[ovirt-users] Re: 4.4.x - VLAN-based logical network can't attach to bonds?

2020-07-23 Thread Ales Musil
On Wed, Jul 22, 2020 at 9:49 PM Mark R wrote: > Hello all, > Hi, > New 4.4.1 hosted-engine install. Pre-deploy, the host already had bond0 > and its iSCSI interfaces configured. The deploy correctly sets up the > ovirtmgmt interface using the bond, and when everything finishes up it's >

[ovirt-users] Re: qemu-guest-agent on Ubuntu doesn't report FQDN

2020-07-23 Thread Florian Schmid via Users
Hello Yedidyah, thank you for this great answer. I will answer in the text below. BR Florian - Ursprüngliche Mail - Von: "Yedidyah Bar David" An: "Florian Schmid" CC: "Tomas Golembiovsky" , "Sandro Bonazzola" , "users" Gesendet: Donnerstag, 23. Juli 2020 08:37:21 Betreff: Re:

[ovirt-users] Re: problem with custom bond options

2020-07-23 Thread Jiří Sléžka
Hi, On 7/23/20 8:38 AM, Ales Musil wrote: > > > On Wed, Jul 22, 2020 at 9:41 PM Jiří Sléžka > wrote: > > Hello, > > > Hi, > > > CentOS8, oVirt 4.4.1.10-1.el8 > > I am trying to setup active-backup (mode=1) bonding mode with custom > properties.

[ovirt-users] Re: problem with custom bond options

2020-07-23 Thread Jiří Sléžka
On 7/23/20 11:03 AM, Ales Musil wrote: > > > On Thu, Jul 23, 2020 at 10:35 AM Jiří Sléžka > wrote: > > Hi, > > On 7/23/20 8:38 AM, Ales Musil wrote: > > > > > > On Wed, Jul 22, 2020 at 9:41 PM Jiří Sléžka > >

[ovirt-users] Re: problem with custom bond options

2020-07-23 Thread Ales Musil
On Thu, Jul 23, 2020 at 11:50 AM Jiří Sléžka wrote: > On 7/23/20 11:03 AM, Ales Musil wrote: > > > > > > On Thu, Jul 23, 2020 at 10:35 AM Jiří Sléžka > > wrote: > > > > Hi, > > > > On 7/23/20 8:38 AM, Ales Musil wrote: > > > > > > > > > On Wed, Jul

[ovirt-users] Re: problem with custom bond options

2020-07-23 Thread Ales Musil
On Wed, Jul 22, 2020 at 9:41 PM Jiří Sléžka wrote: > Hello, > Hi, > CentOS8, oVirt 4.4.1.10-1.el8 > > I am trying to setup active-backup (mode=1) bonding mode with custom > properties. I have one 10GE switch, the second is just 1G. 10GE link is > the primary one. > > cat

[ovirt-users] Re: New ovirt 4.4.0.3-1.el8 leaves disks in illegal state on all snapshot actions

2020-07-23 Thread Benny Zlotnik
it was fixed[1], you need to upgrade to libvirt 6+ and qemu 4.2+ [1] https://bugzilla.redhat.com/show_bug.cgi?id=1785939 On Thu, Jul 23, 2020 at 9:59 AM Henri Aanstoot wrote: > > > > > Hi all, > > I've got 2 two node setup, image based installs. > When doing ova exports or generic snapshots,

[ovirt-users] New ovirt 4.4.0.3-1.el8 leaves disks in illegal state on all snapshot actions

2020-07-23 Thread Henri Aanstoot
Hi all, I've got 2 two node setup, image based installs. When doing ova exports or generic snapshots, things seem in order. Removing snapshots shows warning 'disk in illegal state' Mouse hover shows .. please do not shutdown before succesfully remove snapshot ovirt-engine log 2020-07-22

[ovirt-users] Re: problem with custom bond options

2020-07-23 Thread Ales Musil
On Thu, Jul 23, 2020 at 10:35 AM Jiří Sléžka wrote: > Hi, > > On 7/23/20 8:38 AM, Ales Musil wrote: > > > > > > On Wed, Jul 22, 2020 at 9:41 PM Jiří Sléžka > > wrote: > > > > Hello, > > > > > > Hi, > > > > > > CentOS8, oVirt 4.4.1.10-1.el8 > > > > I am

[ovirt-users] Re: VM Snapshot inconsistent

2020-07-23 Thread Benny Zlotnik
I think you can remove 6197b30d-0732-4cc7-aef0-12f9f6e9565b from images and the corresponding snapshot, and set the parent, 8e412b5a-85ec-4c53-a5b8-dfb4d6d987b8 as active (active = 't' field), and change its snapshot to be active snapshot. That is if I correctly understand the current layout, that

