[ovirt-users] Networking issues with oVirt Guest VM.

2016-06-29 Thread Clint Smith
Hello, I have been experimenting with oVirt for the last couple of weeks and I must say it has a lot of nice features. I really like it, however, I am having a heck of a time getting the guest networking all set up correctly. I am hoping that someone can give me a little guidance in figuring

Re: [ovirt-users] cannot change cluster compatibility version from 3.6 to 4.0

2016-06-29 Thread Jiří Sléžka
Thanks for info, I am looking forward to 4.0.1 or 4.0.2. This feature will help a lot! Cheers, Jiri On 06/29/2016 09:48 AM, Michal Skrivanek wrote: On 28 Jun 2016, at 17:37, Jiří Sléžka wrote: Dne 28.6.2016 v 17:19 Alexander Wels napsal(a): On Tuesday, June 28, 2016

[ovirt-users] Windows 7 to 10 Upgrade fails

2016-06-29 Thread Blaster
I'm trying to update some Windows 7 VMs before the free upgrade period ends. It appears Windows 10 has an issue with KVM during the upgrade, and according to this thread, http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=2289210=13334367#post13334367 , you need to specify the CPU type as core2duo for

Re: [ovirt-users] Change ip host

2016-06-29 Thread Marcin Michta
So, you can do it without remove node from engine, but when you use FQDN in engine. Put the host in maintenance mode. Make sure that inside /etc/hosts of the engine you have entered new address. Next, edit /var/lib/vdsm/persistence/netconf/nets/ovirtmgmt on the

[ovirt-users] upgrade hosted-engine os ( not hosts )

2016-06-29 Thread Paul Groeneweg | Pazion
I am looking for a way to get my hosted-engine running on el7 so I can upgrade to oVirt 4.0. Currently my hosts already run el7, but my hosted-engine is still el6. I read https://www.ovirt.org/documentation/how-to/hosted-engine-host-OS-upgrade/ but this is only about the hosts. I read

[ovirt-users] ovirt-engine-4.0 storage ISO Domain Unattached

2016-06-29 Thread ??????
Problem:Install the ovirt-engine-4.0 ,I chose the ISO Domain path "/var/lib/exports/iso" and install successful ;but access through browser, the ISO Domain state is "Unattached";___ Users mailing list Users@ovirt.org

[ovirt-users] ovirt-engine-4.0 storage ISO Domain Unattached

2016-06-29 Thread ??????
Problem:Install the ovirt-engine-4.0 ,I chose the ISO Domain path "/var/lib/exports/iso" and install successful ;but access through browser, the ISO Domain state is "Unattached";___ Users mailing list Users@ovirt.org

Re: [ovirt-users] [Spice-devel] Accessing VM over WAN

2016-06-29 Thread Sergio L. Pascual
On Mon, 2016-06-27 at 15:37 +0200, David Jaša wrote: > On Ne, 2016-06-26 at 09:36 +0530, RK RK wrote: > > > > Hi, > > > > > > I am planning to deploy oVirt 4.0.0 in a production environment > > where > > initially it will host 150 VDIs and will expand by 20 to 25 in > > subsequent years with

Re: [ovirt-users] Change ip host

2016-06-29 Thread nicola.gentile.to
Node Il 29/06/2016 16:39, Marcin Michta ha scritto: Hi, You just want to change IP of what? Node or engine? 29 cze 2016 16:24 "nicola.gentile.to " > napisał(a): Hi, I have installed ovirt

Re: [ovirt-users] Change ip host

2016-06-29 Thread Marcin Michta
Hi, You just want to change IP of what? Node or engine? 29 cze 2016 16:24 "nicola.gentile.to" napisał(a): > Hi, > I have installed ovirt 3.6 with 1 manager and 1 host > I need to change the ip, I decided to do the following: > > 1. put the host in maintenance mode >

Re: [ovirt-users] Change ip host

2016-06-29 Thread Fernando Fuentes
Nicola, I guess this all boils down on the type of storage domain you have setup... If its shared than your vms will be ok. If its Local than if something goes wrong with the hosts than you could be in lots of trouble. I went through something similar... I had to move DC (one host on the main

[ovirt-users] Change ip host

2016-06-29 Thread nicola.gentile.to
Hi, I have installed ovirt 3.6 with 1 manager and 1 host I need to change the ip, I decided to do the following: 1. put the host in maintenance mode 2. remove the host 3. update the information on the dns server with new ip 4. reinstall the host with the correct ip 5. add the host to the ovirt

Re: [ovirt-users] Unable to Access Engine UI after Upgrade to OVirt 4.0

2016-06-29 Thread Yedidyah Bar David
On Wed, Jun 29, 2016 at 4:42 PM, Ralf Schenk wrote: > > > Am 29.06.2016 um 14:35 schrieb Yedidyah Bar David: > > On Wed, Jun 29, 2016 at 3:28 PM, Ralf Schenk wrote: > >> >> >> Am 29.06.2016 um 13:58 schrieb Yedidyah Bar David: >> >> On Wed, Jun 29, 2016 at

