Op woensdag 28 december 2016 21:47:00 UTC+1 schreef Marek Marczykowski-Górecki:
> -----BEGIN PGP SIGNED MESSAGE-----
> Hash: SHA256
> 
> On Mon, Dec 26, 2016 at 12:59:52PM +0100, Niels ten Oever wrote:
> > On 12/24/2016 01:52 PM, Niels ten Oever wrote:
> > > Hello all,
> > > 
> > > Merry christmas and thanks a lot for your awesome work on Qubes. I have
> > > been trying to install Qubes R3.2-x86_64 on my XPS 13 - 9360HVW8J with a
> > > Intel Core i7-7500U, but I've run into some problems. (My specific
> > > laptop model is not mentioned in the HCL [0]).
> > > 
> > > Firstly the x server is not starting.
> > > 
> > > Secondly the text-based installer is running in a loop when I try set
> > > the installation destination I run into the following error:
> > > 
> > > 'Encryption requested for LUKS device nvme0n1p2 but no encryption key
> > > specified for this device', which seems to be a upstream problem [0]
> > > 
> > > I read about a kickstart file , but that seems to be for an older
> > > version (Qubes R2) [1].
> > > 
> > > Any suggestions on how I could get this working? Thanks much in advance.
> >
> > Hi all,
> > 
> > Things I've tried thusfar:
> > 
> > - I tried in EFI and legacy mode,
> > 
> > - I verified the Internet Core I7 7500 Kaby Lake processor does VT-D and
> > VT-X [0] and both are switched on in the bios.
> > 
> > - I've added nomodeset as a kernel option in xen.cfg
> > 
> > Still no luck with getting xserver to start during install process.
> > 
> > Any other hints? Would be much appreciated!
> 
> The kickstart way should still work. Other thing to try, is to take out
> the disk, install in other machine and then put it back. Or, if that's
> hard for hardware reasons (for example you don't have other machine
> supporting nvme), install to USB stick (set the same partition size as
> the target disk), then transfer installed system to your target machine
> (just dd the whole disk).
> 

Thanks! I made some progress! By adding 'intremap=nosid,no_x2apic_optout 
intel_iommu=on' to the kernel option and booting in EFI mode I managed to get 
the X started. Hurray!

Now I am in the installation process and am unfortunately not able to select 
and Installation Destination. (Even though there is a 512 GB SSD drive in the 
device, which I could see/select in text mode).

Any suggestions?

Cheers,

Niels



> > [0]
> > https://ark.intel.com/products/95451/Intel-Core-i7-7500U-Processor-4M-Cache-up-to-3_50-GHz-
> > > [0]
> > > https://groups.google.com/forum/#!msg/qubes-users/-9qRHSkwfy8/CCx08nnTVEAJ
> > > [1] https://bugzilla.redhat.com/show_bug.cgi?id=1020345
> > > [2]
> > > https://groups.google.com/forum/#!msg/qubes-users/-9qRHSkwfy8/CCx08nnTVEAJ
> > > 
> > 
> 
> - -- 
> Best Regards,
> Marek Marczykowski-Górecki
> Invisible Things Lab
> A: Because it messes up the order in which people normally read text.
> Q: Why is top-posting such a bad thing?
> -----BEGIN PGP SIGNATURE-----
> Version: GnuPG v2
> 
> iQEcBAEBCAAGBQJYZCS/AAoJENuP0xzK19csnpIH/2+1s2ex2slWRE/nLQrODTQr
> XH95+jnTlhIE4ALUwIUzHuYtH7+D+j03A12QB1KniBN6941dvlhYin+fe1O4ld7x
> uc/EQOcBicCTgWmhe0bGg0b2KG4dyWN2f2ElYjYMVm8RQQxhotB2YRt3ElZflJ2A
> JQzCnmz1J9o/nrWGzKgpdLpDPBBwoEUvp6wC9mkNrHQ6CK6wp8a4sfKAm+2cRcFS
> aC6Gpo/xc9kXqKgKGX82/ZiknX4SvFVoi+q8ad1PatSBhwJtWoK9KznJ2XIm3lQv
> 97a4k1rnVTkH5uewRZJaxnQoOIakP+mi8g6uVrfnlf27rylJxYCr53Q9s/vWyiY=
> =WrMy
> -----END PGP SIGNATURE-----

-- 
You received this message because you are subscribed to the Google Groups 
"qubes-users" group.
To unsubscribe from this group and stop receiving emails from it, send an email 
to qubes-users+unsubscr...@googlegroups.com.
To post to this group, send email to qubes-users@googlegroups.com.
To view this discussion on the web visit 
https://groups.google.com/d/msgid/qubes-users/fede4659-ba3a-465b-bbeb-b334dba1b9eb%40googlegroups.com.
For more options, visit https://groups.google.com/d/optout.

Reply via email to