Este interesant ce se intampla in Romania libera burghezo mosiereasca, eliberata de "comunism"! Pe Ceausescu l-ati asasinat fericiti, topaind intr-un picior, de Craciun! Si acum ce faceti, cum schimbati lucrurile? Care drepturi ale omului? Presupun ca te tii de bancuri , iarasi! Rivolutie? Nu, gata, ati facut una, alta mama nu mai face! Cred ca adoptarea adanca a principiilor mioritice de vaicareala, lamentari si oftaturi ar cam trebui sa rezolve lucrurile, nu?
Dan G
On 12/11/2010 3:14 AM, ARIN wrote:

De destul de multi ani atrag atentia ca sunt in pregatire (acum, deja, sunt "functionale") niste legi ABSOLUT IMPOTRIVA drepturilor omului in tzara asta! Puteti vedea efectul lor aici: http://www.adevarul.ro/locale/bucuresti/Bucuresti-_Evacuare_-la_rece-_in_zona_Berzei_0_387561834.html In CE masura atragerea de mai MULT trafic (adica stress, poluare samd.) prin Centru Capitalei - si renuntarea la una dintre zonele ei istorice, cu traditii, identitate samd. reprezinta "interesul public"? Si de CE, daramarea aia, in mijlocul iernii, ar reprezenta o "urgentza"? Mister!!! Oricum, Ceausescu a castigat! Distugerea Capitalei, conceputa de arhitectii lui tampiti - si de CeSePstii dornici de santiere de unde sa poata fura cat mai mult, continua!!! Amplificata de un sistem de educatie in declin, unde "educatia estetica" a unor copii amaratzi crescuti "cu cheia la gat" printre betoane gretzoase, se arata acum prin vociferari cocalaresti, in favoarea unui asa-zis "modernism" concretizat prin chestii patratoase si fara personalitate si cat mai multe masini, daca se poate din acelea de tip "cavou umblator". Din partea mea; un "huoooo!!!" hotarit mincinosului de Oprescu, care acum se dovedeste nu doar ipocrit ci si un adevarat cocalar!!!
Codruta
---
Zece familii au ordin de a-s,i pa(ra(si casele în câteva ore, pentru a le la(sa la dispozit,ia buldozerelor ce fac loc viitorului bulevard Uranus. Somat,ia au primit-o la 6 decembrie, dar, potrivit Legii 202/2010, este interzisa( evacuarea între 1 decembrie s,i 1 martie. Arhitectul-s,ef al Capitalei justifica( toata( act,iunea simplu: "E o urgent,a(!" Imobilul 32, situat la intersect,ia stra(zilor Berzei s,i S,tirbei Voda(, face parte din ansamblul monument istoric S,tirbei Voda(. Zece familii care locuiesc în aceasta( cla(dire trebuie sa( plece pâna( la sfârs,tiul sa(pta(mânii. Somat,ia a fost deja trimisa( de ca(tre Prima(ria Capitalei la 6 decembrie, iar, la presiunea polit,is,tilor comunitari, oamenii au început înca( de joi sa(-s,i strânga( lucrurile. Cu toate acestea, niciun locatar nu îs,i poate scoate bunurile pentru ca( lucra(rile de pe strada( au avansat pâna( în pragul imobilului 32. "Cum sa( ies din casa(, când la us,a( este sa(pat s,ant,, iar utilajele blocheaza( accesul?", a spus cu lacrimi în ochi Ionit,a( Aurelia (61 de ani), unul dintre evacuat,i.

*"Mai ra(u ca la nat,ionalizare!" *
* *
*
*Avocata Cecilia Badea (29 de ani) este s,i ea în situat,ia de a accepta ma(sura dispusa( de municipalitate. "Suma de 38.000 de euro, promisa( pentru expropriere, nu a ajuns la noi s,i, odata( evacuata(, nu am cu ce sa( pla(tesc o chirie. Sunt disperata(", a explicat Cecilia.

Chirias,ilor li s-au repartizat locuint,e mult mai mici decât cele în care au locuit pâna( acum. "Prima(ria ne muta( pe tot,i cinci, atât cât e familia mea, într-o debara doar cu baie, fa(ra( buca(ta(rie. Aici, unde stau de 61 de ani, aveam doua( camere. E o mizerie ce fac", a spus Aurelia Ionica(.

O alta( proprietara(, a venit într-un suflet de la Galat,i, când a aflat ca( este evacuata(. "Eu pla(tesc înca( rate la apartament! Am cumpa(rat cu 50.000 de euro locuint,a. Mai am patru ani de plata(. Ce ma( fac? Este mai ra(u ca la nat,ionalizare", a spus femeia plângând.

Chiavarino Gian Carlo, ceta(t,ean italian, este ca(sa(torit de 38 de ani cu Ileana Lenguceanu Mandrea, descendenta( a lui Nicolae Ba(lcescu, s,i locuies,te în acest imobil la apartamentul 4. Aces,tia se aflau în Italia când a venit somat,ia, la 6 decembrie. "Voi face un denunt, împotriva lui Oprescu s,i a lui Ba(sescu. Este mai ra(u ca în comunism. Nu e expropriere, este furt s,i voi scrie ziarelor La Stampa di Torino s,i Corriere della Sera, dar s,i la Strasbourg", a spus italianul.

Majoritatea proprietarilor din strada Berzei 32 au contestat în instant,a( suma care li s-a consemnat în conturi pentru expropiere, mai put,in de juma(tate din valoarea de piat,a( a imobilelor. Conform Legii 198/2004, pâna( la solut,ionarea procesului, ei îs,i pierd proprieta(t,ile s,i nu pot beneficia nici de suma consemnata(.

*Prima(ria are unda( verde de la Guvern *
*
*O alta( cla(dire care face parte din ansamblul S,tirbei Voda( este ma(rul discordiei între ONG-uri s,i municipalitate. Este vorba despre imobilul situat pe strada S,tirbei Voda( nr. 89, colt, cu strada Berzei. "Prima(ria nu are aviz pentru demolare de la Ministerul Culturii s,i nici de la Ministerul Mediului, ci doar un PUZ din 2006, care nu are un regulament", a spus Nicus,or Dan, pres,edintele Asociat,iei Salvat,i Bucures,tiul.

În schimb, Ministerul Culturii sust,ine, printr-un comunicat, ca( aceasta( casa( nu este clasificata( ca monument istoric sau de arhitectura(. "Pentru aceasta( zona(, Prima(ria Generala( a solicitat s,i a obt,inut de la Guvernul României statutul de proiect de utilitate publica(, statut ce permite exproprieri pentru lucra(ri de interes public", se precizeaza( în comunicat.
---
"Let me, at least, to know that she'll try
Then she'll be a true love of mine".
www.ursuletiisuparati.ro <http://www.ursuletiisuparati.ro>
Puteti dona 2% din impozitul pe venitul Dvs. pentru combaterea defrisarilor - detalii cont la www.arin.ro <http://www.arin.ro> ; denumire "entitate": Asociatia ARIN


No virus found in this message.
Checked by AVG - www.avg.com <http://www.avg.com>
Version: 10.0.1170 / Virus Database: 426/3308 - Release Date: 12/10/10


Raspunde prin e-mail lui