[ovirt-users] Re: Strange behavior when changing memory and virtual cpu for VM

2019-02-10 Thread Matthias Barmeier
the VM is a plain debian9 VM. Other VMs with identical setup are still working as expected. Only when I try to change System settings I got this behavior.. 6. Februar 2019 16:27, "Greg Sheremeta" mailto:gsher...@redhat.com?to=%22Greg%20Sheremeta%22%20)> schrieb: On Wed, Feb 6, 2019 at 6:04 AM

[ovirt-users] Why do users with UserRole see all VMs

2019-02-10 Thread Andrew X
Hi Everyone, Whenever I add a new user and give them system permission with the UserRole, they can see all VMs in the data center. I can only control what VMs a user have access to if their role to access the system was set to PowerUserRole. I've tried this on fresh installs and still the same

[ovirt-users] Profile selection in VM portal for users

2019-02-10 Thread Jorick Astrego
Hi, Wish I was @FOSDEM :'(  Next year... When accessing the selfservice VM portal for users we wish to disable/hide our admin management realm. Is there currently a way to do this? We are maybe a bit paranoid but informatie leakage can bite you in the ass. We want to hookup Keycloak for the

[ovirt-users] Issue when adding new hypervisor to cluster

2019-02-10 Thread Jonas Lindholm
Background: We had an issue when an operator decided to just install Windows on a running oVirt hypervisor with VMs running. Somehow the Windows installation somehow corrupted some of the storage metadata for one storage domain (The storage domain could not be activated, activation failed after

[ovirt-users] Re: engine-iso-uploader taking a REALLY long time

2019-02-10 Thread Tahlia Richardson
On Wed, Feb 6, 2019 at 3:23 PM Greg Sheremeta wrote: > On Wed, Feb 6, 2019 at 2:28 AM Sandro Bonazzola > wrote: > >> >> >> Il giorno mer 6 feb 2019 alle ore 02:31 ha >> scritto: >> >>> I appreciate the responses. I think we should probably add to this page >>> that ISO domains are deprecated

[ovirt-users] Re: Upgrade from oVirt engine 3.6 to 4.0 - clean install of OS?

2019-02-10 Thread Yedidyah Bar David
On Sat, Feb 9, 2019 at 11:50 PM wrote: > > The upgrade guide says you must go 3.6 -> 4.0 -> 4.1 etc > > https://www.ovirt.org/documentation/upgrade-guide/chap-Upgrading_from_3.6_to_oVirt_4.2.html > > I just want to know if I really, really have to bare metal install of CentOS > all over? That

[ovirt-users] how fix ovirt-engine-4.2.0 to access engine by https

2019-02-10 Thread du_hon...@yeah.net
Hi, I deloy ovirt-engine-4.2.0, I must access engine by https, but I want to access ovirt-engine by http. How to do fix engine or httpd? can you give me some advise? Regards Hongyu Du ___ Users mailing list -- users@ovirt.org To unsubscribe send an

[ovirt-users] Re: Spice console very poor performance for Windows 10 vm

2019-02-10 Thread Leo David
Hi, I am trying to disable video compression as per this thread: https://lists.ovirt.org/pipermail/users/2017-January/078753.html The thing is that I just can't figure out where to place the following: If I attempt to edit vm properties by using virsh and add these custom

[ovirt-users] Re: dashboard issue

2019-02-10 Thread Greg Sheremeta
I believe you asked about this in July. quoting Shirly: """ Some on the data is from engine db, which means its what is happening now - The first row. There is caching so it may take a few minutes to refresh or by manual refresh. Other widgets are based on the aggregated data stored in

[ovirt-users] Re: Engine installation failed at - get local vm ip

2019-02-10 Thread Tailor, Bharat
Hi, Please find logs. Regrards Bharat Kumar G15- Vinayak Nagar complex,Opp.Maa Satiya, ayad Udaipur (Raj.) 313001 Mob: +91-9950-9960-25 On Sun, Feb 10, 2019 at 1:40 AM Simone Tiraboschi wrote: > > > On Sat, Feb 9, 2019 at 9:40 AM Tailor, Bharat < > bha...@synergysystemsindia.com> wrote:

