> > > > > >     <http://zkwiparepa01.kw.example.com> <http://zkwiparepa01.kw
> .
> > > > > >      > > example.com <http://example.com>>
> > > > > >      > > > systemd[1]: dirsrv@KW-EXAMPLE-COM.service failed.
> > > > > >      > > > Hint: Some lines were ellipsized, use -l to show in
> full.
> > > > > >      > > >
> > > > > >      > > >
> > > > > >      > > >
> > > > > >      > > > Regards,
> > > > > >      > > > Ben
> > > > > >      > > >
> > > > > >      > > >
> > > > > >      > > > On Wed, Jan 4, 2017 at 11:19 AM, Martin Babinsky <
> > > > > mbabi...@redhat.com
> > > > > >     <mailto:mbabi...@redhat.com>
> > > > > >      > > > <mailto:mbabi...@redhat.com <mailto:
> mbabi...@redhat.com
> > > >>>
> > > > > wrote:
> > > > > >      > > >
> > > > > >      > > >     On 01/04/2017 07:21 AM, Ben .T.George wrote:
> > > > > >      > > >
> > > > > >      > > >         HI
> > > > > >      > > >
> > > > > >      > > >         while trying to create ipa replica, i am
> getting
> > > > > below error,
> > > > > >      > > >
> > > > > >      > > >         Replica creation using 'ipa-replica-prepare'
> to
> > > > > generate replica
> > > > > >      > > file
> > > > > >      > > >         is supported only in 0-level IPA domain.
> > > > > >      > > >
> > > > > >      > > >         The current IPA domain level is 1 and thus the
> > > > > replica must
> > > > > >      > > >         be created by promoting an existing IPA
> client.
> > > > > >      > > >
> > > > > >      > > >         To set up a replica use the following
> procedure:
> > > > > >      > > >              1.) set up a client on the host using
> > > > > 'ipa-client-install'
> > > > > >      > > >              2.) promote the client to replica running
> > > > > >      > > 'ipa-replica-install'
> > > > > >      > > >                  *without* replica file specified
> > > > > >      > > >
> > > > > >      > > >         'ipa-replica-prepare' is allowed only in
> domain
> > > level
> > > > > 0
> > > > > >      > > >         The ipa-replica-prepare command failed.
> > > > > >      > > >
> > > > > >      > > >
> > > > > >      > > >         i have IPA master server without AD
> integration
> > > and
> > > > > DNS is
> > > > > >      > > managed by
> > > > > >      > > >         3rd party appliances.
> > > > > >      > > >
> > > > > >      > > >
> > > > > >      > > >
> > > > > >      > > >         Regards,
> > > > > >      > > >         Ben
> > > > > >      > > >
> > > > > >      > > >
> > > > > >      > > >
> > > > > >      > > >     Hi Ben,
> > > > > >      > > >
> > > > > >      > > >     If you installed IPA 4.4 server then domain level
> 1 is
> > > > > the default.
> > > > > >      > > This
> > > > > >      > > >     domain level uses different mechanism to stand up
> > > > > replicas. See the
> > > > > >      > > latest
> > > > > >      > > >     IdM documentation[1] for more details.
> > > > > >      > > >
> > > > > >      > > >     [1]
> > > > > >      > > > https://access.redhat.com/
> documentation/en-US/Red_Hat_
> > > > > >     <https://access.redhat.com/documentation/en-US/Red_Hat_>
> > > > > >      > > Enterprise_Linux/7/html/Linux_Domain_Identity_
> > > > > Authentication_and_Policy_
> > > > > >      > > Guide/creating-the-replica.html
> > > > > >      > > >     <https://access.redhat.com/
> > > documentation/en-US/Red_Hat_
> > > > > >     <https://access.redhat.com/documentation/en-US/Red_Hat_>
> > > > > >      > > Enterprise_Linux/7/html/Linux_Domain_Identity_
> > > > > Authentication_and_Policy_
> > > > > >      > > Guide/creating-the-replica.html>
> > > > > >      > > >
> > > > > >      > > >     --
> > > > > >      > > >     Martin^3 Babinsky
> > > > > >      > > >
> > > > > >      > > >     --
> > > > > >      > > >     Manage your subscription for the Freeipa-users
> mailing
> > > > > list:
> > > > > >      > > > https://www.redhat.com/mailman/listinfo/freeipa-users
> > > > > >     <https://www.redhat.com/mailman/listinfo/freeipa-users>
> > > > > >      > > >     <https://www.redhat.com/
> > > mailman/listinfo/freeipa-users
> > > > > >     <https://www.redhat.com/mailman/listinfo/freeipa-users>>
> > > > > >      > > >     Go to http://freeipa.org for more info on the
> project
> > > > > >      > > >
> > > > > >      > > >
> > > > > >      > > >
> > > > > >      > > >
> > > > > >      > >
> > > > > >      > >
> > > > > >      > > --
> > > > > >      > > Petr Vobornik
> > > > > >      > >
> > > > > >
> > > > > >      > --
> > > > > >      > Manage your subscription for the Freeipa-users mailing
> list:
> > > > > >      > https://www.redhat.com/mailman/listinfo/freeipa-users
> > > > > >     <https://www.redhat.com/mailman/listinfo/freeipa-users>
> > > > > >      > Go to http://freeipa.org for more info on the project
> > > > > >
> > > > > >
> > > > >
> > > > >
> > > > > --
> > > > > Petr Vobornik
> > > > >
> > >
>
-- 
Manage your subscription for the Freeipa-users mailing list:
https://www.redhat.com/mailman/listinfo/freeipa-users
Go to http://freeipa.org for more info on the project

Reply via email to