Scuze că reînviu threadul ăsta după 2+ ani, dar după doi ani de trăit cu
problema mi-a ajuns cuțitul la os și am început săpăturile.

Mesajele la boot arată cam așa:
[    0.698347] ACPI: Added _OSI(Module Device)
[    0.698351] ACPI: Added _OSI(Processor Device)
[    0.698355] ACPI: Added _OSI(3.0 _SCP Extensions)
[    0.698359] ACPI: Added _OSI(Processor Aggregator Device)
[    0.700443] ACPI: [Firmware Bug]: BIOS _OSI(Linux) query ignored
[    0.700603] ACPI: Dynamic OEM Table Load:
[    0.700831] ACPI: SSDT 0xFFFF96F5189B5000 000CA9 (v02 FUJ    Win8Ssdt
00000001 INTL 20061109)
[   39.359608] ACPI: Dynamic OEM Table Load:
[   39.359624] ACPI: SSDT 0xFFFF96F518A2A000 0008EA (v01 PmRef  Cpu0Cst
00003001 INTL 20061109)
[   39.360035] ACPI: Dynamic OEM Table Load:
[   39.360046] ACPI: SSDT 0xFFFF96F518A26C00 000303 (v01 PmRef  ApIst
00003000 INTL 20061109)
[   39.360316] ACPI: Dynamic OEM Table Load:
[   39.360326] ACPI: SSDT 0xFFFF96F518A1D600 000119 (v01 PmRef  ApCst
00003000 INTL 20061109)
[   39.362110] ACPI : EC: EC started
[   39.362116] ACPI : EC: interrupt blocked

Am crezut că SSDT are legătură cu SSD-ul, așa că l-am schimbat cu un HDD
normal, dar problema a persistat. Am încercat și cu alte kernele (4.9) și
alte distribuții (SystemRescueCD) și problema a persistat.
Așa că pasul 2 a fost să bootez cu acpi=off - și surpriză - a bootat în 10
secunde.
Problema e că de când am bootat cu acpi=off, am următoarele dude:
1. Nu mai vede bateria (upower -d nu o mai arata)
2. Am problema cu timerele. Ocazional "ceasul" bate mult mai repede și asta
duce la duplicarea tastelor apăsate
3. Probabil mai sunt o tonă de probleme pe care nu le-am descoperit încă.

Întrebarea mea e - pot boota cu acpi=off și să-l activez după boot? Mă
deranjează doar că la boot îi ia mult. În BIOS nu am văzut ceva  relevant
legat de ACPI.
Alte idei?

Mersi!

2015-05-10 11:20 GMT+03:00 Adrian Popa <adrian.popa...@gmail.com>:

> Timpul măsurat de boot este fără quiet și splash. Outputul era din alt
> boot.
>
> @Mihai - mulțumesc de sugestie - o să caut să văd cu ce block size citește
> kernelul grub-ul.
>
> 2015-05-09 14:41 GMT+03:00 <mi...@badici.ro>:
>
>> On Saturday 09 May 2015 10:29:19 Petru Ratiu wrote:
>> > 2015-05-09 10:24 GMT+03:00 Adrian Popa <adrian.popa...@gmail.com>:
>> > > Salutare,
>> > >
>> > > Am un laptop Fujitsu S782, i7, SSD, 4G RAM care are un delay de aprox
>> 30s
>> > > în momentul în care bootează un kernel Ubuntu (am încercat cu kernelul
>> > > default pe 14.04, 14.10 și 15.04). Delay-ul de 30s îl măsor de când
>> > > selectez boot în grub până când încep să văd pe ecran primele mesaje
>> de
>> > > boot ale kernelului (momentan 3.19.0-16-generic #16-Ubuntu SMP).
>> > >
>> > > adrianp@stingray:~$ cat /proc/cmdline
>> > > BOOT_IMAGE=/boot/vmlinuz-3.19.0-16-generic
>> > > root=UUID=84371afa-e0bf-4d67-8622-87b20fdeaa6e ro quiet splash
>> > > vt.handoff=7
>> > >
>> > > A mai întâlnit cineva ceva asemănător? O să încerc să bootez și alte
>> > > distribuții, să văd dacă e o diferență, dar la ce ar trebui să mă uit
>> în
>> > > kernel config?
>> >
>> > In primul rand scoate "quiet" si "splash" de la argumentele de boot
>> > (recunosc ca nu stiu sigur cum se comporta in ubuntu fara plymouth sau
>> cum
>> > se cheama splash-screenul ala, dar ar trebui sa se descurce). Sunt
>> aproape
>> > sigur ca o sa vezi dupa ce anume sta.
>> Din cate imi aduc aminte am avut si eu problema asta dar pe slackware nu
>> ne-au
>> dat grub decat in "extra" :)
>> Exista o optiune "compact" in lilo.conf care a rezolvat problema.
>> In principiu e vorba de felul in care vede device-ul de boot , nu mai tin
>> minte din ce motiv dar citeste in blocuri foarte mici si din cauza asta
>> incarca foarte greu kernelul. Presupun ca exista si pe grub un echivalent.
>> _______________________________________________
>> RLUG mailing list
>> RLUG@lists.lug.ro
>> http://lists.lug.ro/mailman/listinfo/rlug
>>
>
>
_______________________________________________
RLUG mailing list
RLUG@lists.lug.ro
http://lists.lug.ro/mailman/listinfo/rlug_lists.lug.ro

Raspunde prin e-mail lui