[ovirt-users] Re: glusterevents daemon fails after upgrade from 4.2.8 to 4.3

2019-02-10 Thread Aravinda
Looks like Python 3 porting issue. I will work on the fix soon. Thanks On Thu, 2019-02-07 at 13:27 +0530, Sahina Bose wrote: > +Aravinda Vishwanathapura Krishna Murthy can you take a look? oVirt > 4.3 has Gluster 5 > > On Wed, Feb 6, 2019 at 7:35 PM Edward Berger > wrote: > > I upgraded some

[ovirt-users] Re: Not receiving signup confirmation email

2019-02-10 Thread Greg Sheremeta
Hi, I received this email. Sorry you are having troubles. @Marc Dequenes can you look into this? Greg On Sun, Feb 10, 2019 at 3:50 AM Jonas Lindholm wrote: > Hi. I tried to signup 30 minutes ago with this email address but has still > not received the signup confirmation email. > > /Jonas >

[ovirt-users] dashboard issue

2019-02-10 Thread Hetz Ben Hamo
Hi, After cleaning the events, the events box in the dashboard doesn't update, even 2 hours after the cleaning.. (Using latest oVirt) Thanks ___ Users mailing list -- users@ovirt.org To unsubscribe send an email to users-le...@ovirt.org Privacy

[ovirt-users] Re: Why do users with UserRole see all VMs

2019-02-10 Thread Greg Sheremeta
On Sun, Feb 10, 2019 at 3:34 AM Andrew X wrote: > Hi Everyone, > > Whenever I add a new user and give them system permission with the > UserRole, they can see all VMs in the data center. I can only control what > VMs a user have access to if their role to access the system was set to >

[ovirt-users] Re: Error creating a storage domain (On Cisco UCS Only)

2019-02-10 Thread Greg Sheremeta
On Sun, Feb 10, 2019 at 1:24 AM wrote: > Hey Guys... Any news regarding this? > > I have installed a evaluation version of rhev also 4.2 and see the same > issue should i also report this finding on to RedHat? > If you are a Red Hat customer with an active subscription, yes, please contact

[ovirt-users] Re: unstable Ovirt Cluster

2019-02-10 Thread Greg Sheremeta
On Sun, Feb 10, 2019 at 9:22 AM Boaz Yarom wrote: > : 1.0.7 > hi, > We have a cluster of 20 hosts running ovirt 4.1.7 . And it became unstable. > the data is stored on an HP Apllo 4530, with freeNAS and a cahce drive > (optene) , a 10G network between hosts > the problems we see: > HE is

[ovirt-users] Not receiving signup confirmation email

2019-02-10 Thread Jonas Lindholm
Hi. I tried to signup 30 minutes ago with this email address but has still not received the signup confirmation email. /Jonas *** CONFIDENTIALITY AND PRIVACY NOTICE: This e-mail and any attachments are for the exclusive and confidential

[ovirt-users] unstable Ovirt Cluster

2019-02-10 Thread Boaz Yarom
: 1.0.7 hi, We have a cluster of 20 hosts running ovirt 4.1.7 . And it became unstable. the data is stored on an HP Apllo 4530, with freeNAS and a cahce drive (optene) , a 10G network between hosts the problems we see: HE is jumping between hosts and crashes all the time, and even more

[ovirt-users] Re: AMD EPYC 4.3 upgrade 'CPU type is not supported in this cluster compatibility version or is not supported at all'

2019-02-10 Thread Greg Sheremeta
Thanks, Ryan. I opened https://bugzilla.redhat.com/show_bug.cgi?id=1674265 to track this. Greg On Sat, Feb 9, 2019 at 5:50 PM Ryan Bullock wrote: > Got a host activated! > > 1. Update host to 4.3 > 2. rm /var/cache/libvirt/qemu/capabilities/*.xml > 3. systemctl restart libvirtd > 4. Activate

[ovirt-users] Re: unable to migrate hosted-engine to oVirt 4.3 updated nodes

2019-02-10 Thread Simone Tiraboschi
On Sun, Feb 10, 2019 at 7:43 PM Edward Berger wrote: > This has been fixed by finding the gluster volume(s) which were owned by > root instead of vdsm:kvm and chown-ing them to vdsm:kvm. Afterwards the > engine was able to be migrated and the gluster volume heal engine > operations were able to

