Title: Message
NOVI SKANDAL USTAŠOIDNOG PJEVAČA IZ ČAVOGLAVA
Thompson veličao ustaške zločine u Jasenovcu
Već u prvom stihu spominju se koncentracijski logori Jasenovac i Gradiška Stara, kao kuća »Maksovih mesara«, a Thompson i Tomičić potom slave zloglasnu Crnu legiju, »klaonicu« u Čapljini

ZAGREB – Crne košulje i ustaški pozdravi zbog kojih se Marka Perkovića Thompsona prozivalo za ustašluk nisu jedine mračne epizode njegove karijere. Naime, internet portal index objavio je jučer rezultate pretraživanja stotina web stranica na kojima su pronašli njegov vokalni zapis kojim izravno veliča zločine i masakre počinjene nad Srbima u doba NDH.
    Svi posjetitelji spomenutog portala tako mogu presnimiti snimku pjesme »Jasenovac i Gradiška Stara« s jednog zajedničkog koncerta Thompsona i Joška Tomičića, no nepoznato je točno kad je dotična snimka nastala, osim da je zbog žamora publike i najave »ovo je pjesma koju su naši djedovi pjevali i bili ponosni na nju« snimljena uživo na jednom od koncerata.
   
Slavljenje izdajnika

– Prema stihovima iz pjesme koji kažu »Oj Račane jeba ti pas mater, i onome tko je glasa za te« može se zaključiti da je »Jasenovac i Gradiška Stara« nastala u protekle četiri godine, dakle ne može se pripisivati grijesima Perkovićeve mladosti. Na internetu postoji nekoliko tisuća takvih stranica, a zgrozili smo se na kakve smo sve pjesme naišli, kazao nam je Matija Babić u telefonskom razgovoru.
    Za slabije poznavatelje povijesti, spomenimo da su Jure Francetić i Maks Luburić, koje Thompson i Tomičić slave u pjesmi, bili zloglasni krvnici ustaškog režima odgovornog za smrt velikog broja civila – Srba, Židova, Roma, Hrvata i drugih, te izdaju Hrvatske.
    Spomenuti dvojac ne samo da ne krije da dobro zna o kakvim se krvnicima radi, već se upravo tome najviše dive i na njihovim pokoljima poentiraju u rimama. Već u prvom stihu spominju se koncentracijski logori Jasenovac i Gradiška Stara, kao kuća »Maksovih mesara«, a Thompson i Tomičić potom slave zloglasnu Crnu legiju, »klaonicu« u Čapljini, te u, po njima, šaljivom kontekstu, Neretvu punu mrtvih Srba, da bi se p
Jasenovac i Gradiška Stara
   
    »Jasenovac i Gradiška Stara, to je kuća Maksovih mesara/Kroz Imotski kamioni žure, voze crnce Francetića Jure/U Čapljini, klaonica bila, puno Srba Neretva nosila/Oj Neretvo teci iza stranu, nosi Srbe plavome Jadranu/Ko je moga zamisliti lani, da će Božić slavit partizani/Tko je reka, jeba li ga ćaća, da se Crna Legija ne vraća/Gospe sinjska ako si u stanju, uzmi Stipu, a vrati nam Franju/Oj Račane jeba ti pas mater, i onome tko je glasa za te/Sjajna zvijezdo iznad Metkovića, pozdravi nam Antu Pavelića«
jesma zaključila spominjanjem Ante Pavelića.
   
Zabavnjak s nožem

Ovo posljednje otkriće baca u vodu teoriju po kojoj je Thompson samo benigni domoljub čije pjesme potiču na prkos i bunt hrvatske mladeži i očito je samo loše opravdanje za otvorenu hvalu i slavljenje najcrnjeg doba hrvatske prošlosti, koje nije u skladu niti s naukom Katoličke crkve, na koji se Thompson stalno poziva.
    Njegov nedavni koncert u Nizozemskoj zabranjen mu je očito iz opravdanih razloga, kao što će mu sutra, napominje Babić, biti zabranjen i u svakoj drugoj normalnoj zemlji.
    – Doista, ako Ante Pavelić, Max Luburić i Jure Francetić nemaju veze s ustašama, nema ih niti Thompson.
    Do Thompsona, unatoč brojnim pokušajima, do zaključenja broja nismo uspjeli doći. Na sve upite kod njegovih suradnika nailazimo na zid šutnje, no pjevač iz Čavoglava morat će postati dostupan i odgovoriti na brojna pitanja, ako ne prije, onda na dočeku Nove godine na Zagrebačkom Velesajmu gdje nastupa za rekordnih 30 tisuća eura.
 
http://www.novilist.hr/

Одговори путем е-поште