[ovirt-users] Re: qemu-guest-agent on Ubuntu doesn't report FQDN

2020-07-23 Thread Yedidyah Bar David
On Wed, Jul 22, 2020 at 5:34 PM Florian Schmid via Users wrote: > > Hi, > > after digging a bit deeper, it looks like it is the problem with the > qemu-guest-agent. > > It does only report the hostname and nothing more. It uses this function: > g_get_host_name () > > This function always

[ovirt-users] Re: qemu-guest-agent on Ubuntu doesn't report FQDN

2020-07-23 Thread Yedidyah Bar David
On Thu, Jul 23, 2020 at 10:23 AM Florian Schmid wrote: > > Hello Yedidyah, > > thank you for this great answer. > > I will answer in the text below. > > BR Florian > > > - Ursprüngliche Mail - > Von: "Yedidyah Bar David" > An: "Florian Schmid" > CC: "Tomas Golembiovsky" , "Sandro

[ovirt-users] CentOS 8.2, ovVirt 4.4.1.8, SHE -- kernel: device-mapper: core: ovirt-ha-broker: sending ioctl 5401 to DM device without required privilege

2020-07-23 Thread Dmitry Kharlamov
Good day! CentOS 8.2.2004 (Core), ovVirt 4.4.1.8-1.el8, storage type FC with multipathing. Please tell me what could be the problem. Messages are constantly poured into the console and / var / log / messages: kernel: device-mapper: core: ovirt-ha-broker: sending ioctl 5401 to DM device without

[ovirt-users] Re: PKI Problem

2020-07-23 Thread Yedidyah Bar David
On Sun, Jul 19, 2020 at 5:23 PM wrote: > > Hi > > I did a fresh installation of version 4.4.0.3. After the engine setup I > replaced the apache certificate with a custom certificate. I used this > article to do it: > https://myhomelab.gr/linux/2020/01/20/replacing_ovirt_ssl.html > > To

[ovirt-users] Re: 4.4.x - VLAN-based logical network can't attach to bonds?

2020-07-23 Thread Mark R
Hello Ales, > can you please share supervdsm.log from the relevant host? Absolutely! Here is the log from the point of opening the "Setup Host Networks" UI, as I just drag the "LegacyDMZ" network over onto the same bond that's running ovirtmgmt and click "OK".

[ovirt-users] HostedEngine start error: could not find capabilities for arch=x86_64 domaintype=kvm

2020-07-23 Thread Gianluca Cecchi
Hello, I'm importing a VM into a new oVirt environment that is in 4.3.10: the new host is the same as the previous one (only difference it is in 4.3.10 while the old one in 4.3.9). This VM acted as a single host HCI environment (with 4.3.9). I imported the storage domain containing the VM and its

[ovirt-users] Re: oVirt 4.4 Engine data migration & GUI notes

2020-07-23 Thread Yedidyah Bar David
On Wed, Jul 22, 2020 at 4:41 PM Andrei Verovski wrote: > > > > > On 22 Jul 2020, at 13:05, Yedidyah Bar David wrote: > > > > On Wed, Jul 22, 2020 at 12:50 PM Andrei Verovski > > wrote: > >> > >> Hi ! > >> > >> I have installed new oVirt 4.4 Engine (as separate entity, not hosted > >> engine)

[ovirt-users] Re: Hosted Engine Ovirt 4.3.8

2020-07-23 Thread Yedidyah Bar David
On Tue, Jul 21, 2020 at 12:30 AM Vijay Sachdeva via Users wrote: > > Hi Everyone, > > > > Does anyone has any idea why hosted engine setup stuck at “Wait for host to > be up”. > > > > It’s been 4 hours deployment is going on and got stuck. Any help please..!! Please check/share relevant logs.

[ovirt-users] Re: problem with custom bond options

2020-07-23 Thread Jiří Sléžka
On 7/23/20 12:35 PM, Ales Musil wrote: > > > On Thu, Jul 23, 2020 at 11:50 AM Jiří Sléžka > wrote: > > On 7/23/20 11:03 AM, Ales Musil wrote: > > > > > > On Thu, Jul 23, 2020 at 10:35 AM Jiří Sléžka > >

[ovirt-users] Re: [BULK] Re: very very bad iscsi performance

2020-07-23 Thread Stefan Hajnoczi
On Tue, Jul 21, 2020 at 07:14:53AM -0700, Philip Brown wrote: > Thank you for the analysis. I have some further comments: > > First off, filebench pre-writes the files before doing oltp benchmarks, so I > dont think the thin provisioning is at play here. > I will double check this, but if you

[ovirt-users] Re: HostedEngine start error: could not find capabilities for arch=x86_64 domaintype=kvm

2020-07-23 Thread Gianluca Cecchi
On Thu, Jul 23, 2020 at 2:55 PM Gianluca Cecchi wrote: > Hello, > I'm importing a VM into a new oVirt environment that is in 4.3.10: the new > host is the same as the previous one (only difference it is in 4.3.10 while > the old one in 4.3.9). > This VM acted as a single host HCI environment

