Assalamulaikum ww.
 
Partamo ambo minta maaf ka mak Darul dek talambek marespon mailnyo. Dek karajo di sawah sadang bagalemak bana...
 
Tantang teknik batangeh atau di Canduang di sabuik jo bagabun ko, memang paliang banyak digunokan adolah daun, bungo atau bahan lainnyo nan mampunyoi bau atau aroma. Karano dalam teknik iko nan di ambiak manfaatnyo adolah khasiat dari bau atau aroma tasabuik. Kalo bahan2 nan beraroma ko di panehan atau didihkan di ateh kompor, mako senyawa kimia penyebab bau nyo tu ikuik jo uap air dan akan memenuhi ruangan.
 
Cara masuk senyawa kimia ini ke dalam tubuh adalah melalui dua cara. Pertama melalui kulit dan pori2. Karena umumnya sifat senyawa golongan ini larut dalam lemak maka jika bersentuhan dengan kulit akan di ikat oleh jaringan kulit dan selanjutnya akan di transfer ke dalam pembuluh darah.
 
Cara ke dua adalah melalui sistem pernafasan. Di dalam hidung senyawa ini akan diterima oleh bagian yang bisa mendeteksi bau dan selanjutnya akan ditransfer ke dalam sistem peredaran darah.
 
Karena dalam satu jenis bahan bisa mengandung puluhan senyawa kimia, bahkan ratusan, maka banyak manfaat yang bisa diperoleh dengan cara ini. Tergantung dari jenis senyawa kimianya. Memang banyak senyawa dari golongan ini yang bersifat sebagai sedatif atau sebagai penenang sehingga efisien digunakan untuk menghilangkan stress dan efeknya akan cepat terasa karena letak organ penciuman yang tidak terlalu dari sistem syaraf pusat.
 
Hanya satu hal yang menyebabkan teknik ini susah untuk diterapkan dalam sistem pengobatan formal (kedokteran) karena sangat susah untuk mengontrol dosis bahan kimia yang masuk ke dalam tubuh.
 
Si dukuang anak, bisa digunokan untuak meredakan demam karano tumbuhan iko manganduang senyawa alkaloida yang bersifat sebagai antipiretik atau antidemam nan rasonyo sangaik paik. Tumbuhan iko juo baso digunokan untuak panyakik kencing batu. Tapi harus hati2 manggunoan si dukuang anak ko, karano penggunaan dalam jumlah yang banyak dalam waktu lamo, dapek merusak ginjal.
 
kalo ramuan aia bareh dasar penggunaannyo adolah dek karano kulik ari bareh tu banyak manganduang vitamin, tarutamo vitamin B. Kalo umbuik pisang batu, dama jo garam alun jaleh dek ambo fungsinyo lai do.
 
wassalam
and
 
 
----- Original Message -----
Sent: Tuesday, September 09, 2003 5:07 PM
Subject: [RantauNet.Com] PTM---batangeh

Kirim email ke