On Tue, 2016-10-18 at 18:22 +0200, Oliver Zemann wrote:
> Because of the problems with the ath10 card, i bought an intel 7260 
> (mpcie) wifi card. Unfortunately it is also not working.
> I get tons of those messages:
> 
> [  175.777030] usb 1-1: new full-speed USB device number 2 using
> orion-ehci
> [  175.933953] usb 1-1: New USB device found, idVendor=8087,
> idProduct=07dc
> [  175.940681] usb 1-1: New USB device strings: Mfr=0, Product=0, 
> SerialNumber=0
> [  175.966954] Bluetooth: hci0: read Intel version:
> 3707100180012d0d00
> [  175.973313] Bluetooth: hci0: Intel Bluetooth firmware file: 
> intel/ibt-hw-37.7.10-fw-1.80.1.2d.d.bseq
> [  176.183954] Bluetooth: hci0: Intel Bluetooth firmware patch
> completed 
> and activated
> [  176.749831] usb 1-1: USB disconnect, device number 2

This is odd. However, it's entirely related to the NICs *Bluetooth*
function, which lives on USB.

> What's confusing me is that this device is connected through pcie,
> not usb. When i use lspci i get:
> [root@alarm log]# lspci
> 00:02.0 PCI bridge: Marvell Technology Group Ltd. Device 6828 (rev
> 04)
> 00:03.0 PCI bridge: Marvell Technology Group Ltd. Device 6828 (rev
> 04)
> 02:00.0 Network controller: Qualcomm Atheros QCA986x/988x 802.11ac 
> Wireless Network Adapter (rev ff)
> 
> So the other card is seen as pci device, but the intel is not. I am 
> really lost now.

The NICs *WiFi* function should be a PCIe device, but the USB
connect/disconnect cycles suggest that there's something wrong with the
electrical connection, which presumably causes the PCIe part of the
device to never appear on the bus.

johannes

Reply via email to