[ovirt-users] Re: very very bad iscsi performance

2020-07-23 Thread Philip Brown
Im in the middle of a priority issue right now, so cant take time out to rerun the bench, but... Usually in that kind of situation, if you dont turn on sync-to-disk on every write, you get benchmarks that are artificially HIGH. Forcing O_DIRECT slows throughput down. Dont you think the results

[ovirt-users] Re: PKI Problem

2020-07-23 Thread Nir Soffer
On Sun, Jul 19, 2020 at 5:22 PM wrote: > > Hi > > I did a fresh installation of version 4.4.0.3. After the engine setup I > replaced the apache certificate with a custom certificate. I used this > article to do it: > https://myhomelab.gr/linux/2020/01/20/replacing_ovirt_ssl.html > > To

[ovirt-users] Adding hypervisor fails, yum links deprecated (Centos 7.7/ oVirt 4.3)

2020-07-23 Thread wjb2130
Greetings. In a multi-hypervisor environment, we are running Centos 7.7.1908, with ovirt-4.3. There are problems adding a new hypervisor, because all the yum resources have switched in favor of newer versions. Is there a proceedure to add a hypervisor under the oVirt Virtualization manager

[ovirt-users] Re: very very bad iscsi performance

2020-07-23 Thread Paolo Bonzini
Getting meaningful results is more important than getting good results. If the benchmark is not meaningful, it is not useful towards fixing the issue. Did you try virtio-blk with direct LUN? Paolo Il gio 23 lug 2020, 16:35 Philip Brown ha scritto: > Im in the middle of a priority issue right

[ovirt-users] Re: Upgrade from 4.3 to 4.4 fails with db or user ovirt_engine_history already exists

2020-07-23 Thread Carlos C
Hi wilderink@triplon.nl Could you please share the steps that you usage to do the upgrade from oVirt 4.3.x to 4.4.x ? I dont get success in my previous tests, once the current oVirt documentation show the steps to Upgrade from Standalone Engine and not Hosted Engine. Regards Carlos

[ovirt-users] Re: PKI Problem

2020-07-23 Thread Nir Soffer
On Thu, Jul 23, 2020 at 5:14 PM Yedidyah Bar David wrote: > > On Sun, Jul 19, 2020 at 5:23 PM wrote: > > > > Hi > > > > I did a fresh installation of version 4.4.0.3. After the engine setup I > > replaced the apache certificate with a custom certificate. I used this > > article to do it: > >

[ovirt-users] oVirt 4.3 ssh passwordless setup guide

2020-07-23 Thread Morris, Roy
Hello, Does anyone have a guide or how to on setting up oVirt with passwordless ssh setup? I want to do this with a production environment to improve security but I have never done this before and want to build a test environment to try it out. Best regards, Roy Morris

[ovirt-users] Re: oVirt 4.3 ssh passwordless setup guide

2020-07-23 Thread Strahil Nikolov via Users
You need to keep the ssh root access from the engine , so you will need a 'Match' stanza for the engine. Of course testing is very important, but in case you got no test setup - you can set a node in maintenance and experiment a little bit. Best Regards, Strahil Nikolov На 23 юли 2020

[ovirt-users] Re: Hosted Engine 4.4.1

2020-07-23 Thread Strahil Nikolov via Users
It's not yet fixed. Either check the other threads for the bug id and fix manually or wait a while for the fix to be released. Best Regards, Strahil Nikolov На 22 юли 2020 г. 22:43:22 GMT+03:00, Vijay Sachdeva via Users написа: >Which version to use for Self-hosted deployment? >

[ovirt-users] Re: RDP

2020-07-23 Thread eevans
We are talking about the VM portal and SSO and RDP, and it is still not working for users. admin@internal can get an RDP login screen and I can use domain credentials and login. Users, however, never get the RDP window, even though spice comes right up. I even created a test user and made them

[ovirt-users] Re: Hosted Engine 4.4.1

2020-07-23 Thread Strahil Nikolov via Users
It's not yet fixed. Either check the other threads for the bug id and fix manually or wait a while for the fix to be released. Best Regards, Strahil Nikolov На 22 юли 2020 г. 22:43:22 GMT+03:00, Vijay Sachdeva via Users написа: >Which version to use for Self-hosted deployment? >

[ovirt-users] Re: iSCSI multipath with separate subnets... still not possible in 4.4.x?

2020-07-23 Thread Uwe Laverenz
Am 22.07.20 um 21:55 schrieb Mark R: Thanks, Uwe. Am I understanding correctly that you're just letting your nodes attach to the iSCSI storage on their own by leaving "node.startup = automatic" in /etc/iscsi/iscsid.conf so the hosts attach to all known targets as they boot, long before oVirt