On Wed, Apr 4, 2018 at 1:18 PM, Jim Rollenhagen <j...@jimrollenhagen.com>
wrote:

> On Wed, Apr 4, 2018 at 8:39 AM, Dan Prince <dpri...@redhat.com> wrote:
>
>> Kind of a support question but figured I'd ask here in case there are
>> suggestions for workarounds for specific machines.
>>
>> Setting up a new rack of mixed machines this week and hit this issue
>> with HP machines using the ipmi power driver for Ironic. Curious if
>> anyone else has seen this before? The same commands work great with my
>> Dell boxes!
>>
>> -----
>>
>> [root@localhost ~]# cat x.sh
>> set -x
>> # this is how Ironic sends its IPMI commands it fails
>> echo -n password > /tmp/tmprmdOOv
>> ipmitool -I lanplus -H 172.31.0.19 -U Adminstrator -f /tmp/tmprmdOOv
>> power status
>>
>> # this works great
>> ipmitool -I lanplus -H 172.31.0.19 -U Administrator -P password power
>> status
>>
>> [root@localhost ~]# bash x.sh
>> + echo -n password
>> + ipmitool -I lanplus -H 172.31.0.19 -U Adminstrator -f /tmp/tmprmdOOv
>> power status
>> Error: Unable to establish IPMI v2 / RMCP+ session
>> + ipmitool -I lanplus -H 172.31.0.19 -U Administrator -P password power
>> status
>> Chassis Power is on
>>
>
> Very strange. A tcpdump of both would probably be enlightening. :)
>
> Also curious what version of ipmitool this is, maybe you're hitting an old
> bug.
>

https://sourceforge.net/p/ipmitool/bugs/90/ would seem like a prime suspect
here.

// jim
__________________________________________________________________________
OpenStack Development Mailing List (not for usage questions)
Unsubscribe: openstack-dev-requ...@lists.openstack.org?subject:unsubscribe
http://lists.openstack.org/cgi-bin/mailman/listinfo/openstack-dev

Reply via email to