Re: [ovirt-users] Import of ova failed

2016-07-24 Thread Shahar Havivi
On 21.07.16 16:24, Cam Mac wrote: > Bug ID 1358828. I can do another for the direct import of the OVF (without Thanks, Please attach the ovf and ova (no need for the disk inside the ova) to the bug. > virt-v2v) if needed. > > Cheers, > > Cam > > On Thu, Jul 21, 2016 at 2:56 PM, Shahar Havivi

Re: [ovirt-users] Import of ova failed

2016-07-21 Thread Cam Mac
Bug ID 1358828. I can do another for the direct import of the OVF (without virt-v2v) if needed. Cheers, Cam On Thu, Jul 21, 2016 at 2:56 PM, Shahar Havivi wrote: > On 21.07.16 14:38, Cam Mac wrote: > > I tried that already, and it fails. I gave it another try with the GUI

Re: [ovirt-users] Import of ova failed

2016-07-21 Thread Shahar Havivi
On 21.07.16 14:38, Cam Mac wrote: > I tried that already, and it fails. I gave it another try with the GUI on > the new VM I created, as you described, and it fails. > I can attach the engine log if you like. no need, please file a bug and attach the ova (without the disks - its a tar file that

Re: [ovirt-users] Import of ova failed

2016-07-21 Thread Cam Mac
I tried that already, and it fails. I gave it another try with the GUI on the new VM I created, as you described, and it fails. I can attach the engine log if you like. Thanks, Cam On Thu, Jul 21, 2016 at 2:17 PM, Shahar Havivi wrote: > On 21.07.16 14:01, Campbell McLeay

Re: [ovirt-users] Import of ova failed

2016-07-21 Thread Shahar Havivi
On 21.07.16 14:01, Campbell McLeay wrote: > Thanks Shahar. Will do. I created a new VM on VMWare for the purposes > of testing the import again with a new hostname, and it failed with > the same error. What you are trying to do is as far as I understand is to use virt-v2v utility to put the ova in

Re: [ovirt-users] Import of ova failed

2016-07-21 Thread Campbell McLeay
Thanks Shahar. Will do. I created a new VM on VMWare for the purposes of testing the import again with a new hostname, and it failed with the same error. Cheers, Cam On 21 July 2016 at 12:59, Shahar Havivi wrote: > On 21.07.16 14:58, Shahar Havivi wrote: >> The error looks

Re: [ovirt-users] Import of ova failed

2016-07-21 Thread Shahar Havivi
On 21.07.16 14:58, Shahar Havivi wrote: > The error looks like you have a problem in the storage pool which is null by > the log. > > Please open a bug and specify the exact steps that you took, > ie. > 1. $ virt-v2v -o rhev ... > 2. goto the admin portal and try to view the VMs in the export

Re: [ovirt-users] Import of ova failed

2016-07-21 Thread Shahar Havivi
The error looks like you have a problem in the storage pool which is null by the log. Please open a bug and specify the exact steps that you took, ie. 1. $ virt-v2v -o rhev ... 2. goto the admin portal and try to view the VMs in the export domain 3. etc... If you can attach the ova without the

Re: [ovirt-users] Import of ova failed

2016-07-21 Thread Cam Mac
Sent, thanks Shahar. On Thu, Jul 21, 2016 at 10:05 AM, Shahar Havivi wrote: > On 21.07.16 10:03, Cam Mac wrote: > OK, > Can you please share the engine.log > > Hi Shahar, > > > > Doesn't appear to be there: > > > > engine=> select vm_name from vm_static where vm_name='wvm2';

Re: [ovirt-users] Import of ova failed

2016-07-21 Thread Shahar Havivi
On 21.07.16 10:03, Cam Mac wrote: OK, Can you please share the engine.log > Hi Shahar, > > Doesn't appear to be there: > > engine=> select vm_name from vm_static where vm_name='wvm2'; > vm_name > - > (0 rows) > > Thanks, > > Cam > > > > On Thu, Jul 21, 2016 at 8:33 AM, Shahar

Re: [ovirt-users] Import of ova failed

2016-07-21 Thread Cam Mac
Hi Shahar, Doesn't appear to be there: engine=> select vm_name from vm_static where vm_name='wvm2'; vm_name - (0 rows) Thanks, Cam On Thu, Jul 21, 2016 at 8:33 AM, Shahar Havivi wrote: > On 20.07.16 20:06, Richard W.M. Jones wrote: > > On Wed, Jul 20, 2016 at

Re: [ovirt-users] Import of ova failed

2016-07-21 Thread Shahar Havivi
On 20.07.16 20:06, Richard W.M. Jones wrote: > On Wed, Jul 20, 2016 at 07:16:32PM +0100, Cam Mac wrote: > > > > > > The import doesn't happen automatically, you have to do the final step > > > manually (when using the command line). See: > > > > > >

