Hi

When I start a scan it goes well for a short while (3%-4%) and then OpenVAS 
stops doing anything. Load of the machine sinks to almost 0 and ps shows

root       881  0.0  0.2 186268 47860 ?        SN   Oct16   0:00 openvassd: 
testing 129.132.202.80
root      1006  0.1  0.2 162792 38284 ?        Ss   Oct16   2:33 openvassd: 
Waiting for incoming connections
root      1022  0.3  0.4 254832 81572 ?        SL   Oct16   6:52 openvasmd
root      3088  0.0  0.2 186268 47856 ?        SN   Oct16   0:00 openvassd: 
testing 129.132.202.225
root      5069  0.0  0.2 186268 47856 ?        SN   Oct16   0:00 openvassd: 
testing 129.132.202.93
root      7711  0.0  0.2 186268 47260 ?        SN   03:23   0:00 openvassd: 
testing 129.132.171.133
root      8478  0.0  0.2 186268 47264 ?        SN   Oct16   0:00 openvassd: 
testing 129.132.202.13
root     11668  0.0  0.2 186268 47856 ?        SN   Oct16   0:00 openvassd: 
testing 129.132.202.71
root     17147  0.0  0.2 186268 47856 ?        SN   Oct16   0:00 openvassd: 
testing 129.132.202.150
root     20232  0.0  0.2 186268 47856 ?        SN   Oct16   0:00 openvassd: 
testing 129.132.202.67
root     21689  0.0  0.2 186268 47856 ?        SN   Oct16   0:00 openvassd: 
testing 129.132.202.60
root     21700  0.0  0.2 186268 47856 ?        SN   Oct16   0:00 openvassd: 
testing 129.132.202.61
root     21709  0.0  0.2 186268 47852 ?        SN   Oct16   0:00 openvassd: 
testing 129.132.202.63
root     21871  0.0  0.2 186268 47856 ?        SN   Oct16   0:00 openvassd: 
testing 129.132.202.31
root     22868  0.0  0.2 186268 47856 ?        SN   Oct16   0:00 openvassd: 
testing 129.132.202.123
root     24044  0.4  0.3 184156 50764 ?        SNs  Oct16   6:59 openvassd: 
Serving 127.0.0.1
root     24114  1.7  1.3 405068 229264 ?       S    Oct16  28:21 openvasmd: 
OTP: Handling scan 35520572-5c1c-449c-85f9-ba7063e19f06
root     24146  0.0  0.0 273664  1260 ?        Ss   Oct16   0:01 gpg-agent 
--homedir /var/lib/openvas/gnupg --use-standard-socket --daemon
root     24419  0.0  0.2 179912 47144 ?        SN   Oct16   0:00 openvassd: 
testing 172.31.73.9
root     24423  0.0  0.2 179912 47224 ?        SN   Oct16   0:00 openvassd: 
testing 172.31.73.13
root     24427  0.0  0.2 179912 47224 ?        SN   Oct16   0:00 openvassd: 
testing 172.31.73.17
root     24429  0.0  0.2 179912 47224 ?        SN   Oct16   0:00 openvassd: 
testing 172.31.73.19
root     27318  0.0  0.2 186268 47856 ?        SN   00:45   0:00 openvassd: 
testing 129.132.202.232
root     27448  0.0  0.2 186268 47856 ?        SN   Oct16   0:00 openvassd: 
testing 129.132.202.97
root     27468  0.0  0.2 186268 47856 ?        SN   Oct16   0:00 openvassd: 
testing 129.132.202.218

It seems that there are several machines in the queue but nothing happens.

If I restart OpenVAS the problem persist. I have to stop redis, delete 
/var/lib/redis/dump.rdb and restart redis.

Any hint on how to solve the problem?

Matteo

-- 
ETH Zurich, Dr. Matteo Corti, Leiter ID Basisdienste
STB H 11.1, Stampfenbachstrasse 69, 8092 Zurich
Tel +41 44 63 27944, http://www.id.ethz.ch

Attachment: smime.p7s
Description: S/MIME cryptographic signature

_______________________________________________
Openvas-discuss mailing list
Openvas-discuss@wald.intevation.org
https://lists.wald.intevation.org/cgi-bin/mailman/listinfo/openvas-discuss

Reply via email to