[ovirt-users] Re: unable to migrate hosted-engine to oVirt 4.3 updated nodes

2019-02-10 Thread Edward Berger
This has been fixed by finding the gluster volume(s) which were owned by root instead of vdsm:kvm and chown-ing them to vdsm:kvm. Afterwards the engine was able to be migrated and the gluster volume heal engine operations were able to succeed. On Thu, Feb 7, 2019 at 12:03 AM Sahina Bose wrote:

[ovirt-users] Re: Cannot assign Network to Mellanox Interface

2019-02-10 Thread cbop . mail
Hello, now everything is working. For some reason I had to reconfigure the NIC on my engine machine. Roman ___ Users mailing list -- users@ovirt.org To unsubscribe send an email to users-le...@ovirt.org Privacy Statement:

[ovirt-users] how fix ovirt-engine-4.2.0 to access engine by http

2019-02-10 Thread du_hon...@yeah.net
Hi, I deloy ovirt-engine-4.2.0, I must access engine by https, but I want to access ovirt-engine by http. How to do fix engine or httpd? can you give me some advise? Regards Hongyu Du ___ Users mailing list -- users@ovirt.org To unsubscribe send

[ovirt-users] Re: Cannot assign Network to Mellanox Interface

2019-02-10 Thread darkytoo
You were just like me, I also thought it would pick up settings from cockpit, but once I realized you had to configure the network again when adding to the host, everything sort of fell into line. I would make sure and monitor the networks so you can see the traffic going through the

[ovirt-users] Cannot assign Network to Mellanox Interface

2019-02-10 Thread cbop . mail
Hello, I want to use my Infiniband Network for Storage Access, so I created a new network and tried to assign it to a host. When I do this, I get a success message but it's actually not assigned to my Infiniband NIC. I'm running the latest CentOS with the latest Mellanox OFED drivers and

[ovirt-users] Re: Cannot assign Network to Mellanox Interface

2019-02-10 Thread cbop . mail
Hello, thanks for the answer! I was missing that, I thought it would pick up the previously configured IP I set in cockpit before I added the host! But I also found out the main issue: it was set as a VM network. But I don't know if that's meant to be like this or this is just a bug. Now it's

[ovirt-users] Re: Cannot assign Network to Mellanox Interface

2019-02-10 Thread darkytoo
Hello fellow Infiniband-er! I have a 3 node cluster with Connectx-3 cards under CentosOS and it seems to be working well. One thing I didn't realhotize is once I assigned it to the host, I had to edit it and assign the network manually, otherwise it left it has DHCP, it never got an address

[ovirt-users] Re: How to upgrade CPU type in Clusters?

2019-02-10 Thread Vinícius Ferrão
> On 9 Feb 2019, at 11:42, Vinícius Ferrão wrote: > > > >> On 9 Feb 2019, at 11:29, Vinícius Ferrão > > wrote: >> >> Hi Greg, >> >>> On 9 Feb 2019, at 08:42, Greg Sheremeta >> > wrote: >>> >>> >>> On Fri, Feb 8, 2019 at 11:55

[ovirt-users] Re: How to upgrade CPU type in Clusters?

2019-02-10 Thread Greg Sheremeta
On Sun, Feb 10, 2019 at 7:50 PM Vinícius Ferrão wrote: > > > On 9 Feb 2019, at 11:42, Vinícius Ferrão > wrote: > > > > On 9 Feb 2019, at 11:29, Vinícius Ferrão > wrote: > > Hi Greg, > > On 9 Feb 2019, at 08:42, Greg Sheremeta wrote: > > > On Fri, Feb 8, 2019 at 11:55 PM Juhani Rautiainen < >

[ovirt-users] Re: how fix ovirt-engine-4.2.0 to access engine by http

2019-02-10 Thread duhongyu
[ INFO ] Restarting httpd Please use the user 'admin@internal' and password specified in order to login Web access is enabled at: http://localhost.localdomain:80/tchyp-engine https://localhost.localdomain:443/tchyp-engine

[ovirt-users] Re: glusterevents daemon fails after upgrade from 4.2.8 to 4.3

2019-02-10 Thread Sahina Bose
On Fri, Feb 8, 2019 at 11:31 AM Aravinda wrote: > > Looks like Python 3 porting issue. I will work on the fix soon. Thanks Do we have a bug in gluster to track this? > > > On Thu, 2019-02-07 at 13:27 +0530, Sahina Bose wrote: > > +Aravinda Vishwanathapura Krishna Murthy can you take a look?