OTKRIVENE UBICE DECE!

Nedžmedin Lauši, zvani Musa, je organizator i neposredni izvršilac ubistva srpske dece u Goraždevcu 13. avgusta ove godine

BEOGRAD - Nedžmedin Lauši, zvani Musa, organizator je i neposredni izvršilac ubistva srpske dece u Goraždevcu 13. avgusta ove godine, saznaje Kurir u odlično obaveštenim krugovima bliskim kosovskoj privremenoj upravi. Kako saznajemo, policija UNMIK-a ima čvrste dokaze da je Nedžmedin Lauši ubica srpske dece.

- Neposredno nakon akcije Lauši je sa šest terorista koji su učestvovali u zločinu pobegao na teritoriju Bosne i Hercegovine, gde se sakrio u okolini Zenice, u selu u kome su posle rata ostali da žive mudžahedini - precizira naš sagovornik. Prema njegovim rečima, UNMIK ne zna tačno gde se u ovom trenutku nalazi Musa, ali osnovano sumnja da je u međuvremenu napustio sklonište u Bosni. Trenutno je, kako saznajemo, u toku akcija njegovog "lociranja" koja bi trebalo da dovede i do hapšenja.

Obaveštajni podaci govore da je Nedžmedin Lauši Musa u južnom delu Kosovske Mitrovice rukovodio ekstremističkom organizacijom "Abu Bekir Sadik", za koju se osnovano sumnja da je u čvrstim vezama sa zloglasnom "Al-Kaidom". Najbliži saradnik Muse u ovoj organizaciji je izvesni Ekrem Avdija, za koga se takođe osnovano sumnja da je učestvovao u zločinu u Goraždevcu.

- "Abu Bekir Sadik" je poznata kao jedna od najekstremnijih islamskih terorističkih organizacija i njeni ogranci deluju i u Bosni i na prostoru Makedonije - objašnjava sagovornik Kurira.

O ovim saznanjima UNMIK-a, kako saznajemo, obavešteni su i nadležni organi srpske vlade, kojima je obećano da će zločinci iz Goraždevca "bez sumnje biti uhapšeni i osuđeni".

Albanski teroristi su, podsetimo, 13. avgusta iz automatskog oružja pucali na grupu dece koja su se kupala na reci Bistrici kod Goraždevca. U tom napadu ubijeni su Ivan Jovović (20) i Pantelija Dakić (10). Teško je ranjeno šestoro dece, od kojih najteže Bogdan Bukumirić (15), koji je u komi bio šest dana i za čiji su se život lekari VMA jedva izborili.

Bogdan Bukumirić se oporavlja

BEOGRAD - Bogdan Bukumirić (15) iz Goraždevca, dečak koji je teško ranjen u napadu albanskih terorista, oseća se dobro, ali će doživotno osećati posledice jer mu je izvađena slezina - kaže za Kurir dr Dragan Mikić sa Klinike za infektivne i tropske bolesti VMA.
- Posle završenog lečenja na ovoj klinici Bogdan bi trebalo da bude prebačen na Kliniku za fizikalnu terapiju gde će se nastaviti dalji oporavak. Za sada ne možemo predvideti kada će biti otpušten iz bolnice, jer sve zavisi od toka fizikalne terapije - objašnjava dr Mikić.
Bogdan za Kurir kaže da lekari vode računa o njemu, i da jedva čeka da se vrati u svoj, rodni Goraždevac.
- Bili su mi drugovi sa Kosova u poseti i drago mi je što sam ih video. Dobro sam... - kaže Bukumirić.
Lekari sa Klinike za infektivne i tropske bolesti kažu da je Bogdan dobar i hrabar dečak, i da "čak i kada mu je loše to ne govori."
- Jedino što povremeno traži da jede jesu ćevapi, i rodbina i medicinske sestre mu uvek kupe po pet ćevapa i donesu. Otac i brat su ga malopre kupali i osvežili. Redovno čita novine i gleda televiziju, i povremeno ustaje, ali uz pomoć osoblja ili rodbine. Stalno je na terapiji, i to mu malo remeti san jer mora da se budi u određeno vreme, ali u poslednjih nekoliko dana duže i mirnije spava - objašnjava dr Mikić.

(A. N.)

 

 

 

 

 

 


<<image001.jpg>>

<<image002.gif>>

<<image003.gif>>

<<image004.gif>>

Одговори путем е-поште