Re: [ovirt-users] Unable to Access Engine UI after Upgrade to OVirt 4.0

2016-06-29 Thread Ralf Schenk
Am 29.06.2016 um 14:35 schrieb Yedidyah Bar David: > On Wed, Jun 29, 2016 at 3:28 PM, Ralf Schenk > wrote: > > > > Am 29.06.2016 um 13:58 schrieb Yedidyah Bar David: >> On Wed, Jun 29, 2016 at 12:50 PM, Ralf Schenk wrote: >> >>

Re: [ovirt-users] Unable to Access Engine UI after Upgrade to OVirt 4.0

2016-06-29 Thread Ralf Schenk
Am 29.06.2016 um 14:35 schrieb Yedidyah Bar David: > On Wed, Jun 29, 2016 at 3:28 PM, Ralf Schenk > wrote: > > > > Am 29.06.2016 um 13:58 schrieb Yedidyah Bar David: >> On Wed, Jun 29, 2016 at 12:50 PM, Ralf Schenk >

Re: [ovirt-users] Unable to Access Engine UI after Upgrade to OVirt 4.0

2016-06-29 Thread Yedidyah Bar David
On Wed, Jun 29, 2016 at 12:50 PM, Ralf Schenk wrote: > Hello, > > i upgraded hosted engine 3.6.6 to 4.0. Now I can't access the Web-UI: > > If I access the UI via https://engine-mciii.rxmgmt.databay.de I get the > Error-Page "The client is not authorized to request an

Re: [ovirt-users] Unable to Access Engine UI after Upgrade to OVirt 4.0

2016-06-29 Thread Ralf Schenk
Ok guys, Its a case sensitive compare anywhere !. I renamed my hosted-engine from "engine-mcIII.rxmgmt.databay.de" like this: /usr/share/ovirt-engine/setup/bin/ovirt-engine-rename --newname=engine-mciii.rxmgmt.databay.de, and now I can log in again. Puh. Am 29.06.2016 um 11:50 schrieb Ralf

Re: [ovirt-users] Failed to start self hosted engine after upgrading oVirt to 4.0

2016-06-29 Thread Dan Kenigsberg
On Tue, Jun 28, 2016 at 06:06:39PM +0200, Simone Tiraboschi wrote: > On Tue, Jun 28, 2016 at 5:24 PM, Dan Kenigsberg wrote: > > On Tue, Jun 28, 2016 at 04:08:51PM +0200, Simone Tiraboschi wrote: > >> On Tue, Jun 28, 2016 at 3:02 PM, Dan Kenigsberg wrote: >

[ovirt-users] Unable to Access Engine UI after Upgrade to OVirt 4.0

2016-06-29 Thread Ralf Schenk
Hello, i upgraded hosted engine 3.6.6 to 4.0. Now I can't access the Web-UI: If I access the UI via https://engine-mciii.rxmgmt.databay.de I get the Error-Page "The client is not authorized to request an authorization. It's required to access the system using FQDN." I used the same FQDN during

Re: [ovirt-users] restore of backup fail when Migrating to ovirt-engine 4.0

2016-06-29 Thread Ricky Schneberger
>> [.. cutting all bogus as it is unreadable, even with html mails..] >> >> On Tue, Jun 28, 2016 at 4:00 PM, Yaniv Dary wrote: >> >>> Do you have any 3.5 clusters? You can only upgrade to 4.0, if all the >>> cluster are 3.6 compatibility. #engine-backup --mode=restore

Re: [ovirt-users] ovirt-engine-4.0 storage ISO Domain Unattached

2016-06-29 Thread Yedidyah Bar David
On Wed, Jun 29, 2016 at 10:50 AM, 转圈圈 <313922...@qq.com> wrote: > Problem:Install the ovirt-engine-4.0 ,I chose the ISO Domain path > "/var/lib/exports/iso" and install successful ;but access through browser, > the ISO Domain state is "Unattached"; You have to add a data domain before activating

Re: [ovirt-users] cannot change cluster compatibility version from 3.6 to 4.0

2016-06-29 Thread Michal Skrivanek
> On 28 Jun 2016, at 17:37, Jiří Sléžka wrote: > > Dne 28.6.2016 v 17:19 Alexander Wels napsal(a): >> On Tuesday, June 28, 2016 05:11:14 PM Jiří Sléžka wrote: >>> I forgot attach the screenshot... >>> >>> Jiri >>> >> >> The label that has the dotted line under it should

Re: [ovirt-users] cannot change cluster compatibility version from 3.6 to 4.0

2016-06-29 Thread Tomas Jelinek
- Original Message - > From: "Jiří Sléžka" > To: users@ovirt.org > Sent: Tuesday, June 28, 2016 5:37:33 PM > Subject: Re: [ovirt-users] cannot change cluster compatibility version from > 3.6 to 4.0 > > Dne 28.6.2016 v 17:19 Alexander Wels napsal(a): > > On Tuesday,

Re: [ovirt-users] Failed to start self hosted engine after upgrading oVirt to 4.0

2016-06-29 Thread Stefano Danzi
HI to All!! Il 28/06/2016 17.24, Stefano Danzi ha scritto: [CUT] We have two issues here. First is that https://gerrit.ovirt.org/gitweb?p=ovirt-hosted-engine-ha.git;a=blob;f=ovirt_hosted_engine_ha/lib/storage_backends.py;h=f2fbdc43d0e4afd7539a3a1de75de0cb07bdca9d;hb=HEAD#l271 is still using