Re: [ovirt-users] Import of ova failed

2016-07-20 Thread Richard W.M. Jones
On Wed, Jul 20, 2016 at 07:16:32PM +0100, Cam Mac wrote: > > > > The import doesn't happen automatically, you have to do the final step > > manually (when using the command line). See: > > > > http://libguestfs.org/virt-v2v.1.html#output-to-rhev > > > > However that error shouldn't happen. It

Re: [ovirt-users] Import of ova failed

2016-07-20 Thread Cam Mac
> > The import doesn't happen automatically, you have to do the final step > manually (when using the command line). See: > > http://libguestfs.org/virt-v2v.1.html#output-to-rhev > > However that error shouldn't happen. It looks like the name is the > same as the name of an existing VM. From

Re: [ovirt-users] Import of ova failed

2016-07-20 Thread Richard W.M. Jones
On Wed, Jul 20, 2016 at 06:37:38PM +0100, Cam Mac wrote: > It did show up in the list of importable VMs > under the 'Import VM' tab under > the export domain. I tried importing it from there but it gave me: > > 2016-07-20 18:27:24,518 INFO >

Re: [ovirt-users] Import of ova failed

2016-07-20 Thread Cam Mac
Hi Richard, Sorry for missing that TMPDIR, I was looking rather than actually reading. I used the original ova I'd exported from VMWare, and that worked fine (after fixing perms). The command I ran was: virt-v2v -x -v -i ova /mnt/import-vm/wvm2.ova -o rhev -os ovirt-engine:/mnt/export-vm -of

Re: [ovirt-users] Import of ova failed

2016-07-20 Thread Richard W.M. Jones
On Wed, Jul 20, 2016 at 03:40:16PM +0100, Cam Mac wrote: > Hi Rich, > > > > > > > > > > > > I can try this but I'm not quite sure how to go about it. The ovf I > > created > > > via guest-image-ovf-creator is on an NFS mount Originally you were trying to import OVAs from VMware, which is the

Re: [ovirt-users] Import of ova failed

2016-07-20 Thread Cam Mac
I tried the GUI first (in 3.6 and later 4.0 after upgrading) and it fails. I posted to the list about this here: http://lists.ovirt.org/pipermail/users/2016-June/040442.html No solution was found so far. Thanks, Cam On Tue, Jul 19, 2016 at 8:51 PM, Richard W.M. Jones

Re: [ovirt-users] Import of ova failed

2016-07-20 Thread Cam Mac
Hi Rich, > > > > > > > I can try this but I'm not quite sure how to go about it. The ovf I > created > > via guest-image-ovf-creator is on an NFS mount > > on the engine: do I need to run virt-v2v on one of the nodes? If so, I > > assume I need to set the output to an export domain. > > Does '-o

Re: [ovirt-users] Import of ova failed

2016-07-20 Thread Shahar Havivi
On 19.07.16 20:51, Richard W.M. Jones wrote: > And I suppose it's worth saying that recent oVirt can import from > VMware using the oVirt GUI (which works via virt-v2v, but automates > everything for you). > > Rich. Richard is right, you can try to use the import from VMWare to oVirt directly via

Re: [ovirt-users] Import of ova failed

2016-07-19 Thread Richard W.M. Jones
And I suppose it's worth saying that recent oVirt can import from VMware using the oVirt GUI (which works via virt-v2v, but automates everything for you). Rich. -- Richard Jones, Virtualization Group, Red Hat http://people.redhat.com/~rjones Read my programming and virtualization blog:

Re: [ovirt-users] Import of ova failed

2016-07-19 Thread Richard W.M. Jones
On Tue, Jul 19, 2016 at 07:02:24PM +0100, Cam Mac wrote: > > Try to run virt-v2v -i ova -o local to import the ova to local disk (see > > the > > virt-v2v man page for more options) and see if that pass - the errors can > > be > > more detailed there (it suppose to reflect the same error that you

Re: [ovirt-users] Import of ova failed

2016-07-19 Thread Cam Mac
Hi Shahar, > I'm trying to import some .ova images from VMWare that have been copied to > > a node. In both cases they fail with the error: > > > > "Conversion of VM from exteral enironment failed: copy-disk stream closed > > unexpectedly" > First you need to look at vdsm log to see more details

Re: [ovirt-users] Import of ova failed

2016-07-17 Thread Shahar Havivi
On 14.07.16 18:14, Cam Mac wrote: > Hi, > > I'm trying to import some .ova images from VMWare that have been copied to > a node. In both cases they fail with the error: > > "Conversion of VM from exteral enironment failed: copy-disk stream closed > unexpectedly" First you need to look at vdsm

[ovirt-users] Import of ova failed

2016-07-14 Thread Cam Mac
Hi, I'm trying to import some .ova images from VMWare that have been copied to a node. In both cases they fail with the error: "Conversion of VM from exteral enironment failed: copy-disk stream closed unexpectedly" (the message above is copied verbatim from the log, including the misspellings)